• JAKF
  Äldre 27 Jan 11:56
  173191 visningar
  38 svar
  38
  173191

  Tetralysal mot akne!

  Så där ja. Nu har jag varit hos hudspecialist, äntligen!
  Efter åratal av mixtrande med krämer, kosttillskott och annat så har jag nu gett upp. Jag klarar inte att bli av med min akne på egen hand.

  Fick tid snabbt hos "Hudspecialisten" i Karlstad (rekommenderas varmt, om du bor i närheten).
  Vilket bemötande! Läkaren tog sig tid att titta på min hy, besvara mina frågor och funderingar, informera ordentligt.
  Han gav mig verkligen hopp om att bli kvitt min akne!

  Fick Tetralysal utskrivet, som jag ska använda upp till 6 månader.
  Dessutom ska jag smörja in huden med Skinoren, även efter att Tetralysal-kuren är slut.

  Har läst en del om det här med akne, här på BT. En del har inte blivit hjälpta av Tetralysal, men nog är det många som ändå blivit det?
  Allt fungerar olika för olika individer. Men det vore ändå skoj att höra era erfarenheter. Hur snabbt såg ni resultat? Äter ni en kur "då och då" fortfarande, eller har ni blivit av med aknen för gott?
  (Läkaren sa att det kunde blossa upp igen, när man slutat. Men att det därför är viktigt att fortsätta med lokalbehandlingen).

  /Hoppfull Värmlands-tös! =)

 • Svar på tråden Tetralysal mot akne!
 • Emmie7­5
  Äldre 27 Jan 12:06
  #0

  Hej JAKF

  Jag har också haft problem med min hy i många år och har haft Tetralysal för många år sedan. Kommer ihåg att jag tyckte det hjälpte bra ibörjan men tyvärr så var det inget som höll i sig. Kändes som om huden till slut blev immun. Men det är oftast det man börjar med och förhoppningsvis ser du också en förbättring snart.
  Det är bara att gå tillbaka till hudläkare och testa andra medel kanske även p-piller, kommer inte ihåg namnet på dem dock. Men det finns massa olika produkter så det är bara att gå igenom dem.
  Lycka till

  Emmie

 • JAKF
  Äldre 27 Jan 12:16
  #0

  Emmie75:

  Jaså? Hmm.. Ja, det vill man ju inte.

  P-piller är nog inget alternativ för mig, dessvärre. Så det blir Roaccutan, om inte detta hjälper. (Pga blodpropp i släkten får jag inte äta kombinerade p-piller. Minipiller är mitt enda alternativ..och de kan FÖRVÄRRA akne!).

  Men du kör ingen behandling nu? Har du blivit av med problemen?

  Tack för ditt inlägg.

 • Emmie7­5
  Äldre 27 Jan 12:42
  #0

  JAKF

  Men Tetralysal kanske fungerar på lång sikt för dig, det är ju lite olika för alla. Hoppas det!
  Jag har sen jag var tonåring(över 30 nu) testat massa olika produkter. Jag tycker nog att jag är relativt bra nu, men får fortfarande en del finnar. Men min hy har blivit otroligt känslig mot starka preparat, kyla, blåst och sol. Så jag är försiktig nu.
  Har gått igenom Roaccutan för några år sedan och det hjälpte mycket. Alldeles efter kuren hade jag jätte fin hy men tyvärr blev det lite sämre sen.
  Jag har också testat Homeopat och det hjälpte mig faktiskt, det var det senaste jag testade för ett par år sedan.
  Men det tog lång tid innan jag ens gick till specialist och det kändes mycket bättre då det faktiskt finns hjälp. Skönt för dig att du träffat en du fått förtroenede för, viktigt att känna att någin vill hjälpa eftersom man kan må så dåligt att dras med finnar och dålig hy.

  Emmie

 • Linda_­bonny
  Äldre 27 Jan 12:45
  #0

  Jag har också varit hos hudspecialisten i Karlstad! Fick även som du utskrivet tetralysal och skinoren! Men även p-pillret Diane!
  Skinoren fungerade inte alls på mig... Min hud blev alldeles för irriterad.

  Jag har ätit tetralysal flera gånger förut och det tar bort aknen, men när jag slutat har de kommit tillbaka... Men Diane har tagit bort mina besvär!

  Men hoppas att tetralysal hjälper dig! Jag vet att jag fick en liten uppblossning av aknen i början när jag åt dom... men sedan blev min hud avsevärt mycket bättre!

  Och idag är jag helt kvitt besvären!

  Lycka till!!!

 • Jajose­fina
  Äldre 27 Jan 14:49
  #0

  I början såg man resultat på mindre än en vecka, men dessvärre kom problemen tillbaka när man slutat äta tetralysalen.

 • Tival
  Äldre 27 Jan 16:05
  #0

  Jag använde tetralysal för några år sedan, och precis som Emmie75 skrev så hjälpte det väldigt bra i början. Men så fort jag sluta var acnen tillbaka. Och man måste ju sluta nångång, det är inte speciellt bra för kroppen att stoppa i sig antibiotika (medicin överhuvudtaget) som egentligen är avsett för annat. Trots att det hjälpte så kände jag att jag inte kunde fortsätta, dels för att det som sagt kommer tillbaka (tetralysal är ju dessutom väldigt dyrt) och dels för att jag fick biverkningar så som illamående, trötthet.

  Hursomhelst började jag gå på AHA-behandlingar, och det hjälpte väldigt mycket. Det tillsammans med rätt kost.
  Det många inte tänker på är att acnen kommer ju 'inifrån', i många fall beror det på överkänslighet för viss typ av mat, kryddor etc etc. Mat som vi stoppar i oss idag innehåller väldigt mycket kemiska ämnen.
  Jag t ex är överkänslig mot glutamat (smakförstärkare) som används i färdig mat, såser etc. Det har tagit tid att komma fram till det, men genom att bara äta "ren" mat (utan kryddor) så vet jag att det var det som gav utbrott för min "acne". Efter att jag började med det blev min hy SÅ mycket bättre.

  Nu behöver det kanske inte vara så för alla.
  Men det kan i alla fall vara värt att tänka på!

 • Flummi­g
  Äldre 29 Jan 19:53
  #0

  Jag äter Tetralysal nu, och efter att haft finnar i flera år, är jag väldigt ledsen och trött på dom. Jag har ätit Tetralysal lite mer än två veckor, och huden är sämre. Tror ni att det blir bättre? Jag hoppas verkligen jag ska bli kvitt med finnarna snart, för det gör en verkligen nedstämd... :(

 • nano
  Äldre 30 Jan 07:03
  #0

  Flummig:
  Jag tror absolut att det blir bättre.
  Efter två veckor såg inte jag heller någon större effekt, det dröjde över en månad innan det blev lite bättre och ännu längre än så innan jag blev av med finnarna.
  (Fast tyvärr kom de tillbaka när jag slutade.)

 • Flummi­g
  Äldre 30 Jan 07:46
  #0

  nano:
  Jag äter bara 150 milligram och ska inte äta såpass länge, eftersom min doktor tycker jag har såpass fin hy. Jag fick det endast för att jag led så mycket av finnarna... Men hoppas det går över snart! Tack! :D

 • JAKF
  Äldre 30 Jan 08:08
  #0

  Jo, jag förstår att det kommer tillbaka när man slutar med Tetralysal. Även om det faktiskt verkar försvinna för en liten del av de som använder det.

  För att minska risken att det återkommer, ska man ju fortsätta med lokalbehandlingen (i mitt fall Skinoren).

  Jag är förväntansfull. Har bara käkat kapslarna i några dagar, så än ser jag ingen förbättring. Men det får ta tid. Jag har gått med acnebesvär i åratal. Jag kan vänta någon månad till. =)

Svar på tråden Tetralysal mot akne!