• Anna32B

    Hur mycket könshår ska man raka?

    Vet att frågan är lustig och att det är upp till var och en men jag är ändå nyfiken. Anledningen att jag frågar är att jag och några vänninor träffades och planerade bröllop i helgen. Vin och bastu och inga hemligheter fanns kvar :) Ämnet "raka könshåret" kom upp och flera hade läst här om hur vanligt det var men ingen visste hur "vanligt" det var. Så min fråga är egentligen hur mycket rakar du/frisyr?

    För att svara på min egen fråga - Vår bastu var varierad från "inget via landningsbana till massor" med "inget" som favorit :)

    Tjejer nu är frågan ställd :)

  • Svar på tråden Hur mycket könshår ska man raka?
  • tattar-Emma

    Jag har en DivaCup, mindre storleken. Egentligen kanske den större hade varit bättre, men jag orkade inte byta, den mindre är helt okej.

    Det läckte lite för mig i början innan jag fått in snitsen, så första månaderna kompletterade jag med tampong när jag skulle iväg på grejor. Har dock kompisar som det funkat perfekt för redan från början så det är olika. Lite meckigt har det varit, men jag tycker sånt är kul (mer spännande än att hålla på med tamponger iaf ;)) och jag pluggar så det har inte varit problem att vara hemma när det rinner som värst. Då är det ju bara att kuta in på toa och försöka igen om det blir fel.

  • pickolina

    Ja man kanske skulle testa... Ska definitivt fundera på det. Varit intresserad av de där sedan jag såg en tråd om det för lääänge sedan. Smart liten pryl måste jag ju säga. :)

  • tattar-Emma

    Du har tre månaders returrätt, så det går att köpa och utvärdera. Tamponger är ju också lite trixigt i början =)

  • pickolina

    Skratt... Jaha, jag har aldrig upplevt tamponger som trixiga.. Då kanske inte menskoppen är så läskig ändå... :D

    Ja just det, de har öppet köp... Då måste man ju nästan testa i alla fall. :) Tack för påminnelsen...

  • tattar-Emma

    Ah, jag tyckte de var luriga i början (när jag var 13 år alltså). Visade sig senare att jag lutar åt höger inuti så det kanske var därför. Eller så har jag bara tummen mitt i handen :D

  • CareBear

    brud2008

    Jag har också varit med både rakade/ansade/orakade tjejer och så är upplever jag det.

    Orakat:

    Mer lukt (i alla fall de jag varit med)
    Inte speciellt snyggt med "buske"
    Hämmande att utföra orals*x (och JA man får hår i munnen)

    Rakat:

    Snyggare
    Mjukare och "mysigare"
    Man kan hänge sig åt att göra det skönt för sin partner utan risken att svälja massa småhår (usch).
    Fräschare (de som säger att rakat blir svettigare, tvättar sig inte deras partners innan s*x orakat eller inte??)

    Så hur man upplever det är ju uppanbarligen ganska olika. Ocg jag precis som Pickolina föredrar nog i alla fall kort "stubb" som man kan få på ett par dagar före långt och mjukt burr....ha ha

    Det var nån annan som skrev att skäggstubb inte är nåt problem eftersom det är först när det blir flera cm det stör. Min fru tycker tvärtom att det sticks när vi pussas när jag har 2-3 mm skäggstubb och är därför "tvungen" att raka mig nästan varje dag. Men vad gör man inte för sin älskades skull och för att få pussas lite mer........= )

  • CareBear

    Glömde fördelen med "friktionen" som blir när båda två är rakade och man har s*x.
    Mucho trevligt........

  • Chocolate chip cookie

    Jag tycker självfallet det är helt okej att ha olika åsikter om saker som denna. Men när vissa i den här tråden börjar prata om att man aldrig ens hade varit tillsammans med sin partner om denne/denna inte hade varit rakad, då kan jag till en början inte låta bli att garva högt för att det låter så otroligt främmande och dumt i mina öron. Men sedan fastnar skrattet lite i halsen och en känsla av mörkrädsla infinner sig. Herregud, vart tog folks värden vägen?

    Sex är för mig en otroligt viktig del av ett förhållande och jag hade nog haft svårt att stanna kvar i en relation där inte sexet fungerade. Och vissa saker, som att inte vara alltför hårig därnere, kan naturligtvis bidra till ett bättre och skönare s*xliv.

    Men samtidigt, då folk frågar mig varför jag är med en viss person och jag skall ge ett uppriktigt svar, ja, inte sjutton blir svaret att det är för att killen är så fint rakad mellan benen och därför är grymt skön att s*ga av.

    Inte heller tror jag att anledningen till att killen jag dejtar just nu vill ha mig är att jag har en rakad mus. Snarare vill han ha mig för att jag är varm, intelligent, högutbildad, har stil, klass och humor osv. Och därtill, i hans ögon, otroligt attraktiv.

    Och motsvarande gäller från min sida, då detta är värden jag värdesätter högre än alla rakade p*ngar i hela världen.

  • CareBear

    CCC

    Naturligtvis är det inte "bara" en rakad m*s som gör det. Det finns väl tonvis med saker som är viktigare när man söker partner men varför inte få både och?

    Alltså en partner som är intelligent, varm, omtänksam, har klass osv osv OCH är rakad? Varför nöja sig med mindre om det är det man föredrar? Självklart skulle man ju inte välja nån som är dum i huvudet, självupptagen, ego men också rakad.........

Svar på tråden Hur mycket könshår ska man raka?