• lyckligastebruden

    Finländska brudar!

    Finns här flera blivande brudar som bor i Finland?? Det skulle vara kul att höra era erfarenheter och tips! :)

  • Svar på tråden Finländska brudar!
  • Ell

    netateta: det låter ju jättebra! :) Det blir säkert en detalj som folk uppskattar. :)

    Mina svärföräldrar var här på kaffe ikväll, så nu har jag diskuterat bröllop hela kvällen. :) Det är sällan vi pratar bröllop, det blir mera naturligt att prata om allt sånt med min egen mamma. Men nu känns det betydligt bättre, hon vet ungefär hur jag har tänkt mig allt, med brudnäbbarnas klädsel, (min sambos lillasyster ska vara brudnäbb tillsammans med min dotter) vigselprogrammet och serveringen. Nu känner jag mej riktigt lugn och trygg på den punkten. :)

  • netateta

    Ell:
    Vad bra att diskutera bröllopet med svärisarna! Det gjorde vi redan innan vi visste att vi skulle gifta oss och då sa de att vi får planera precis som vi vill... och nu är de i sjunde himlen när de vet att det närmar sig och tycker att allt vad vi säger låter kanon! Det är nog min mamma som är en riktig bröllopsängel i det här fallet! Och så pappa som alltid sitter och hojtar i bakgrunden hur det "måste" vara för att han ska tycka att det är ett riktigt bröllop men så är jag ju också "lillflicko" hans...

  • ASG

    Hur mycket tycker ni man ska betala nån som sjunger i kyrkan? och hur mycket åt nån som serverar..?

  • Ell

    netateta: ja det är skönt att ha fått prata igenom alla detaljer, så de vet vad som är på gång. :D

    ASG: jag vet inte hur mycket som är "normalt" att betala... själv skulle jag nog inte betala någon för att sjunga på vår vigsel, men det beror på att många i bekantskapskretsen sjunger jättebra och de gör ju det gratis. Men om man hyr in en solist är det ju en helt annan sak! Serveringen sköter cateringfirman om, så där vet jag inte heller...? Ska ni ha någon professionell som serverar, eller t.ex. grannar eller bekanta?

  • Netta79

    ASG: Jag har nog ingen aning om vad som är normalt att betala för solist i kyrkan. Vi försöker hitta nån bland gästerna som kan sjunga, har nog vår huvudkandidat, men inget är klart än. Det är liksom inte vem som helst som tror sig klara av att sjunga Stevie Wonders "You are the Sunshine of my life"... Min m2b har just försökt få en bekant att spela på festen och då vill denna någon ta med en basist och han vill ha 100?. Vi har inte bestämt ännu hur vi gör.
    Serveringen, ja, kockandet också, ska diverse släktingar till min m2b sköta. Han har stort släkt, synnerligen praktiskt just nu :)
    Faktum är att de allra flesta av mina vänner som gift sig har haft släkt eller bekanta som serverat, sådär på typiskt österbottniskt vis.

    Förresten, tjejer, jag har börjat blogga! Titta gärna in. Just nu är det inte så värst mycket om bröllop, eftersom jobbet ockuperar mycket av min tid just nu. Adressen är:
    netta-netta.blogspot.com

  • aquawoman

    Halloj brudar!

    Det har gått ett tag sen jag skrev sist. Har varit inne några gånger och "bara" (ni har varit såå duktiga att skriva) läst, men varken hunnit eller orkat skriva ngt.

    Som jag tidigare berättat så har vi bytt våra temafärger och de är nu chokladbrunt, gammaldagsrosa och cremevitt. (samt lite gulddetaljer). Har idag varit å handlat diverse prylar, papper, paff å saxar till inbjudan Der gick åt en förmögenhet känns det som å ännu så fattas sidenband, kuvert och frimärken. Ska sända ut 70 st.

    Prästen fick jag äntligen välja idag, hade ett val mellan en kvinna eller en man och valde kvinnan (kände ingen av dem sedan tidigare). M2b var dock inte överförtjust i mitt val, men lovade att finna sig i det (Hans ända krav hittils har varit att prästen är tvåspråkig)

    Nåja nu skall jag återgå till mina inbjudningar, måste skära av en A4 på mitten för att få rätt storlek på korten (brunt fanns inte färdigt som kort) Sen skall allt vikas och pressas för att bli snyggt....ojojoj många kvällars jobb det här. Tur att en av tärnorna kommer å hjälper på onsdag kväll.

    Sorry för det långa inlägget

  • aquawoman

    Nåja nu så...Katarina Englund. Känner du till henne?

  • aquawoman

    Trots risken för att ni blir trött på mina inlägg så fortsätter jag lite.

    Ni som bor kring trakterna av Jakobstad. Har ni några tips på en fin veteranbil eller dylikt (med eller utan chaufför)?

    Fråga två: Tips på fint ställe att spendera bröllopsnatten på?!

Svar på tråden Finländska brudar!