• Chicita

    Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm

    Hej
    Jag blev så nöjd och stolt med min senaste tårta så jag känner nästan att jag vill dela med hela världen Tungan ute
    Men tanken slog mig - jag hade inte klarat att göra den om jag inte haft ett bra tårtbottenrecept som jag fått av Sofia (Dekoreramera), teknik som jag lärt mig av Gunilla Wall (tårt-DVD samt många mail med tips och råd), ett recept på vit chokladsmörkräm som jag norpat härifrån och framför allt Googles bildsöksfunktion där man kan få massor med inspiration.

    Så jag tänkte att vi kunde inspirera varandra kanske?
    Allt från bröllopstårtor till småkakor är välkommet.
    Lägg gärna ut bilder och recept. Jag vill inte ha en tråd där vi ska "bräcka" varandra. En enkel gräddtårta bakad med kärlek är precis lika mycket värd som en avancerad tårta med sockerblommor och svår spritsteknik.
    Vad har du för tips och tricks?
    Hur blir dina bullar "världens godaste"?

    Här är i alla fall mitt senaste mästervärk (som jag brukar kalla dom eftersom vissa tårtor inte bara är glädje med, utan många kan till och med göra mig frustrerad, arg och upprörd och sluta i stresshuvudvärk).
    Tack Google för inspiration Flört


  • Svar på tråden Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm
  • Chicita

    Tack för receptet pulmonate Skrattande

    Vi hade lite problem med vår bröllopsresa till Toscana. (vill du veta mer så läs tråden "en helvetes bröllopsresa" )
    Det bästa med hela resan var en liten taverna mitt emot vingården vi bodde på. Och där fick vi en jättegod Tiramisu. Men givetvis är inget av recepten man hittar i Sverige lika bra Obestämd

    Hehe.. ja jag har hållt på med det mesta... Vi byggde nästan hela huset själva också, så jag har inte tummen mitt i handen *hihi*.
    Tack för dina snälla ord, det gjorde mig jätteglad Solig

  • saken247


    Här är en bild på en tårta jag bakat, bara för att.. dock är den inte lika snygg som din chicita :) Men den blev jättegod, dock gillar jag inte tårtor annars, tycker det var jätte svårt att få till marsipanen, fast än jag snittade kanterna, :D
  • saken247

    jag måste säga att jag blir lite avis på era snygga tårtor :))

  • Chicita
    saken247 skrev 2011-12-18 00:00:11 följande:


    Här är en bild på en tårta jag bakat, bara för att.. dock är den inte lika snygg som din chicita :) Men den blev jättegod, dock gillar jag inte tårtor annars, tycker det var jätte svårt att få till marsipanen, fast än jag snittade kanterna, :D
    Inget fel på din tårta saken247 Glad

    Jag har lärt mig att man måste ha relativt tjock marsipan eller sockerpasta så det finns lite material att sträcka ut. Man drar och slätar till bit för bit, varv för varv runt tårtan. Då får man en slät kant. Men då måste man ha skärfast fyllning (som fasta mousser eller liknande) så den håller för lite "misshandel" Flört
    I början när jag började göra tårtor så såg mina ut som om dom behövde strykas, och jag slet alltid sönder marsipanen / sockerpastan pga att jag hade kavlat den för tunnt.
    4-5 mm är rätt lagom att börja med.
    Jag "bygger" mina tårtor upp och ner i samma form som jag gräddade bottnarna i.
    Först klär jag formen (+ ca 1015 cm överhäng) med gladpack. Lägger i den botten som ska vara högst upp på tårtan, har i första fyllningen, på med nästa botten (om det behövs nu så sätter jag en krage av papp mellan gladpacken och formen för att få en högre kant), sen på med nästa fyllning och avsluta med den undre botten. Täck med plasten och ställ in i kylen över natten eller i alla fall några timmar...
    När man sen tar ut tårtan ur formen så är den fint "fyrkantig" så att säga, rätt släta sidor på tårtan så det blir snyggt när man dekorerar den.
    Men sen får man inte alltid till det där med helt slät marsipan / sockerpasta i alla fall Oskyldig
  • jennifaer

    Oh vad rolig tråd. Det senaste halvåret har jag blivit helt hooked på tårtor och jaa bakning i allmänhet har jag nog alltid varit hooked påFlört

    Här kommer i alla fall några av mina kreationer:




  • Chicita

    Fina tårtor Jennifaer Skrattande

    Vad brukar du fylla dina tårtor med för att få dom skärfasta (så dom klarar tyngden av dekorationerna bland annat)

  • TheD
    Ankis88 skrev 2011-12-17 18:18:12 följande:
    Otroligt snygg tårta!

    Men jag har en fråga: är detaljerna goda? Jag är säker på att tårtan under alla dekorationerna är jättegod, men jag har aldrig förstått om dekorationerna är goda eller smakar bara socker (om det är sugar paste alltså).

    Jag skulle aldrig ha hjärta att skära en så fin tårta! Den är som en skulptur! 
    Den tårtan var god ja sen gillar jag marsipan så alla detaljer som är gjorda av det sväljer jag mer elle rmindre hela ;) Visst kan socker bli för mycket i mängden men detalger behöver man inte äta. Du får väl smaka och sen avgöra om du tycker om det.
  • TheD
    jennifaer skrev 2011-12-18 09:23:21 följande:
    Oh vad rolig tråd. Det senaste halvåret har jag blivit helt hooked på tårtor och jaa bakning i allmänhet har jag nog alltid varit hooked påFlört

    Här kommer i alla fall några av mina kreationer:

     


     



    Den här tårtan skriker jag!!!!!!!!!!!!!!!!!! Lite shopping-/skogalen Flört
Svar på tråden Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm