• lyckligastebruden

    Finländska brudar!

    Finns här flera blivande brudar som bor i Finland?? Det skulle vara kul att höra era erfarenheter och tips! :)

  • Svar på tråden Finländska brudar!
  • ASG

    tindra star:
    Tack för fiskartipset, vi har beställt av honom nu :)

    Ell & Netta79:
    Hon som (kanske) ska sjunga känner vi inte så bra, en kompis´ bekant typ, som vi träffat ett par gånger bara. Sjunga kan hon, studerar musik...
    Serverarna är nog släktingar, men det känns nog ändå som man borde ge dem nånting, dom kommer iaf att köra 100km för att komma dit (en väg)... samtidigt känns det halvdumt att ge släktingarna pengar oxå... men kanske nån sorts present eller nåt... förslag..? :)

  • tindra star

    ASG:
    Roligt att kunna hjälpa till. Hoppas ni blir nöjda med resultatet men det borde ni bli. Vi har bland annat beställt fisk av honom till min studentfest och till mammas 40-års fest och har alltid varit helnöjda.

    Nu har vi nästan bestämt datum...
    Så som det ser ut i dagsläget så gifter vi oss 28.07 2007. Om inget oförutsett händer... Skall snart börja kolla kyrkan och lokal så fort jag hinner. Har massor att reda upp efter flytten ännu och dessutom så borde man väl ordna ett förlovningskalas snart också! Men sen skall jag ta itu med saken... Skall bli så skoj!

  • Ell

    ASG: jag kan förstå att ni vill ge något åt dem som serverar också. Jag har själv inte serverat på något bröllop, men mina föräldrar däremot har serverat på minst 5 bröllop bara de senaste åren, så jag frågade mamma vad de fått. :) Det var lite olika gåvor av brudparet efteråt, en gång fick de en fin vas+blombukett som hade fungerat som bordsdekoration på festen, en annan gång fick de ljus och ljusmanschetter som bruden gjort själv, en annan gång fick de en dyr skål från pentik... och en gång fick de bara ett tackkort. Det har alltså varierat ganska mycket. Kanske ni kan avgöra bäst vad ni har råd med, och om ni vill ge pengar eller en "sak" :D

    Netta79: nu har du en till läsare av din blogg. :) Jag har också funderat på att börja blogga, men jag har inte orkat ta tag i det ännu... men jag blev verkligen lite inspirerad nu! :)

  • Ell

    Förresten, igår beställde jag en tiara från en internetbutik, 20€ kostade den. De hade ganska många olika tiaror i olika prisklasser, och halsband samt smyckeset. Kan vara värt att kolla in, fast en del av bilderna var aningen små och därmed otydlia.

    www.niinatar.fi var adressen dit. Får se om jag är nöjd när tiaran kommer, annars får jag väl skicka tillbaks den och leta vidare.

  • Lioness *förlovad*

    Netta79

    Vad kiva med blogg! Jag sparade adressen och ska nog titta in lite nu som då. :)

    Ell

    Vilken tiara är det du beställt? *nyfiken*

  • Ell

    Lioness *förlovad*: den finns under hiuskoristeet, heter helmipanta nr. 11629. Man ser inte så bra hur den ser ut på bilden, så jag hoppas jag inte blir besviken när jag får hem den! Jag kommer att ha den ungefär som ett diadem, alltså inte som en klassisk brudtiara. Jag har ganska kort hår, så jag kan inte göra någon uppsättning eller variera frisyren så mycket. Ett annat alternativ jag funderat på är att köpa små hårnålar med blommor, pärlor eller kristaller på, och fästa i håret. Svårt att förklara, men jag ska testa med tiaran nu först, och se om det börjar se ut som jag har tänkt mej! :)

    aquawoman: vadå tröttnar på dina inlägg? :) isåfall är det nog mina inlägg som folk tröttnar på, jag har en ovana att skriva låååånga inlägg. :D

  • Lioness *förlovad*

    Ell och Aquawoman

    Det är ju bara skoj att läsa inlägg, så fortsätt skriva bara! :D

    Ell

    Den verkar snygg! Hoppas du blir nöjd med den!

  • Ell

    Lioness *förlovad*: tack för det, ibland känns det som om jag bara skriver och skriver och skriver... :D

    Jag hoppas också att jag blir nöjd med tiaran, blir spännande att se hur den ser ut på riktigt. :)

Svar på tråden Finländska brudar!