• JAKF
  Äldre 27 Jan 11:56
  171999 visningar
  38 svar
  38
  171999

  Tetralysal mot akne!

  Så där ja. Nu har jag varit hos hudspecialist, äntligen!
  Efter åratal av mixtrande med krämer, kosttillskott och annat så har jag nu gett upp. Jag klarar inte att bli av med min akne på egen hand.

  Fick tid snabbt hos "Hudspecialisten" i Karlstad (rekommenderas varmt, om du bor i närheten).
  Vilket bemötande! Läkaren tog sig tid att titta på min hy, besvara mina frågor och funderingar, informera ordentligt.
  Han gav mig verkligen hopp om att bli kvitt min akne!

  Fick Tetralysal utskrivet, som jag ska använda upp till 6 månader.
  Dessutom ska jag smörja in huden med Skinoren, även efter att Tetralysal-kuren är slut.

  Har läst en del om det här med akne, här på BT. En del har inte blivit hjälpta av Tetralysal, men nog är det många som ändå blivit det?
  Allt fungerar olika för olika individer. Men det vore ändå skoj att höra era erfarenheter. Hur snabbt såg ni resultat? Äter ni en kur "då och då" fortfarande, eller har ni blivit av med aknen för gott?
  (Läkaren sa att det kunde blossa upp igen, när man slutat. Men att det därför är viktigt att fortsätta med lokalbehandlingen).

  /Hoppfull Värmlands-tös! =)

 • Svar på tråden Tetralysal mot akne!
 • JAKF
  Äldre 4 Feb 12:47
  #0

  En vecka har gått, ingen förbättring. Men det skulle ju ta en månad, så vem är förvånad? ;)

  Blir dock himla torr i huden (av Skinoren, antar jag). Måste tillföra lite fett och mycket fukt. Jag skulle köra med Propyless, sa läkaren. Men det funkar inte. Stramar i ansiktet hela dagen..och jag får en massa "torrhets-linjer" i hela ansiktet.

  Hoppas det funkar även när jag använder min ansiktskräm nu.
  Kör med Vichy Thermal Fix 2, den är jätteskön. Mer fukt än fett iaf, alltid något. ;)

 • Pix
  Äldre 4 Feb 23:16
  #0

  Jag nog provat det mesta bl.a. tetralysal. Vad som har funkat för mig var att jag åt Diane (vilket antagligen inte är bra för dig, då detta är ett p-piller liknade medicin: fast ska motverka acne). När jag sedan började få lite småfinnar tillbaka provade jag att byta ut mina hudvårdsprodukter. Använder idag MD Formulations: har funkat så bra för mig! Finns provkit på Åhlens.

 • Storas­ystern
  Äldre 8 Feb 23:56
  #0

  Jag har också Diane. Funkar jättebra! :)

 • JAKF
  Äldre 9 Feb 09:53
  #0

  Ja, Diane verkar funka bra för många...

  Själv är jag än så länge nöjd med utvecklingen av min hy, efter snart två veckor med Tetralysal.

  Jag har märkt skillnaden nu, de senaste två dagarna. Jag har röda märken, men det kommer inga nya finnar. De jag hade senast i helgen (massor) ser ut att läka nu. Huden är jämnare.
  Jag har gått osminkad två dagar i rad nu! *jippi!* ;)
  Fast jag avvaktar lite. Jag har varit så här i huden vid ett par tillfällen tidigare. Då har jag använt hudvårdsprodukter som jag trott hjälpt, men så har det kommit nya finnar veckan därpå.
  Förhoppningsvis gör det inte det, denna gång. =)

  Funderar på att gå på AHA-behandling eller liknande, för att försöka jämna ut huden mer. Främst för att få bort lite av de röda märkena, som är "ärr" efter gamla finnar. (Man ser ju fläckig ut, även om man inte har några aktiva finnar för tillfället).
  Funkar AHA-behandlingar för detta?
  Kan man göra det samtidigt som man äter Tetralysal och använder lokalbehandling?

 • Rugbyt­jej
  Äldre 9 Feb 20:43
  #0

  JAKF:

  Vill bara säga att jag uppskattar att du delar med dig av dina erfarenheter och att jag skulle uppskatta det väldigt mycket om du fortsätter att göra det. Är 22 år och haft akne sen jag var 12 - är ordentligt less på det (dvs. mått rejält psykiskt dåligt pga av finnarna i alla dessa år) och funderar på att börja med antibiotika. Är dock lite avvaktande efter alla dåliga erfarenheter man hört plus att jag allmänt känner mig lite "mot" att äta antibiotika. men som sagt - så här kan det inte fortsätta!

