• Chicita

    Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm

    Hej
    Jag blev så nöjd och stolt med min senaste tårta så jag känner nästan att jag vill dela med hela världen Tungan ute
    Men tanken slog mig - jag hade inte klarat att göra den om jag inte haft ett bra tårtbottenrecept som jag fått av Sofia (Dekoreramera), teknik som jag lärt mig av Gunilla Wall (tårt-DVD samt många mail med tips och råd), ett recept på vit chokladsmörkräm som jag norpat härifrån och framför allt Googles bildsöksfunktion där man kan få massor med inspiration.

    Så jag tänkte att vi kunde inspirera varandra kanske?
    Allt från bröllopstårtor till småkakor är välkommet.
    Lägg gärna ut bilder och recept. Jag vill inte ha en tråd där vi ska "bräcka" varandra. En enkel gräddtårta bakad med kärlek är precis lika mycket värd som en avancerad tårta med sockerblommor och svår spritsteknik.
    Vad har du för tips och tricks?
    Hur blir dina bullar "världens godaste"?

    Här är i alla fall mitt senaste mästervärk (som jag brukar kalla dom eftersom vissa tårtor inte bara är glädje med, utan många kan till och med göra mig frustrerad, arg och upprörd och sluta i stresshuvudvärk).
    Tack Google för inspiration Flört


  • Svar på tråden Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm
  • MsChevy
    Chicita skrev 2011-12-20 20:27:35 följande:
    Har du något favoritrecept eller tips på några andra bakverk att dela med dig av? Skrattande
    hm...va skulle de va då? Det är väl en enkel tuppkaka då...men det receptet återkommer jag med imorgon.Solig
    O så är jag grym på att göra smörgåstårta *skryt skryt* 

    Kakor o bakverk är inte riktigt min nisch, jag är mera en "köttlagare". Har lixom inte riktigt tålamodet som krävs för bakning. 
  • Chicita
    MsChevy skrev 2011-12-20 22:13:04 följande:
    hm...va skulle de va då? Det är väl en enkel tuppkaka då...men det receptet återkommer jag med imorgon.Solig
    O så är jag grym på att göra smörgåstårta *skryt skryt* 

    Kakor o bakverk är inte riktigt min nisch, jag är mera en "köttlagare". Har lixom inte riktigt tålamodet som krävs för bakning. 
    Smögåstårta låter bra... Det är alltid svårt att hitta bra recept på när man ska göra Glad
  • saken247

    Sara120707. Jag skulle gärna vilja ha hela receptet av dig, om du vill dela med dig? :0) såg väldigt smarrigt ut :)

  • Sara 120707

    Saken 247: Klart du kan få =)


    Tar den nerifrån och upp.


    Kladdkakebotten är mitt egenkomponerade recept:


    2 ägg


    3/4 dl kakao


    1 dl mjöl


    knappt 1,5 dl socker


    1 tsk vaniljsocker


    1 tsk bakpulver


    75 gr smör


    Smält smöret, blanda ihop allt. Häll upp i en springform med bakplåtspapper i botten.


    Grädda i 150 grader ca 15 min.


    Låt svalna och lossa från kanten men spara i formen.


     


    Hallon/svartvinbärsmousse


    Moussen har jag baserat på det här receptet http://www.matklubben.se/recept/blaabaersdroem_47643.html


    men bytt blåbären mot en förpackning hallon och en förpackning vinbär. bären mixade jag och passerade genom en sil.


    När moussesmeten är klar så plastar man kanten på springformen och häller moussen ovanpå kakbottnen.


    Plasta och sätt in i frysen.


    Choklad/glögg mousse


    Också baserad på http://www.matklubben.se/recept/blaabaersdroem_47643.html


    men istället för socker/vatten blandningen så tar man samma mängd glögg och kokar upp med lock.


    Istället för blåbären så tar man 200 gr choklad(kakaohalt efter smak, jag tog 60, ganska lagom) smält i kastrull.


    Ta bort från plattan och rör i en äggula när den svalnat lite.


    Ta ut den frusna tårtan och häll på den klara chokladmousse smeten. Plasta och frys in.


    Dekoration


    När du vill använda tårtan ta fram plasta av och låt tina i kylen. Pudra kakao på toppen.


    Den vita chokladkanten gör du genom att klippa ett bälte av bakplåtspapper. Smält chokladen och pensla på pappret(inte för tunnt). Lägg in remsan i kylen, när den har blivit nästan helt stel så petar du på kanten på tårtan(låt pappret sitta kvar) och sätt in alltihopa i kylen igen, när chokladen stelnat helt så drar du av pappret.


    Klart!!

  • Drullen

    Tack, Fröken Söt. Ja tycker det är kul o försöker när det finns behov av tårta :) inte alltid det blir lyckat,
    Skulle göra fotbollsmuffins, men det blev helfel, så det sluta med att det blev en "marängswisstårta"...Bara man kan tänka om o inte sura ihop så brukar det mesta lösa sig ; )


    Men det är klart om man ska göra en bröllopstårta o det visar sig bli lutande tornet i Pisa... så kanske det inte blir så populärt, då är det bra att man inte jobbar med det ; )


    Sara120707, det lät sjukt gott o framför allt såg jättegott ut. Allt med choklad är ju underbart!


    MsChevy, ja har smörgåstårta -standard som ja alltid gjort, men sen träffades ja min sambo o han är skaldjursallergiker vilket innebär-byta ut räkröran, o räkorna uppepå. Hittade nåt på nätet, o det blev okej, men har du tips på röror som inte är skaldjur i?
    Skulle även göra en vegetarisk en gång, han tog inte först för han utgick ifrån att det va kött i, men blev ehlt överlycklig att han kunde äta. Däremot tyckte ja inte ja kunde komma på så mycket att garnera med, Tips? O även vegetariska röror?

Svar på tråden Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm