• lyckligastebruden

    Finländska brudar!

    Finns här flera blivande brudar som bor i Finland?? Det skulle vara kul att höra era erfarenheter och tips! :)

  • Svar på tråden Finländska brudar!
  • Netta79

    Jag är Nykarlebybo, men ingen direkt fiskätare, men få se vad jag kan vaska fram ur minnet. Som nån nämnde så säljs åtminstone i Socklot rökt fisk (sik), kanske Segerwall, men jag är inte säker. Helt säker är jag i varje fall på att Strandcamping i Larsmo har alldeles förträfflig rökt sik! Men det är ju lite längre bort än Nykarleby. Lycka till!

  • Lioness *förlovad*

    ASG och tindra star: Den Mietala ni talar om bor i Vexala och har mycket goda fiskar. Rekommenderar varmt! :)

  • Lioness *förlovad*

    Oj, glömde säga att han nog talar svenska. :D

  • Netta79

    Jag bara måste få berätta en grej. Jag jobbar i församling (inte som präst dock) och idag hade vi vårgudstjänst för lågstadiebarn. Den kantor som vi ska ha på vår vigsel spelade också idag och hon spelade vår ingångsmarsch som postludium. Jag visste inte att hon skulle göra det, för hon sa inget på förhand och det var ingenting vi kommit överens om, men jag blev SÅ glad! Jag riktigt kunde föreställa mig hur det kommer att vara, det var så mäktigt! Kanske man i och för sig inte kan jämföra Åbo Domkyrka med Nykarleby kyrka, där vi gifter oss, men ändå... Jag blev bara jätteglad att höra vår marsch, så jag bara måste skriva om det här också :)

  • Lioness *förlovad*

    Netta79: Va roligt! :) Får jag vara så nyfiken och fråga vad ni ska ha för ingångsmarsch?

  • Netta79

    Lioness *förlovad*:
    Javisst får du fråga. Vi ska ha Jeremiah Clarke "Trumpet Voluntary - Prince of Denmark's march" som ingångsmarsch. Som utgångsmarsch har vi Gordon Young "Preludium". Den senare är jätteglad och vi tycker att den passar jättebra som utgångsmusik. Den första är ganska vanlig, men den är ändå min favorit :)

  • Lioness *förlovad*

    Netta79, jag lyssnade just på dem på www.kyrkomusik.se/kyrkomusik_index.htm och jag kände inte igen dem... Är de verkligen såå vanliga? Jag tycker "alla" ska ha/har Mendelssohns bröllopsmarsch. :D Min favorit för tillfället är Amazing grace, men det hinner nog ändas ett par ggr ännu innan det är dags att bestämma sig. :D

  • Ell

    Morsian-brud: nej jag fick ett felmeddelande från jippii, kanske filerna är för stora så att de inte ryms i din inbox?

    Värst vad ni skriver här, jättekul! :)

    Vart har vår TS försvunnit, förresten? :D

  • netateta

    Vi har tänkt ha den klassiska Mendelsohn som ingångsmarsch (pappa sa att han inte kommer annars! ) Nä, skämt åsido så har den alltid funnits med i mina flickdrömmar om bröllop så den ÄR ett måste för oss... som utgångsmarsch ska vi ha Trumpet Voluntary, jag tycker den är full av lycka och glädje... på begäran har vår präst lovat spela Amazing grace som trumpetsolo... åh, jag ryser när jag tänker mig det i Pedersöre kyrka *ler saligt*

  • Lioness *förlovad*

    netateta

    Åh, trumpetsolo... Det låter mäktigt! :)

    Jag har en känsla av att det nog blir Mendelssohns bröllopsmarsch för oss också, men så nånting "ovanligare" ut kanske.

Svar på tråden Finländska brudar!