• lyckligastebruden

    Finländska brudar!

    Finns här flera blivande brudar som bor i Finland?? Det skulle vara kul att höra era erfarenheter och tips! :)

  • Svar på tråden Finländska brudar!
  • ASG

    Här var det tyst... :)

    Nån annan som har hamnat ut på möhippa ännu? Jag blev kidnappad igår... :)

  • Ell

    ASG: ja här har det verkligen varit lugnt! Vad kul att du blivit "hippad" !! :D Berätta! :)

  • netateta

    ASG: hur gick möhippan? *nervös för egen del* tror dock att det dröjer ett bra tag ännu...

  • ASG

    Mm, det kan bli en lång story :)
    Jag blev iaf jätteöverraskad, för jag hade nästan räknat med att det skulle bli 1.7, eftersom det var den enda helgen före bröllopet som jag trodde att alla kompisar ev. skulle ha passligt (men dom hade inte lyckats hitta nåt datum som skulle ha passat för alla, så det fattades ett par stycken igår)... så jag hade ställt in mig på en hel lugn helg vid villan :)

    Igår på förmiddan så var jag o sambon och handlade lite och till blomsterfirman och diskuterade buketten o sånt, och då vi kommer tillbaka till villan så står 3 kompisar på gården!! :) (Kan ju tillägga att dom kört ca 140km för att komma dit... så det hade jag nog inte heller trott, trodde nog jag skulle bli kidnappad hemifrån...)

    Nåja, fick en cider i handen och så fick jag snabbt packa ihop det jag behövde ha med. Sen bar det iväg hemåt, och hämta en väska som jag fått instruktioner om att packa och ha i beredskap (den skulle innehålla simdräkt, handduk, necessär med valfritt innehåll, wcpapper, badanka, säkerhetsnålar, klädnypor, långkalsonger, stickasockor, målartejp...)

    Sen drog dom på mig en gammal grön badrock, en flytväst och band en halsduk för ögonen och så for vi iväg, på en massa småvägar och extra krokar så jag inte alls visste var vi var. En till kompis hämtades upp på vägen och sen då jag fick ta bort halsduken så var vi utanför tropiclandia :) Dit kom ännu några kompisar, så vi blev 8st totalt.

    Där simmade vi då och testade lite rutschbanor och sånt. Sen då jag duschat så skulle jag dra på mig långkalsongerna och en neonorange simdräkt, ett par rosa badtossor, den gröna badrocken och en simring med ett ankhuvud... så bar det iväg till relaxavdelningen, där jag fick en ansiktsbehandling (djuprengöring, massage, ansiktsmask o sminkning).

    Efter det fick jag ännu en "snygg" hatt på mig och så vandrade vi in mot stan. På vägen dit skulle jag vinka åt en massa bilar, och så stannade vi vid en strand där jag skulle laga ett par sandskulpturer (bl.a. en valfri kroppsdel på sambon :))

    Sen gick vi till en restaurang där vi åt jättegod mat, och lite vin o cider...

    Efter det skulle jag sälja drinkar på stan åt folk (som jag skulle hälla upp ur en liten gul leksaksvattenkanna), det var ganska populärt :)

    Då jag sålt slut på drinkmaterialet så bar det iväg in på en krog, där vi sen tillbringade resten av kvällen, med en hel del drinkar, spel, dans, skratt, choklad (krogen bjöd på en choklad-manlig-kroppsdel :))....

    Var väl där till tre-tiden, sen blev det mäcken-mat och taxi hem :)

    Idag har jag suttit och skrattat åt ca 150 foton från gårdagen... ;)

  • Netta79

    Ja, här är verkligen lugnt. Jag var på läger förra veckan och i helgen till bl.a. IKEA :) Och nu har jag två veckor semester, jippiii! Idag har jag många projekt på gång: simma, leta skor och stay ups till bröllopet (VAR hittar man snygga sådana??), fixa med lite papper, packa (ska upp till Österbotten på semester) och, ja, det var nog nåt mera också, men jag kommer inte ihåg. Vad sysslar ni andra med i sommarvärmen?

  • Lioness *förlovad*

    ASG, det låter som om du haft en trevlig helg! :)

    Min semester tar SLUT imorgon :( och idag ska vi flytta! :)

    Vi har ju nog två veckor på oss att tömma lägenheten, men vi ska ändå ta det största och tyngsta sakerna idag så att det mesta är fixat före midsommar. Tillbaks till packlådorna alltså...

  • Ell

    ASG: det låter ju som en jättekul möhippa!! :D

    Netta79: fyndade du något på Ikea? Åtminstone jag har en förmåga att komma hem därifrån med fem gånger flera saker än jag TÄNKT köpa. :D Skönt att du får semester, själv får jag semester först 3.7... tre veckor. :) Ska bli sååå skönt, och man får ju mera tid för bröllopsplaneringen då också. :)

    Lioness *förlovad*: att flytta är ju kul, men tungt! :)

    Nu ska jag avreagera mig lite... jag är nämligen riktigt irriterad på Stadens byggnadskontor... det gäller vårt arrendeavtal för tomten. De skulle göra det redan för tre veckor sedan, men när sambon ringde och frågade efter det en vecka efteråt, så hade han som har hand om ärendet fått för sig att vi inte alls har bråttom med det...men han skulle ha det klart till veckan därpå, sa han. Men vi hade inte hört någonting därifrån, så sambon ringde igen idag. Då säger han att avtalet nog blev klart förra veckan, med undantag för en detalj: han visste inte om mitt namn (pettersson) stavas med ett eller två "s"!!! Åh, jag blir tokig! Kunde han inte ringa och fråga då?!

    Nåja, nu ska vi dit på onsdag och underteckna avtalet, så vi får föra in det till banken, så vi får lånet beviljat, så vi får pengar att betala markundersökningen med, så vi får vårt bygglov, så vi kan börja bygga nångång! Invecklat dethär... :D

  • ninjan

    på tal om husbygge.. finns det nån här med erfarenhet av vallvik-hus? Hittade ett fint som jag blev en aning intresserad av.

  • Netta79

    ÅÅÅÅÅÅÅH! Jag blir absolut galen! Nu har jag ränt runt i Åbo centrum i flera timmar och inte hittat några vettiga skor med liten eller ingen klack alls. VAR sjutton ska jag hitta mina drömskor? Några tips? Jag måste hitta ett par skor före nästa vecka då jag ska till sömmerskan och ändra klänningen. Och på onsdag far jag hem till Nykarleby och där finns ju inte precis några skoaffärer :(

    Ell: Jo, det blev nog mera handlat på IKEA än vi tänkt oss. Eller, det blev dyrare än vi trodde. Jag höll på att smälla av i kassan när allt dragits igenom... :)
    Vi köpte lite badrumsmöbler (Molger-serien), nya handtag till köksskåpen, ett par hyllor och andra småsaker till vårt gemensamma hem. Vi har massor av flyttlådor, som bara väntar på att bli uppackade i Esse :)
    Ja, och så köpte vi 112 värmeljuskoppar till bröllopet. De ska bli placerings"kort". Funderar just nu på om vi ska måla dem med glasfärg eller dekorera dem på nåt annat sätt. Sen gäller det att hitta nån sorts godis i rätta färger att sätta i skålarna. Mycket att fundera på.

  • Lioness *förlovad*

    La-Lolita

    En bekant till sambon bygger just nu ett hus av Vallvik-element. Vad jag vet har han varit helt nöjd.

Svar på tråden Finländska brudar!