• Chicita

    Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm

    Hej
    Jag blev så nöjd och stolt med min senaste tårta så jag känner nästan att jag vill dela med hela världen Tungan ute
    Men tanken slog mig - jag hade inte klarat att göra den om jag inte haft ett bra tårtbottenrecept som jag fått av Sofia (Dekoreramera), teknik som jag lärt mig av Gunilla Wall (tårt-DVD samt många mail med tips och råd), ett recept på vit chokladsmörkräm som jag norpat härifrån och framför allt Googles bildsöksfunktion där man kan få massor med inspiration.

    Så jag tänkte att vi kunde inspirera varandra kanske?
    Allt från bröllopstårtor till småkakor är välkommet.
    Lägg gärna ut bilder och recept. Jag vill inte ha en tråd där vi ska "bräcka" varandra. En enkel gräddtårta bakad med kärlek är precis lika mycket värd som en avancerad tårta med sockerblommor och svår spritsteknik.
    Vad har du för tips och tricks?
    Hur blir dina bullar "världens godaste"?

    Här är i alla fall mitt senaste mästervärk (som jag brukar kalla dom eftersom vissa tårtor inte bara är glädje med, utan många kan till och med göra mig frustrerad, arg och upprörd och sluta i stresshuvudvärk).
    Tack Google för inspiration Flört


  • Svar på tråden Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm
  • pulmonate
    Sara 120707 skrev 2012-01-20 21:19:55 följande:

    pulmonate:


    Hehehe, den var mkt smarrig, den var dock ganska gigantisk så vi åt tårta i en vecka.


    Mörkchokladmousse med glöggsmak är nu min nya favorit efterrätt.


    Har ett bra recept på kanelsnäckor ska rota runt lite se om jag hittar det.


    ahah, att den är stor är väl inga problem. Som sagt nästa gång ställer jag upp och äter upp den hehe. 
  • Chicita
    Tinzi skrev 2012-01-20 22:24:06 följande:
    En fråga..hur gör ni för att inte kanten nere ska bli så FUL (jag köper oftast färdiga överdarg från Ica) snittar ni på sidorna eller hur gör nertill?
    Man måste sträcka locket. Därför gäller det att det är väl knådat och elastiskt och inte allt för tunnt. Dessutom måste ju fyllningen vara skärfast om den ska tåla att man drar i locket och slätar ut det vartefter med händer eller ett utslätande verktyg.
    Alternativet är att man fryser tårtan och klär den när den är fryst, eller klär en form så man kan pressa det slätt i och sen bygger tårtan uppochner i formen alltså.
    Detta funkar bäst på figurtårtor Glad
  • Chicita
    lilla smulan skrev 2012-01-21 02:35:59 följande:


    Här ar en tårta jag gjorde till min syster när hon hade fest på sitt jobb.
    Den här var jättefin Glad
    Sara 120707 skrev 2012-01-22 19:28:37 följande:

    Chicita:


    Najs!!


    Tack Skrattande
  • Chicita
    Cattis77 skrev 2012-01-22 20:03:13 följande:
    Gjorde denna tårta till min bror då han gifte sig:


    Du har inte en bild där man ser tårtan lite bättre? *nyfiken* Flört
  • Cattis77

    tyvärr inte, men den är gjord av vit marsipan, med små vita rosor längst ner i kanten, runt om liksom...och så hade jag spritsat mönster på den med vit kristyr. Rosorna är sockerblommor som jag köpte på tårtdecor.se och sen hade jag köpt små guldringar som jag lagt i mitten på varje också....så väldigt enkelt gjord...men ja...så vart det! :)

  • Chicita

    Ja hemgjord tårta är oftast både godare och finare tycker jag...
    Även "misstag" är ju då gjorda med kärlek och omsorg och alltså mer värda Glad

  • lilla smulan

    Tack Chicita =) Du är en riktig toppen bagare måste jag säga. Vilka konstverk. Måste vara skoj att kunna och våga sig på. Håller faktiskt med dig om att hemmagjorda tårtor blir vackrare och många gånger godare, och att skönhets felen ger karraktär och är bevis på kärlek och omsorg.. Håller verkligen med =)

Svar på tråden Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm