• Tival
  Äldre 27 Jan 16:05
  172036 visningar
  38 svar
  38
  172036

  Tetralysal mot akne!

  Jag använde tetralysal för några år sedan, och precis som Emmie75 skrev så hjälpte det väldigt bra i början. Men så fort jag sluta var acnen tillbaka. Och man måste ju sluta nångång, det är inte speciellt bra för kroppen att stoppa i sig antibiotika (medicin överhuvudtaget) som egentligen är avsett för annat. Trots att det hjälpte så kände jag att jag inte kunde fortsätta, dels för att det som sagt kommer tillbaka (tetralysal är ju dessutom väldigt dyrt) och dels för att jag fick biverkningar så som illamående, trötthet.

  Hursomhelst började jag gå på AHA-behandlingar, och det hjälpte väldigt mycket. Det tillsammans med rätt kost.
  Det många inte tänker på är att acnen kommer ju 'inifrån', i många fall beror det på överkänslighet för viss typ av mat, kryddor etc etc. Mat som vi stoppar i oss idag innehåller väldigt mycket kemiska ämnen.
  Jag t ex är överkänslig mot glutamat (smakförstärkare) som används i färdig mat, såser etc. Det har tagit tid att komma fram till det, men genom att bara äta "ren" mat (utan kryddor) så vet jag att det var det som gav utbrott för min "acne". Efter att jag började med det blev min hy SÅ mycket bättre.

  Nu behöver det kanske inte vara så för alla.
  Men det kan i alla fall vara värt att tänka på!

Svar på tråden Tetralysal mot akne!