  Så, jag är mycket tacksam om du fortsätter rapportera. Och du, LYCKA TILL! Kramar

 • nano
  Äldre 9 Feb 22:06
  #0

  Rugbytjej:

  Jag kan säga att jag inte hade några problem alls med antibiotikan, mer än att den tog lite tid innan den gav effekt och att den gav en liten förvärring i början av kuren. Annars var allt som vanligt.

  Jag tycker absolut att du ska gå till hudläkare om du har problem, så fort man gått dit frågar man sig varför man inte gått tidigare. Det är ju verkligen ingenting jag ångrar, även om jag har en del finnar kvar, dessutom känns det bra att veta att man tar något som faktiskt har effekt, till skillnad från alla andra tvålar och krämer det finns. Och det känns bra att veta att man gör något åt det, också.

 • Rugbyt­jej
  Äldre 10 Feb 08:24
  #0

  nano:

  men det är ju så många som rapporterar att visst försvinner finnarna under kuren, men sedan så kommer de j*vlarna tillbaka i vilket fall som helst! En annan anledning till att jag drar mig för antibiotika är att jag är så himla känslig mot svamp och antar att jag kommer få svamp hela tiden om jag äter antibiotika. Suck! Ibland känns det som att jag fått alla fel man kan ha.... Tur att man har en pojkvän som älskar en i alla fall...

 • JAKF
  Äldre 13 Feb 16:04
  #0

  Rugbytjej:
  Då ska jag fortsätta rapportera! =)

  Att finnarna kan komma tillbaka efter antibiotikan ser jag inte som ett problem, när man står inför valet att köra en omgång eller ej. Man hoppas ju givetvis att finnarna försvinner HELT. Men nu har jag recept för mer än ett halvår framåt. Om jag slipper finnarna under den tiden, är det ju oerhört skönt!

  Att de kommer tillbaka.. Tja..då hade man ju ändå haft dem sen, fast utan den här finnfria perioden.
  Valet är, enligt mig, inte alls svårt!
  Men det är ju upp till var och en.

  Under helgen har jag dessvärre fått några nya "ovänner" på haka och hals. Hmm.. Tråkigt. Vet inte varför, det såg ju så bra ut under veckan.
  Men det är bara att fortsätta med antibiotikan. Det kan ju ta sin lilla tid innan man ser resultat.

 • nano
  Äldre 13 Feb 18:28
  #0

  Nej, visst kan de komma tillbaka, jag fick tillbaka mina när jag slutat... Men jag ser inte heller det som ett problem, även om jag hellre skulle se att de höll sig borta. Även om det bara var ett litet tag som jag var helt finnfri så var det jätteskönt, och vissa klarar sig undan finnarna långt efteråt. Så jag tycker att det var värt att prova iaf.

 • JAKF
  Äldre 3 Mar 09:45
  #0

  5 veckor med Tetralysal och Skinoren. Jag är inte nöjd med utvecklingen än så länge. Det uppkommer nya finnar hela tiden. *suck*

  Ska ringa hudspecialisten och fråga om jag ska fortsätta...eller om det inte är någon idé, när man inte blivit hjälpt so far...

  Dela gärna med er mer av era erfarenheter! Hur lång tid tog det innan ni alls såg resultat av aknebehandlingen...och när blev ni av med finnarna helt?
  Det skulle skänka mig hopp om fler fick hålla på mer än en månad, innan de såg resultat.

  Jag skulle eg. sänka dosen från två kapslar per dag, till en kapsel dagligen..för en vecka sedan. Men eftersom jag inte är nöjd med resultatet, har jag inte gjort det.
  Ska givetvis diskutera det med läkaren, när jag får möjlighet att prata med honom.

  Nästa steg, om detta inte funkar, är Roaccutan. Jag är så trött på min akne, att jag är beredd att prova! Alla rapporter om biverkningar till trots.
  Jag har så fin, jämn hy i övrigt. Tänk om man slapp finnarna, vad nöjd man skulle vara. Det är fult, ser lortigt och äckligt ut. Usch och fy...

Svar på tråden Tetralysal mot akne!