God pitt på er alla!
En ny uuuuunderbar vecka.
Jag glömde hälsa Zozo häromdagen att hon ska ha en fantastiskt underbar resa och nu lär hon ju inte se det här. Men jag hoppas verkligen att hon kommer tillbaka, vad skulle vi göra utan dom små rapporterna från kontinenten?!
Vickan, laxrullar är hur enkla som helst. Man köper färsk lax och antingen ber fiskaffären skiva upp den eller också skivar man den själv (lite svårt). Det ska vara stora och tunna skivor (som rökt lax). Två-tre skivor per person brukar bli lagom.
Riv västerbottenost grovt och lägg på laxskivorna, salta och peppra och rulla ihop. Lägg alla rullarna i en ugnsfast form och häll på mellangrädde. Mängden beror förstås på storleken på formen och mängden lax men jag brukar ta ca 2 1/2 dl eller lite mer, den ska inte riktigt täcka rullarna. Salta och peppra på grädden också.
Ställ in i ugnen 200 grader i 20 minuter. Garnera med hackad rödlök, löjrom eller röd caviar och dillkvistar. Servera med pressad potatis och någon grönsak.