• Chicita

    Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm

    Hej
    Jag blev så nöjd och stolt med min senaste tårta så jag känner nästan att jag vill dela med hela världen Tungan ute
    Men tanken slog mig - jag hade inte klarat att göra den om jag inte haft ett bra tårtbottenrecept som jag fått av Sofia (Dekoreramera), teknik som jag lärt mig av Gunilla Wall (tårt-DVD samt många mail med tips och råd), ett recept på vit chokladsmörkräm som jag norpat härifrån och framför allt Googles bildsöksfunktion där man kan få massor med inspiration.

    Så jag tänkte att vi kunde inspirera varandra kanske?
    Allt från bröllopstårtor till småkakor är välkommet.
    Lägg gärna ut bilder och recept. Jag vill inte ha en tråd där vi ska "bräcka" varandra. En enkel gräddtårta bakad med kärlek är precis lika mycket värd som en avancerad tårta med sockerblommor och svår spritsteknik.
    Vad har du för tips och tricks?
    Hur blir dina bullar "världens godaste"?

    Här är i alla fall mitt senaste mästervärk (som jag brukar kalla dom eftersom vissa tårtor inte bara är glädje med, utan många kan till och med göra mig frustrerad, arg och upprörd och sluta i stresshuvudvärk).
    Tack Google för inspiration Flört


  • Svar på tråden Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm
  • Drullen
    Fröken Söt skrev 2011-12-18 15:24:45 följande:
    Tackar!

    Regnbågstårtan är helt vanliga bottnar, färgade med karamellfärg:
    doktorglas.blogg.se/2011/june/regnbagstarta-b...

    Haha, det blir nog klart bättre än ja försökte mig på en gång. Där stog det "slå" ur all luft när smetne är i formen... Ett stark tips: gör INTE det Haha kan ju tänka er, konsistensen smaka stekta chaminjoner haha, så ja har inte vågat mig på regnbågskaka igen efter det, men det ser så läckert ut.


     

  • Drullen

    Min son ville ha en hamburgertårta när han fyllde,



     


     

  • Chicita
    Drullen skrev 2011-12-19 09:20:24 följande:
    Min son ville ha en hamburgertårta när han fyllde,


     


     


    Cool Skrattande
    Vad gjorde du stripsen och ketchupen av?
  • Drullen
    Chicita skrev 2011-12-19 13:25:43 följande:
    Cool Skrattande
    Vad gjorde du stripsen och ketchupen av?

    "Strimlade" sockerkaksbotten och grillade dom i ugnen tills doms fick färg. Ketchupen är frosting som blev lite mer rinnig med färg i (funkade inte med karamelfärg haha, testade det, men rosa ketchup har nog ingen sett ; )


    Lite roligt, kusinerna satt o åt pommesen o doppa i ketchupen.

  • Chicita
    Drullen skrev 2011-12-19 13:33:36 följande:

    "Strimlade" sockerkaksbotten och grillade dom i ugnen tills doms fick färg. Ketchupen är frosting som blev lite mer rinnig med färg i (funkade inte med karamelfärg haha, testade det, men rosa ketchup har nog ingen sett ; )


    Lite roligt, kusinerna satt o åt pommesen o doppa i ketchupen.


    Smart Skrattande
  • Drullen
    Chicita skrev 2011-12-19 13:36:32 följande:
    Smart Skrattande
    Internet är en underbar uppfinning ; )
  • Chicita
    Drullen skrev 2011-12-19 13:40:04 följande:
    Internet är en underbar uppfinning ; )
    Hehe.. exakt...
    Google är min bästa vän Flört

    Det är såna där grejer som jag tänkte med den här tråden. Det finns många tekniker och idéer som man kan "sno" av varandra. Som gör att tårtorna, bullarna, kakorna eller vad det nu är - ser proffsigare ut och smakar godare Glad
  • Drullen


    Appropå tips,
    Då kan ju visa den här, det är min son som gjort den helt själv när ja hade migrän o inte kunde göra tårta tills hans andra kalas. Panpizza -Hawaii (inuti är kladdkaka)
    Potatispress till osten..
  • Chicita
    Drullen skrev 2011-12-19 13:57:22 följande:


    Appropå tips,
    Då kan ju visa den här, det är min son som gjort den helt själv när ja hade migrän o inte kunde göra tårta tills hans andra kalas. Panpizza -Hawaii (inuti är kladdkaka)
    Potatispress till osten..
    Också ett smart tips Glad

    Jag köpte tvålformar på Panduro förut när jag skulle göra min första bröllopstårta och inte kunde hitta några bra hjärtformade formar, brudparet ville ha två hjärtan på toppen istället för en caketopper.
    Funkade jättebra. Jag kavlade ut sockerpasta och tryckte ner i formen för att få fram allt mönster (pudrade först med min potatismjöls-duttare = en ihopvikt diskduk med potatismjöl i, ni vet dom där tunna med hål i).
    Sen smälte jag vit choklad, eftersom dom älskade det. Och fyllde upp formarna. Så det blev fasta röda ätbara hjärtan på toppen...
  • Drullen
    Chicita skrev 2011-12-19 14:06:50 följande:
    Också ett smart tips Glad

    Jag köpte tvålformar på Panduro förut när jag skulle göra min första bröllopstårta och inte kunde hitta några bra hjärtformade formar, brudparet ville ha två hjärtan på toppen istället för en caketopper.
    Funkade jättebra. Jag kavlade ut sockerpasta och tryckte ner i formen för att få fram allt mönster (pudrade först med min potatismjöls-duttare = en ihopvikt diskduk med potatismjöl i, ni vet dom där tunna med hål i).
    Sen smälte jag vit choklad, eftersom dom älskade det. Och fyllde upp formarna. Så det blev fasta röda ätbara hjärtan på toppen...
    Gud va gott! o smart med potatismjölet : )
Svar på tråden Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm