Inlägg från: SingingFantacia |Visa alla inlägg
  • SingingFantacia

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!


    Uniefär så här kommer våra bordsdekoraioner se ut. Troligen en annan färg på ljusen.
  • SingingFantacia
    Helipa skrev 2013-06-03 17:45:02 följande:
    Hej!

     Några fler som ska ha festen utomhus? 

    Sen undrar jag en sak till: ni som har toastmaster/toastmadame, vilket ansvar tar de? och vad är deras vanliga uppgifter? Mer än att hålla ordning på talen? Har varit på två bröllop där toastmastern blev som den traditionella "värden" för festen och inte bara höll ordning på talen utan även på logistiken, personalen, programmet, osv. Är detta standard eller är det för mycket begärt att toastmastern? Kanske man ska vara två då? Hade varit grymt skönt att kunna släppa allt det ansvaret till någon annan...

    Pirrar det lika mycket i era magar som i min? ;) 
    Vi ska ha festen ute i min W2B:s morbrors trädgård. Väntar på svar ang. tält. Vi hyr bord och stolar. Hur gör ni? Har ni många gäster? Vi har ca 88st på festen.

    Vi har en tostmaster och en toastmadamme som består av min bror och min käras kusin hon ingår även i värdfamiljen som vi utsett de som bor i huset till. Min blivandes kusins vänner kommer agera som servitriser.
    Toastmaster och toastmadamme kommer även dela ut vigselprogram och hjälpa folket i kyrkan. Men annars är de de som ser till att talen och brudskålen kommer på rätt ställe ;)

    Pirrar minst lika mycket.

    Idag är det 68 dagar kvar. Och har fortfarande inte fått veta vilken präst vi har. Då vet jag att det finns minst en som gifter sig efter oss i samma kyrka som vet vem som viger dem. Nästan så att man får känslan att dt handlar om att vi är ett samkönat par som gör det.
  • SingingFantacia
    Helipa skrev 2013-06-03 21:28:08 följande:
    Ja känns skönt att vara ute tycker jag. Är gärna utomus, bara hoppas att vädret håller.

    Bra med många kontakter. Min ena tärna är makeup och hårstylist tyvärr så har hn åkt in på sjukhus så vi vet inte om hon kommer att kunna medverka =(  Har bokat en backup frissa som jag ska till på fredag och göra provuppsättning. Sminket klarar jag själv då jag gått en del kurser. Men det hade vart kul och bara bli ompysslad.

    Hoppas ni hittar serveringspersonal.

    Ja värdfamilj är riktigt skönt.

    Fredagen innan bröllopet har jag ordnat tid för att fixa mina naglar =)

    Har hört att det är ca 2 veckor innan som man ofta träffar prästen och går igenom saker och ting. Vi väntar fortfarande på svar om vilken präst vi ska ha. Är lite smått irriterande.
    Är det fler som inte vet vilken präst de vigs av. Vi gifter oss den 10 Augusti.
  • SingingFantacia
    Helipa skrev 2013-06-04 20:41:07 följande:
     Åhnej, med tärnan! Hoppas att hon snart mår bättre! Jobbigt med tråkiga saker som händer så tätt inpå något så kul! 

    Ja, var också i valet och kvalet ifall man ska fixa hår och smink själv eller inte. Har ordnat hår nu via bekantingen, men ska nog sminka mig själv. Har bokat in en sminkkonsultation på Bobbi Brown (sminkmärke) inför ett bröllop jag ska till i juni och sen ska jag utifrån den bestämma mig om jag ska sminka mig själv eller gå dit igen. Fick presentkort där av min mor när jag fyllde år just för att jag skulle kunna sminka mig där alt. köpa smink därifrån inför bröllopet så det är ju riktigt kul att kunna lyxa till det!

    Men ring er församling och fråga varför det tar sån tid! Det är väl inte konstigt att ni vill veta det? Ni kan bara säga att ni vill kunna gå på nån gudstjänst med aktuell präst innan för att se vem det är och att ni vill kunna skriva det i program och liknande. Sätt lite press på dem!
    Ja det är trist men håller tummarna på att det ska lösa sig.

    Åh jag har funderat på att åka till Ålnés i stan och prata med dem. Vet att man kan få smink konsultation och då får man ta med produkter för samma summa =) Dock använder jag oftast smink från Stockholm makup institute men det är roligt att få andra invinklar.

    Ja jag funderar på att åtminstonne skiva ett mail til dem under morgondagen. För jag böjar bli lite nervös och har en del frågor som jag vill ställa till prästen.
  • SingingFantacia
    Augusti13 skrev 2013-06-04 21:57:34 följande:
    Vi har också 10 augusti, och ska träffa prästen redan nästa vecka för en genomgång. Tycker det låter lite konstigt att de inte vet vem som ska viga er än :/ Tycker absolut du ska ringa/mejla för att pressa dem lite, du kan ju göra det på ett glatt sätt :)
    Åh vad skönt för er. Och vad roligt.
    Har mailat kyrkan idag och hoppas på svar snart. Vill verkligen veta. Har lite frågor jag vil ställa som måste besvaras av den specifika prästen.
  • SingingFantacia

    Fick en tid hos en frissa och fick dessutom provuppsättning idag. Dock blev det inte riktigt som jag tänkt mig men hem och plattade till det och flyttade en hårnål, vips så blev det bra.
    bild hos frissan.



    Bilder hemma:





  • SingingFantacia
    Helipa skrev 2013-06-07 17:35:34 följande:
    Vad fint det blev! Precis lagom balans mellan avslappnat rufsigt och uppstyrt uppsatt.
    Tack. Precis så känner jag också =)
  • SingingFantacia
    sommaren13 skrev 2013-06-08 14:34:59 följande:
    Hur ser era tanker ut om önskelistan? Vi sitter och funderar på hur man ska lägga upp den...vi funderar på att maila dom som kommer och säga att listan finns hos toastmadame och sen får hon hålla koll på vad folk väljer att köpa så det inte blir dubletter...

    Några andra förslag? 
    Det finns fera affärer som har önskelistor som man kan lägga in i deras data system och där de bockas av när någon gäst köpt det.
    Vi skrev dock i inbjudan att om någon skulle vilja ge något så har vi allt och önskar oss presentkot på Ticket för bidrag till bröllops resa, Chili för bidrag till en ny soffa eller Elgiganten för ett bidrag till en ny tv.

    Hur gör alla med OSA? Vi har sista OSA imorgon och av 89 gärster har 62 tackat ja 2 nej och resten har 10 familjer det vill säga 25 personer inte svarat än. Vi la upp ett FB evenemang igår för att det skulle vara lättare att OSA. Två som inte svarat tidigare svarade och hoppas på fler under dagen.
    Men om de är de som inte svarar, kommer ni ringa runt till dem eller kommer ni räkna dem som att de tackat nej?
  • SingingFantacia

    Fick veta att min bror som jag nästan adrig träffar på grund av avtåndet (stockholm-malmö) inte får ledigt från sitt nya jobb under vårt bröllop. Känns lite pissigt. Gråter


Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!