Inlägg från: SingingFantacia |Visa alla inlägg
  • SingingFantacia

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Vi Kommer ha buffe dels för att vi får två olika kött sorter (Älgstekar från vår vän Jägaren och Rökt flsk från min mor som hon hämtar hos grannen slaktaren). Sen är det så svårt att välja vad vi vill äta och hitta något som alla tycker om. På detta sett kommer alla finna något.

  • SingingFantacia

    Nu har våra inbjudningar kommit fram till våra underbara gäster. Men fick en regäl utskällning av min brors föredetta för att hon inte är inbjuden men att hennes (vuxna) barn är det. HOn berättade klart och tydligt vilken idiot jag var och att hennes barn kommer hata mig för att jag gjort henne så illa. Gaaah jag blir galenSkrikandes
    Man kan faktiskt inte bjuda alla. Och hon och min bror är ny separerade och han är faktiskt mycket viktigare i mitt liv än vad hon är.

    Förlåt var bara tvungen att skriva av mig lite. 

  • SingingFantacia
    viXan skrev 2013-03-07 22:30:34 följande:

    Jobbigt med sådana människor som förstör det där spännande o mysiga i vår tillvaro.


    Det borde väl hon själv förstå tycker man... Jag hade gjort PRECIS likadant <3


    Tack !
  • SingingFantacia

    Hur gör ni med servis, bestick glas m.m. ? Hur ni eller köper ni?
    Vi har köpt champange glas och Tallrikar på IKEA. Tallrikarna ska jag måla till alla 90gärster.
    Bestick har vi om än inte alla får exakt lika (gör det något?) Vin glas finns med.
    Men sen då? Till förrätten, och till tårtan vad gör man då?  
    Ska ni ha servettringar och så? Jag har börjat göra en drös. 



  • SingingFantacia
    Karolajia skrev 2013-03-06 23:29:30 följande:
    ...Tror ni att man kan bara ta en permanent marker och måla på svart typ? Eller köpa någon liten burk med figurfärg eller något? Man vill ju gärna att brudparet ska se ut som en själva liksom...
    Om du inte hittar någon som du verkligen vill ha med mörkt hår så går det att använda en färg som tex akryl (som är en plastfärg) att måla om håret med. Använd liten pensel och var stasig på handen så är det ingen fara.

    Sen finns det många caketoppers på Ebay där de har mörkt hår.

    Däremot att hitta ett brudpar med två kvinnor som är lite roligare är tyvärr svårt oavsätt hår eller hud färg =( 
  • SingingFantacia
    confuzed86 skrev 2013-03-13 18:08:30 följande:
    Är det någon här som beställt brudklänning på ebay/ från Kina? Funderar på att göra det då det är så pass billigt!
    Beställde min via en försäljare på ebay. Hitade inte min klänning någonstans msn såg en på ebay som var lik den och mailade dem och frågade om de kunde sy en som jag sett på nätet. Skickade bilder och beskrev förändringar och de lyckades galant =)
  • SingingFantacia
    confuzed86 skrev 2013-03-14 11:42:46 följande:

    det står mellan tre klänningar än så länge! får posta de i olika inlägg då jag ej får med mer än en bild per inlägg :S


    Nr 1 & 2 är snarlika. Det är livet som är den största skillnaden. Jag älskar kjolarna på dessa klänningar och har själv en liknande. 
    Tycker båda är vackra gillar nr ett lite bättre då den har lite av en droppwaist som framhäver de kvinliga kurvorna. Där emot vill man ha blingblinget från klänning 2 kan man alltid fråga om de går att lägga till på klänning 1. Eller tvärtom om mn gillar det ena på livet i klänning ett kan man kanske be dem göra nr 2 utan blingbling.
    Nr 3 är också jätte vacker men jag  själv tycker de andra har med personlighet och en lite tuffare och sexigare stil. Nr 3 är mer klassisk på något sett. Mer av en pricessa så det beror ju lite på hur du vill känna dig på er stora dag
    Lycka till med ditt val. 
  • SingingFantacia
    johannisen skrev 2013-03-20 11:41:13 följande:
    Har ni köpt färdiga kort (typ calligraphen eller liknande) eller har ni gjort dem själva? Om man gör dem själv, hur lång tid borde man räkna med att det tar? 
    soderpling skrev 2013-03-20 13:39:30 följande:
    Johannisen: Jag beställde våra inbjudningar på nätet från optimalprint och jag är super nöjd. Tog mig en kväll (vilket är vad jag hade tid med just då) att få till formuleringar och foton osv. Tog sedan ytterligare en kväll att leta adresser och skriva alla brev.
    Jag hade tänkt att få till en helg och göra dem tillsamman med mina tärnor men det var lättare sagt en gjort. Då måste man ha en väldigt tydlig idé och ork.

