• JAKF
  Äldre 27 Jan 11:56
  171712 visningar
  38 svar
  38
  171712

  Tetralysal mot akne!

  Så där ja. Nu har jag varit hos hudspecialist, äntligen!
  Efter åratal av mixtrande med krämer, kosttillskott och annat så har jag nu gett upp. Jag klarar inte att bli av med min akne på egen hand.

  Fick tid snabbt hos "Hudspecialisten" i Karlstad (rekommenderas varmt, om du bor i närheten).
  Vilket bemötande! Läkaren tog sig tid att titta på min hy, besvara mina frågor och funderingar, informera ordentligt.
  Han gav mig verkligen hopp om att bli kvitt min akne!

  Fick Tetralysal utskrivet, som jag ska använda upp till 6 månader.
  Dessutom ska jag smörja in huden med Skinoren, även efter att Tetralysal-kuren är slut.

  Har läst en del om det här med akne, här på BT. En del har inte blivit hjälpta av Tetralysal, men nog är det många som ändå blivit det?
  Allt fungerar olika för olika individer. Men det vore ändå skoj att höra era erfarenheter. Hur snabbt såg ni resultat? Äter ni en kur "då och då" fortfarande, eller har ni blivit av med aknen för gott?
  (Läkaren sa att det kunde blossa upp igen, när man slutat. Men att det därför är viktigt att fortsätta med lokalbehandlingen).

  /Hoppfull Värmlands-tös! =)

 • Svar på tråden Tetralysal mot akne!
 • Linda_­bonny
  Äldre 3 Mar 09:54
  #0

  Jag skulle råda dig att fortsätta äta tetralysal ett tag till! jag blev avsevärt mycket sämre i början när jag åt det! Men efter cirka 3 månader så va det mesta borta! så det tar tid... försök hålla ut! även fast jag vet att det är jobbigt....
  Men prata även med din hudläkare! Jag åt två tabletter dagligen i två veckor, sedan drog jag ner till en om dagen. Men då stannade allt av, så jag pratade med honom och körde istället på två om dagen! Och då kom förbättringen, tillslut!

  Lycka till!

 • nano
  Äldre 3 Mar 21:42
  #0

  Nja, 5 veckor är inte särskilt mycket. Som jag skrivit innan var jag absolut inte fri från finnar vid den tiden. Mitt återbesök hade jag efter 10 veckor, och då hade jag fortfarande en del finnar kvar. Jag hade sett lite förbättring vid det laget, men finnfri var jag inte. Jag satt också och skrev en massa trådar i forum och klagade över att jag inte haft tillräckligt effekt, vid det laget. Men sedan, kring 3 månader, var de helt borta- men jag åt 2 tabletter dagligen (300 mg på morgonen och 300 på kvällen, tror jag att det var).

 • Flummi­g
  Äldre 4 Mar 10:23
  #0

  Jag åt Tetralysal bara för ett litet tag sedan och det hjälpte lite, men nästan inte alls. Dessutom blir huden tunnare, vilket jag inte rekommenderar. Nu har jag hittat så pass bra produkter så nu hoppas jag att alla finnar snart försvinner.

 • JAKF
  Äldre 4 Mar 10:33
  #0

  Jag tror jag är så "på" angående detta, dels för att man så klart vill bli hjälpt. Dels för att min hudläkare sa att Tetralysal inte ger en "uppblossning" av aknen, utan man blir gradvis bättre helt enkelt. Efter en månad skulle jag se tydliga resultat.
  Det stämmer ju inte in på mig, därför funderar jag över om behandlingen inte hjälper.

  Givetvis ska jag diskutera med min läkare i första hand. Men när man inte får tag på honom, ännu, så är det svårt att hålla sig från att diskutera med sina finn-systrar här på BT..*haha*.
  Dels vet ni vad man går igenom, dels kan man höra om era erfarenheter.
  Att samtala med sina polare brukar inte vara direkt givande. De vill komma med förslag om produkter (men man har ju redan gått igenom ALLT man kan), dessutom försöker de släta över det hela.."Men SÅ mycket syns det faktiskt inte"... Nej, då är man sminkad..och kanske sitter man i en mörk klubblokal. Oh well. De vill bara väl, men det är bara om man själv är drabbad som man vet hur handikappande det kan vara.

  Jag uppskattar verkligen era kommentarer och svar!

 • Rugbyt­jej
  Äldre 4 Mar 11:19
  #0

  Flummig:

  Vilka produkter är det du hittat och använder nu?

  JAKF:

  Håller tummarna för dig! Jag vet precis hur handikappande det är...oroar mig KONSTANT, vet inte vad jag ska göra. Har så himla mycket underlivsproblem nu så jag vågar inte börja med antibiotika och förvärra tillståndet för min lilla mus, så jag håller till godo med mina Dermalogicaprodukter och försöker förneka för mig själv att jag ser ut som ett finnmonster.... *uuäähh*

 • grabbe­ns_fia­lotta
  Äldre 5 Mar 18:02
  #0

  Här är en till värmlands brud, som fått god hjälp av tetralysal.

  Det hjälpte rätt bra det tog doch tid innan det "kickade in" Ungefär 1½månad. I mitt fall behövdes extra aggressiv behandling så jag fick Roaccutan. Det funkade superbra. Livet fick en ny vändning och alla mina stora infekterade besvär försvann.

  Nu efter ett tag uppkom lite problem igen, dock inte alls i samma utsräckning som innan,nu fick jag börja med Tetralysal igen och det håller problemen i schack.
  Jag smörjer dessutom med Differin, är mucket nöjd. Lite små acne har jag runt mens, men det får man räkna med.

  Hoppas att du får god effekt, eller annan hjälp så du blir kvitt besvären.
  Lycka till!

 • vixen not a tramp
  Äldre 5 Mar 18:50
  #0

  Jag har inte läst råden, men vill bara varna för svamp då du äter penicellin. Ha koll på det och be kanske i förväg om receptbelagda preparat. Barar ett tips!

 • JAKF
  Äldre 8 Apr 11:31
  #0

  Nu har jag ÄNTLIGEN börjat se tydliga resultat av min behandling med Tetralysal och Skinoren!
  Så skönt!
  Inga stora finnar, knappt några alls faktiskt.

  Lite röda märken kvar efter gamla finnar, men de försvinner väl så småningom?

  Jag tror det är ca 10 veckor jag har kört den här behandlingen nu. Det tog sin lilla tid att bli hjälpt, med andra ord.

  Jag har recept så det räcker till i sommar (i och med att jag inte sänkt dosen, trots att läkaren sa att jag skulle göra det. Läser på nätet att man inte längre rekommenderar detta, pga risk för resistens). Men jag funderar på att ringa läkaren och be om nytt recept, om han tycker att jag kan fortsätta ett tag.

  Hur länge kan man egentligen käka Tetralysal innan man behöver göra uppehåll?
  (Jag har inte märkt av några biverkningar alls. Inga problem med magen, inga underlivsbesvär i form av svamp.
  I början blev jag väldigt, väldigt torr i ansikte och på läpparna. Men det gick över snabbt).

 • nano
  Äldre 8 Apr 12:02
  #0

  Vad skönt att du ser resultat, synd att man behöver vänta ett tag på dem, bara.

  En tetralysalkur brukar väl vara på 3-6 månader, så upp till ett halvår innan man lägger av är det som gäller. Fast jag har hört fall där folk ätit tabletterna längre än så, men jag tror inte att det rekommenderas.

 • Linslu­s
  Äldre 8 Apr 12:10
  #0

  Flummig: hur menar du med att man får "tunnare hud"?

  Jag har nu ätit Tetralysal 300mg 2 ggr dagligen i 2 veckor & jag tycker att jag märker en liten skillnad redan...

  Jag ska äta 2 tabletter/dag i 2 veckor till, därefter 1 tablett/dag i 2 månader... Så jag är färdig i mitten av juni. Hur gör NI som ska fortsätta hela sommaren?? Man ska ju absolut inte vara i SOLEN
  (det är väl det enda negativa)

  Fick NI några råd gällande denna tablett i kombination med P-Piller?? Står ju att den kan ha minskande effekt på upptaget av P-Piller + att den ger risk för fosterskador OM man skulle bli gravid

 • JAKF
  Äldre 8 Apr 12:52
  #0

  Linslus

  Läkaren sa till mig att Tetralysal inte gör huden lika solkänslig som andra aknemedel. Så det var ingen fara, så länge man inte låg och pressade på stranden.

