Inlägg från: SingingFantacia |Visa alla inlägg
  • SingingFantacia

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Vi kommer inte ha någon bordsplasering mer än vid "honnörsbordet". De ska få leka en lek när vi är borta och tar bilder för att hitta gemensamma intressen och på så sätt hitta en bordskamrat. Sen tror jag att vi ska ha ett bord för barnen men det är i te bestämt än.


  • SingingFantacia

    Tänk på att det finns psalmer som är nyare. Dessa finns i Psalmboken i 90talet och Psalmboken i 2000talet. Det är inte alla kyrkor som har dessa psalmböcker så kontrollera det om ni väljer en psalm efter 800 tror jag att det är. Dock inte säker på från vilket psalm nummer det är. När det gäller psalmer med texter som inte finns i psalmboken så är det både präst och mudikant som måste godkänna dem.


  • SingingFantacia

    Tyvärr längtansfull så är inte "På bröllopsdagen ber vi" en "godkänd" psalm och den finns inte med i vare sig psalmboken eller någon av de andra. Det finns vissa präster som godkänner den som psalm och vissa gör det inte då det inte är en riktig psalm även om den som skrivit texten har skrivit den som en psalm. Den har inte skrivits in i psalmboken och är därför tyvärr inte giltig. Har man tur får man med sig präst och kyrkomusikern. Men skulle nog själv leta efter att alternativ ifall de säger nej. Lycka till ♡


  • SingingFantacia

    Kyrkomusikern har jag fått lära mig rätt att säga nej om det inte är en officiell psalm men det är sällan de säger något annat än prästen om det inte är så att visan är för svår för dem att spela vilket knappast kan vara fallet när det gäller "På bröllopsdagen ber vi".
    Jag tror inte heller att det kommer att vara något problem att använda den, de flesta präster är väldigt öppna idag. Men man ska samtidigt vara berädd på att det kan vara en väldigt traditionell präst som säger nej.


  • SingingFantacia

    Måste dela med mig av ett samtal jag fick från en vän i morse. Förstår intr hur folk tänker bara. Jag tar det på engelska för att det ska bli rätt ord. Har lite svårt att översätta ibland. Hey Girl hope everything is fine with you. Oh hi. Yes it's fine with me, you? Well I was out this weekend and tock this girl home. She told me I had nice linen all the time. Then as I took a shower the next morning she left. She took all my linen and the towels. Jag kunde inte låta bli att börja skratta. När jag slutat sa han.. Babe what do I tel my wife whe she gets home from London this afternoon. Ja vad ger ma för råd lixom? Han fick sig en rejäl muntlig avhyvling med kontexten att han var en idiot men att jag älskar honom och att han måste berätta sanningen och betala priset för sitt dåliga beteende.


  • SingingFantacia
    soderpling skrev 2013-05-16 07:30:50 följande:

    En fråga, hur lång tid tog det melllan att ni skickade in hindersprövningen till Skatteverket och tills dess att ni fick svar.
    Vi skickade in den i slutet av April (hoppas jag, m2b hade som uppdrag att lägga kuvertet på brevlådan) och har ännu inte fått svar.


    Tog inte ens en vecka. Skickade in på måndagen och innan fredag hade vi den hemma. Todde att det skulle ta längre tid därför var jag snabb på att skicka in den.
    Säger som Aug 2013 ring dem.
  • SingingFantacia

    För er söm gifter er samma dag som oss (10) så har vi 81 dagar kvar till vår stora dag.Fick ett samtal  i helgen som sa att det kan hända att min frisör, makeup artist och ena tärna Tärna (samma person) kanske ligger på sjukhuset då. Vad ör man då lixom?Annars går allt som vi planerat hittills. Fick hem alkohlolen från min svärfar i söndags så en mindre sak att orora sig för i alla fall..  


  • SingingFantacia

    Fick precis info om att min tärna som även ska gör mitt hår och make har åkt in på sjukhus. Hon kommer nog ligga inne ett tag. Om det blir som läkarna befafar så blir hon inne ett tag. Frågan är om hon kommer kunna komma på bröllopet. Panik.


  • SingingFantacia
    Fröken Fräken skrev 2013-05-29 14:28:01 följande:
    Hahahahaha! Ja, synden straffade sig snabbt.
    Ja den gjorde det =)
    Pratade med honom här om dagen och har bor på en polares soffa...
Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!