Pizzabullar är gott och bra som mellanmål eller tilltugg till öl!
Pizzabullar 40 bullar
Deg
5 dl mjölk
1/2 dl olja
1 tsk salt
1 msk socker
1 pkt jäst
1 ägg
12-13 dl vetemjöl
Fyllning
250- 300 g ost (6 dl riven)
10 stora färska champinjoner
2 dl hackad spenat
1 msk creme fraiche
2 tsk oregano
1 msk pesto
Värm mjölken till 37 grader. Häll mjölken, olja, salt och socker i en bunke. Smula i jästen och rör tills den löst sig,. Blanda ner ägget. Och häll sedan ner mjölet. Arbeta degen 4 min med elvispens degkrokar el liknande. Låt jäsa i 40 min.
Riv osten. Finhacka champinjonerna. Blanda hackad spenat, creme fraiche, oregano och pesto.
Dela degen i två delar, när den jäst klart. Kavla ut till 35x45 cm. Bred ut spenatröra över degplattorna, strö över svampen och osten. Rulla ihop plattorna och dela varje del i 20 delar. Lägg dem på plåtar och låt jäsa under duk i 30 min.
Vispa upp ägget och pensla bullarna. Strö lite riven ost över. Grädda i 225 grader ca 12-13 minuter. Låt kallna på galler under duk.