    Jag kommer ev göra programmen till kyrkan själv.
    Gjorde på samma sätt men beställde från Vistaprint och la i ett info. blad. 
    Vi har skickat ganska många inbjudningar. Hade tänkt göra dem själv men skulle ta för lång tid kände jag. Och man kan få dem väldigt fina och personliga.

    Sen fick jag en underbar nyhet här om dagen. Min ena tärna (min w2b systerdotter) studerar till hår och makeup stylist så hon vill göra mitt hår och make. Skönt att bli av med den kostnaden. =)
     
  • SingingFantacia
    Cathelica skrev 2013-03-22 16:12:39 följande:
    Alla synspunktet tages emot tacksamt :) 
    Låter bra tycker jag finns något för alla. 
    Ett tips är att tostmaster/madamme talar om att man kan ta mat fler gånger om det är tänkt som buffé så stt folket inte lastar på allt för mycket av varje sak så att de lämnar hälften kvar på talltiken samtidigt som faster Agda som kom sist till buffébordet får nöja sig med en ärta. Flört
  • SingingFantacia
    Cathelica skrev 2013-03-23 10:44:07 följande:
    Postar innan jag är klar att skriva också ;)

    Hur ligger ni till i planläggningen då?
    Känner att jag får lite lätt ångest när jag ser alla listor på vad man ska ha gjord 12-6-4 mnd i förväg..
    Vi satt ju datumet 6mnd för liksom ;) 
    Man behöver väl inte följa alla listor som finns. Så länge man klarar av att ha gjort det man vill fram tills den stora dagen.
    Vi hunnit med bokning av kyrka, Festplats, bestämmt maten (Lite små plock som ostbollar, seranoskinka oliver  m.m. som en liten tappas tallrik, Kallskuret special rökt fläskkött  från en gård i norrland (min mamma), älgstek (får vi från en vän) och potatisgratäng med olika sallader till huvudrätt, sen en morotståra som bröllopståta och efterrätt)
    Har fixat med tallrikar til huvudrätten som jag håller på att måla. Champangeglas inköpta. Vi har bestick till alla 90 gäster men måste man ha alla lika dana? Köpte vackra färg glada flaskor igår som vi sk ha som vatten flaskor på borden.
    Solist till kyrkan och underhållningen på festen. Inbjudningskorten är utskickade och några har osat och planerat sin semester efter oss =)
    Har börjat bunkrat upp med det moserande för brudskålen (annan alkohol får vi av min svärfar).
    Min brudbukett är betald och klar. Min klänning hänger i garderober och tärnornas med. Frisör och make bokat ( en av tärnorna utbildar sig till stylist). Min sambo har sin väst och sina bysor i garderoben och vi har slipsar till alla som har med bröllopet att göra mer än som bara gäst.
    Har böjat samla på mig olika skaer till utsmyckningen av festplatsen. Ringen min är köpt. Nu ska sambons ring graveras. Hon vill bara ha en då hon klämmer sig som det är. Det blir för stort att ha två i hennes arbete.
    Finns säkert mer som vi har hunnit med men som jag inte kommer på så här just nu.

    Tänkte passa på att visa prov tårtan som jag bakade här om dagen. Kan bara säga att det är första gången jag bakar. I alla fall när jag gör allt från grunden själv. Annars är det pepparkakor av färdig deg, eller när sambon gör degen och jag får rulla ;) Den blev faktiskt riktigt god =)


     
Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!