  Man kan ju gardera sig med solskyddsfaktor också.
  Men, som sagt, normal solexponering skulle inte vara någon fara med dessa kapslar. (Jag har samma styrka som dig).

 • Pilote­n
  Äldre 10 Apr 08:17
  #0

  Det är nog väldigt individuellt hur bra Tetralysal funkar. Jag märkte en stor skillnad redan efter 1-2 veckor, och nu efter 3-4 är alla finnar borta. Jag kör med DrHauschka för oren hy samtidigt och märker inte att den blir speciellt torr. Som någon tidigare nämde ska man dock vara beredd på svampinfektioner. Jag fick Sporanox utskrivet så att jag kan ta vid behov, men jag tycker den gamla hederliga huskuren med a-fil hjälper mycket bättre. Lycka till i finnkampen.

 • JAKF
  Äldre 17 Apr 20:10
  #0

  Det är så konstigt.
  Trots att jag blivit mkt bättre och inte längre får "stora" finnar...så kommer det upp massor av små röda prickar nu. Vissa känns som små, små finnar. Andra känns släta. Men det ser fruktansvärt ut (i mina ögon).

  Huden ser fortfarande oren ut, pga detta.
  Är det inte konstigt?
  Det är inte bara ärr efter gamla finnar, utan nya röda prickar.

  Någon som fått liknande utslag?

 • Äldre 25 Mar 11:08
  #34

  Så här långt efter lägger jag in min kommentar.

  Osäker om jag ens får något svar men värd att testa!

  Jag har haft besvär med acne som periodvis. De sista månaderna har det varit som värst.

  Vet ej vad det kan bero på.

  Men ni har jag fått tetralysal utskrivet och har käkat det i ca 6 veckor utan någon hjälp.

  Bad ska jag göra? När bör det visa resultat? Börjqr tappa tålmodet.

  Hjälp någon som kan svara på mina frågor av sin egen erfarem6

 • Äldre 23 May 22:51
  #35

  Hej!

  Jag har ätit tetralysal flera gånger sen tonåren utan resultat och användt krämerna skinoren och differin som bara förvärrat mina besvär. Jag får acne även som vuxen pga att mina hormoner rubbas efter graviditeter osv. Hade testat de flesta produkter och behandlingar som aha-behandlingar osv.

  Jag blev bättre i hyn efter att jag börjat använda hudvårdsprodukter från Ekolea.se , ekolea är en hudvårdssalong i karlstad. Jag märkte resultat efter 2 månader. Rekommenderar de varmt!!

  Sen gick jag på kemisk peeling på Karlstad hudklinik, en kur på 4 ggr och avslutade med en detmaroller behandling. Poff så var mina besvär borta????. Som jag kämpat genom alla år och så blev det äntligen bra!! Var fin i min hy ett helt år ända tills jag slutade med mina minipiller. Då rubbades mina hormoner och jag fick vuxenacne igen.

  Jag gick på en dermapen behandlingför att bli bra igen men det triggade igång min acne ännu mer????.

  Fick då utskrivet tetralysal igen, suck det funkar ju inte tänkte jag... men denna gången läste jag att man inte får äta mjölkprodukter 3 timmar innan och 3 timmar efter intaget av en tablett och att man helst ska undvika mjölkprodukter så långt det går. Jag följde de råden och poff så blev jag bra igen???? Superbra!! Nu avvaktar jag ett bra tag innan jag börjar med hormonspiral eller minipiller igen för att inte rubba hormonerna just nu.

  Mina bästa råd är: ekolea hudvård för problemhy, dermaroller eller dermapen behandling efter några kemiska peelingar. Om besvär kvarstår så ät tetralysal men undvik mjölkprodukter.

  Hoppas detta hjälper någon.

  Vet hur det känns att se fläckig, flammig och finnig ut.

 • Äldre 23 May 22:54
  #36

  Ska vara utropstecken inte frågetecken i min text ovan. Blev fel på något vis.

 • Sat 4 Apr 2020 16:27
  #37
  +1
  Tabletter mot akne - http://derminax.se Började ta den när jag hade hemska akne utslag, dom började försvinna och sen dess har jag använt den som förebyggande.
 • Fri 18 Aug 2023 07:48
  #38
  +1

  Acne tabletter - https://tonzes.com/acnese.htm Dottern min använt detta och det funkade bra.

Svar på tråden Tetralysal mot akne!