• Gyllan

    Knasiga kommentarer?

    Är det fler än jag som fått sin beskärda del av knasiga kommentarer? Tänkte vi kunde fylla på med såna där maninte vet om man ska skratta eller gråta...
    Här kommer mina exempel:

    * Var med min tärna i en brudbutik i centrala Stockholm för att köpa hennes klänning. Till saken hör att både jag och tärnan är ganska unga, 23 år. När vi kommer fram till kassan kvittrar expediten "åh, ska ni på skolbal"? Nej, det e till bröllop säger tärnan och expediten ser frågande på oss.

    * Jag är som sagt 23 och min m2b äldre än mig, han blir 35 i höst. Vi var igår och skulle prata igenom våran tårta, vad vi ska ha för fyllning, hur den ska se ut osv. Har stått där och pratat med konditorn ganska länge och frågar om de har några brudpar att sätta på toppen. Han tar fram några olika och vi pratar lite. Min m2b säger att "den här gillar jag". Då tittar konditorn på honomoch frågar, "är det du som ska gifta dig". Ja svarar min m2b, lite förvirrad och då frågar konditorn "är hon blond". Han hade alltså inte förstått att det var jag som var bruden, fast vi stått och pratat i säkert 15-20 min.

    Så, någon annan med knasiga kommentarer?

  • Svar på tråden Knasiga kommentarer?
  • mammaK

    Mina blivande svägerskor efter jag frågade om jag kunde få se den enas klänning:
    Nej vi får ju inte se din klänning så du får inte se våran förens eran bröllopsdag heller. Vi har bestämt att du inte får se våra.

  • LaNovia

    När mormor och farmor fick veta att min klänning var champagnefärgad blev de helt chockade.

    Ska du inte ha vitt?? Då är du ju inte en riktig brud!! Alla andra har ju vitt!

    Jag blev jätte arg och ledsen, och svarade att jag inte ville se ut som alla andra brudar! (Inte för att ALLA har vitt, men de tror det..:D )

    Tur att mamma håller med mig :D

    Många andra som är vänninor till min mamma har sagt att de ska laga maten och fixa festen åt oss..att de ska ha så roligt m.m. jag bara skrattar för mig själv, yeah right tänker jag då (de är inte ens bjudna!!)

  • Mr Perfect´s blivande fru

    Vi håller vårt bröllop hemligt ända tills inbjudningarna dimper ner i folks brevlådor. Har ändå nämnt lite om bröllop (i allmänhet sådär) med närmaste släkten.

    Min svärfar: Jaaa, det är väl fint med bröllop och sånt. Ni behöver ju inte gifta er för ni har ju redan barn.

    Ehhhh???? Vad har det med saken att göra? att göra?

  • Mr Perfect´s blivande fru

    oj ursäkta "att göra" två gånger, sorry, haha!

  • Marskatt

    Tala om för svärfar att då är det ju ännu viktigare att gifta sig...

  • Bed of roses

    Jag fick en kommentar som var tvärtom när jag skulle gifta mig första gången.
    Vi hade inga barn då,men min blivande svärmor blev väldigt förvånad och fundersam när jag sa att jag skulle ha vit klänning.
    "Ska DU ha en vit klänning??, du ska alltså stå VIT brud??"
    "Ja" svarade jag och hon gav mig en underlig blick.

  • Utomlands-brud

    Verkar vara många äldre som tycker att man inte kan ha vit klänning om man inte är oskuld. Min farmor sa likadant: Ska DU ha vit brudklänning. (När jag berättat om klänningen jag beställt.)

  • Anncha73

    Min blivande svärmor sa ochså..VA??? Ska du ha en vit klänning, men du är ju inte oskuld...

    (fast hon skämtade väl bara för hon skratade efteråt iaf..:D

  • Utomlands-brud

    Det var precis vad min farmor också sa sen, fast när vi sen gick in på hennes vigsel en gång i tiden så fattade jag varför hon hade reagerat för tydligen var hon höggravid när hon gifte sig och hade själv ingen brudklänning alls. På den tiden var det nog inte speciellt accepterat att vara gravid innan bröllopet.

Svar på tråden Knasiga kommentarer?