• Anna32B

    Hur mycket könshår ska man raka?

    Vet att frågan är lustig och att det är upp till var och en men jag är ändå nyfiken. Anledningen att jag frågar är att jag och några vänninor träffades och planerade bröllop i helgen. Vin och bastu och inga hemligheter fanns kvar :) Ämnet "raka könshåret" kom upp och flera hade läst här om hur vanligt det var men ingen visste hur "vanligt" det var. Så min fråga är egentligen hur mycket rakar du/frisyr?

    För att svara på min egen fråga - Vår bastu var varierad från "inget via landningsbana till massor" med "inget" som favorit :)

    Tjejer nu är frågan ställd :)

  • Svar på tråden Hur mycket könshår ska man raka?
  • pickolina

    CareBear

    Ja då tycker vi nog ganska lika gällande rakning och ansning.. Kul att höra en främmande killes syn. Man får ju annars bara höra tjejers synpunkt eller från de killar man känner..

    Jag rakar oftast med hyvel just runt själva öppningen, även när jag "ansar".. Fast när jag ansar så menar jag nog inte som de flesta andra... Jag menar "att inte hyvelraka" och tex använda trimmern istället. Men den lämnar ju enbart ca 1mm så det blir som dagen efter man hyvelrakat typ... :) Ett bra sätt när huden behöver få vila tycker jag...

    Visst låter jag ibland håret växa några millimeter innan jag tar bort det, men oftast inte mer än så..och det är just nu, när jag är singel... Jag slutar aldrig att raka även när jag är singel men jag erkänner att jag är mer noga med både könshåret, benen och under armarna när jag har partner...man vill ju vara fin för sin partner så klart... :D

  • pickolina

    Helen2

    Du får testa helt enkelt. Ingen kan svara på hur det kommer bli för just dig. Själv har jag aldrig någonsin känt av att det kliar efter rakning heller, vare sig under armarna, på benen eller "där nere"...

  • pickolina

    Gällande Spy Bar och om det är "inne" att raka eller att låta det växa osv....

    Det skiter jag högaktningsfullt i. Jag gör det JAG vill och föredrar och vad andra tycker eller inte tycker är väl upp till dem. Jag rakar inte för att det är "mode" utan för att JAG vill det!

    Vad spelar det för roll vad som är "ute eller inne"..???? :o

  • rebecca81

    Tja, vi pratar ju om TRENDEN att raka sig eller ej? Trend=att något är populärt just nu="inne".

  • pickolina

    Sedan när pratar vi om trenden att raka sig???

    I alla dessa trådar om ämnet så tycker jag att många som inte rakar sig försöker hävda sig... Jag förstår inte riktigt varför?

    Ni som inte rakar er. More power to you.. Låt ingen annan påverka er, gör det NI vill. Det tycker jag är jätte starkt och det enda rätta.

    Men låt oss som rakar oss och vill raka oss samt även vill ha en rakad partner göra som som vi vill och tycka som vi vill!

    Å om en person vill raka men har problem med att raka så svarar jag gärna på frågor och ger tips i den mån jag kan osv men det innebär inte att jag förespråkar rakning för alla, bara för de som vill!

  • rebecca81

    Min ståndpunkt är såhär:

    Det måste vara jättejobbigt att hålla på att raka sig jämt. Alla som rakar sig kan inte göra det för sin egen skull.

    Vad skönt det vore om fler kvinnor som egentligen inte vill eller orkar, men känner sig tvingade för att de tror att män tycker att de är ÄCKLIGA annars, skulle slippa hålla på?

    Om jag då säger att det är otrendigt, vilket det är, så kanske en och annan kvinna som önskar att de vågade låta bli faktiskt gör det eftersom uppenbarligen inte ALLA tycker att det är det enda rätta att göra.

    Så tycker jag, och därför diskuterar jag ämnet öht. Det finns banne mig inte ett argument för att raka sig som jag köper (eftersom jag inte tycker att det är snyggt) så därför vill jag själv ge argument mot att raka.

  • pickolina

    Kämpa på du!.. ;)

    Jag tycker dock att det är tråkigt att man i denna debatt ska försöka övertala varandra om att det ena valet är bättre än det andra osv... Alla tycker ju olika!

    Jag bryr mig inte om du inte förstår varför man rakar. Jag gör det av mina skäl och om alla inte förstår detta så är det deras problem, inte mitt. Å jag försöker inte övertala de som inte rakar sig att de borde göra det pga ditt och datt... Jag skulle aldrig gå orakad men jag respektar de som vill göra det och låter dem få göra som de vill.

    Om det är tidsödande och kan leda till olika infektioner osv... So what! Det är väl något som alla är medvetna om och om jag väljer att göra det ändå så har väl inte du eller någon annan med det att göra.....

    Skulle kunna säga sååå mycket men jag orkar faktiskt inte bry mig just nu.... :)

  • CareBear

    rebecka81

    Du lär få ligga i om du ska få sista order i den här diskussionen....ha ha

    Vilken nobel anledning du har att skriva i dne här tråden.... "Om jag då säger att det är otrendigt, vilket det är, så kanske en och annan kvinna som önskar att de vågade låta bli faktiskt gör det eftersom uppenbarligen inte ALLA tycker att det är det enda rätta att göra"

    Tror inte alls det är så många som rakar sig mot sin vilja eller många som gör det upplever det som jobbigt.
    Ser vissa tendenser här.... Varför inte få alla tjejer att sluta sminka sig också när du ändå är igång....

    Det är ju säkert också jobbigt/tidsödande och är ju säkert också många gånger för att man vill vara fin för nån annan än sig själv.........

  • rebecca81

    Haha, jag är inte ute efter sista ordet. Fast vem vet, tråden stängs väl snart.

    Jag tycker inte att smink är samma sak, faktiskt. Även om jag själv använder det ytterst sällan.

Svar på tråden Hur mycket könshår ska man raka?