Jag har varit på bröllop med chokladfontäner, fast inte i Sverige. Det smakar rätt gott men har väl annars blivit lite av en sån där panik-mode-grej i vissa kretsar. Lite söligt kan det bli - om du är livrädd för fläckar på klänningen bör du nog avstå, men för det mesta går det bra. Vid det ena bröllopet blev det lite chokladkrig mellan några, det hela kan ju liksom inbjuda till det, och om det finns barn med så bör man helt klart ha någon som sköter fontänen plus vaktar den när "utdelning" inte pågår.
Vad det gäller typ av choklad så anses belgisk choklad vara den bästa för detta. Jag vet att man kunde hyra maskin med belgisk respektive local choklad och det skiljde en hel del i pris. Ett par kilo choklad brukar liksom vara minimum för att komma igång, sedan beror åtgången på hur många gäster man har.
Nej rengöring av det hela är inte en sådan mardröm OM man bara har tillgång till ORDENTLIGT varmt varmvatten för renspolning. Halvljummet vatten funkar inte ordentligt.
Om ni köper grejor från USA - tänk på att de har ett annat elsystem där! Det funkar INTE utan transformator om inte de säljer dem särskilt för export till andra länder. Kopllar ni in en vanlig amerikansk modell direkt här så brinner den upp på några minuter.