• Anna32B

    Hur mycket könshår ska man raka?

    Vet att frågan är lustig och att det är upp till var och en men jag är ändå nyfiken. Anledningen att jag frågar är att jag och några vänninor träffades och planerade bröllop i helgen. Vin och bastu och inga hemligheter fanns kvar :) Ämnet "raka könshåret" kom upp och flera hade läst här om hur vanligt det var men ingen visste hur "vanligt" det var. Så min fråga är egentligen hur mycket rakar du/frisyr?

    För att svara på min egen fråga - Vår bastu var varierad från "inget via landningsbana till massor" med "inget" som favorit :)

    Tjejer nu är frågan ställd :)

  • Svar på tråden Hur mycket könshår ska man raka?
  • rebecca81

    Hrmm... isåfall har jag nog formulerat mig fel. Det är intressant för mig att veta varför kvinnor gör det, och för vems skull. Det är lätt att hela debatten blir infekterad eftersom andra säger åt mig att jag är ofräsch och äcklig som inte tar bort håret!

    Ber om ursäkt om du känner dig påhoppad!

  • pickolina

    Nej jag känner mig absolut inte påhoppad... :) Jag ville bara få ur mig min åsikt om dessa "angrepp" som sker i denna debatt. Nu menar jag inte dig personligen utan i ett mer allmänt perspektiv...

    Att vara nyfiken och ifrågasättande är det absolut inget fel på, tvärtom!..

    Jag förstår dig och jag tror att de flesta som låter håret växa tycker detsamma... Det blir lite fel när argumenten formuleras på det sättet, det håller jag med.

    Jag kan ju bara prata för mig själv och när jag säger så menar jag att jag känner mig fräschare när jag är rakad. Det är dock min egen känsla och betyder absolut inte att jag tycker att andra är äckliga för att de inte rakar.

    Jag tycker inte heller att orakade killar är äckliga men jag tycker att det är snyggare utan hår, jag gillar att se könet.. Jag tycker dessutom att det är mysigare att ge orals*x när det är rakad, precis på samma sätt som jag hellre pussar en man utan skägg...

    Jag köper inte dina/era argument om svamp, att det tar tid, att vi gör det för att vi känner oss tvungna, att det kliar osv osv heller, för jag upplever inte dessa saker... På samma sätt som att du/ni inte köper mina/våra argument heller...

    Därför måste vi försöka inse att det kanske inte är meningen att vi ska övertyga varandra om att det ena är rätt och det andra är fel, utan att vi ska respektera att vi tycker och tänker olika och båda är precis lika OK och precis lika RÄTT!!! :)

  • pickolina

    Men jag svarar dock gärna på dina frågor om du undrar och/eller är nyfiken... När jag känner att mina svar inte duger och att jag måste försvara mig, då reagerar jag däremot.. Jag har ju frågat dig en massa oxå för jag är oxå nyfiken. Det är intressant att höra hur en person som tycker så olika en själv tycker och tänker... Mycket intressant! Det har varit väldigt intressant att diskutera med dig och alla andra i denna tråd oxå...

    Jag tyckte bara att det på slutet tog en vändning som jag sett i alla andra trådar om ämnet och är sååå trött på. Det är uttjatat och man kommer ingen vart....

    Att bolla fram och tillbaka är dock oerhört intressant! :)

  • pickolina

    Du har dock helt rätt.. Jag hoppas att debatten i sin helhet kommer bli mer tolerant och saklig.. Det blir så fel och infekterat när man börjar argumentera för och emot, från bådas sidor..! Jag hoppas att det kommer förändras i framtiden... Å att båda sidor kommer att vara lika accepterade!

    I en perfekt värld! *hihi* Man ska aldrig sluta drömma... ;)

  • tattar-Emma

    pickolina

    Men du borde kunna köpa att ANDRA får problem med svamp, klåda osv. Alla funkar ju olika. Själv lider jag inte direkt av sånt, men känner folk som får uvi regelbundet varje år och de är noga med att inte störa balansen mer än nödvändigt. Sen finns det andra som aldrig utvecklat könshår osv och inte får svamp för det.

  • pickolina

    tattar-Emma

    Absolut, visst köper jag det! Om man får problem med svamp när man rakar så är ju det ett väldigt bra skäl att inte raka. Men att använda det som argument i övriga fall, för de som inte lider av svamp trots rakning, blir lite galet...

    Man brukar ofta ta upp att håret finns där av en orsak och att man kan få problem om rakar bort det osv... Allt det stämmer men det blir liksom att prata för döva öron när man pratar med människor som rakat sig i flera år redan. Dessa människor vet redan om dessa saker men har uppenbarligen inga problem och har dessutom gjort ett medvetet val att ta risken.... Å på det sättet så menar jag att jag inte köper argumentet.

    Om man pratar med en ung flicka som kanske inte vet hur kroppen fungerar så är det ju bra att ta upp det, på ett pedagiskt och icke dömande sätt...

    Men när jag får höra det, som rakat i över 15år och aldrig haft de problemen så tycker jag inte att det är så övertygande nej... ;)

  • tattar-Emma

    pickolina

    Nej, det håller jag med om. Den som testat ett tag vet ju vad som funkar. Men samtidigt förstås bra att nämna problem som kan dyka upp och som är relativt vanliga, fast på rätt sätt då. Själv har jag aldrig lyssnat på folk som påstår att det är förbjudet med tampong på natten, har i princip aldrig använt bindor själv och lever fortfarande ;). Som sagt, tror vi håller med varandra.

  • pickolina

    I agree! Verkar som vi att vi är inne på ungefär samma linje... :) Jag måste bara hålla med om tamponger. Jag sover dock sällan med tampong men jag brukar ha dem inne längre än man ska.. Har alltid haft det, utan problem... Jag får tvärtom problem om jag byter för ofta, för det är för uttorkande för mig. Även när jag använder mini-storleken... Så det där är ju så individuellt och man ska lyssna på sin egen kropp, den vet bäst! :D Jag känner alltid av om min kropp tycker att jag haft tampongen inne för läne så det finns inga anledningar att ta ut den bara för att någon annan säger att man ska/borde det. :D

  • tattar-Emma

    Har själv slutat med tampong och skaffat menskopp istället. Den är gjord av silikon så den torkar inte alls ut, och den kan vara inne mycket längre. Kolla på menskopp.se om du är intresserad!

  • pickolina

    Ja jag är superintresserad av dem faktiskt... Var inne på att köpa en tidigare. Kom aldrig till kritan bara... Lite orolig att jag ska sätta in den fel så den läcker. Det där lär man sig ju så klart men känns lite läskigt ändå liksom. Tampong kan man ju inte misslyckas med.

    Vilken av de olika har du??? *nyfiken*

Svar på tråden Hur mycket könshår ska man raka?