Inlägg från: pulmonate |Visa alla inlägg
  • pulmonate

    Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm

    Chicita skrev 2011-12-17 23:04:20 följande:
    Jag har ingen utbildning alls inom bageri. Jag är bilmek i grunden Tungan ute
    Innan jag bytte till bilmek så gick jag lantbruk ett år. Men har helt bytt inriktning på "gamla dar"
    Det kanske förklarar varför du kan "allt"! Du ger alltid bra svar i så många olika forum! Tack för hjälpen du har gett förr!
    Vilken trevlig sida! Sitter och antecknar recept just nu! Flera som jag vill prova. Själv har jag märkt att italienarna inte har goda tårtor!!! Alla har en sån konstig "apelsin" smak i grunden som jag inte fattar vad det är och är ofta torra! Nä, det kan dom inte göra bra! Men maten och efterätter kan dom verkligen! Bara av att bo här i 7 år snart har man lärt sig mycket om matlagning.
    Jag ska härmed dela med mig "DET GODASTE RECEPTET PÅ TIRAMISÙ". Detta kommer direkt ifrån min fästmans mormor! Och fast än jag provat mååånga så slår ingen denna! Så ni håller på att få en stor hemlis här! Tiramisù (della Gegia)
     2-3 dl starkt kaffe med 1msk socker
    4 ägg gulor 
    2 ägg vitor
    500g mascarpone
    1 hekto socker
    1 paket pavesini (200g) eller 2 paket savoiardi 
    2 msk brandy, marsala, amaretto eller liknande
    kakao till decoration

    1 mellan-stor alliminum form

    Koka kaffe och låt svalna
    Vispa äggulorna och sockret pösigt & blanda sedan in mascarpone tills det blir krämigt och välblandat
    Vispa äggvitan för sig tills det blir fluffigt och rör sedan ner det i ägg-blandningen.
    Blanda ner spriten
    Doppa keksen snabbt i kaffet (dem behöver alltså inte vara genomblöta för då blir det för geggigt) och lägg ut dem i ett lager i formen. 
    Täck kexen med ett lager av krämen
    Sila över kakao 
    Gör sammanlagt 3 lager på samma sätt.

    Ställ in i kylen 3-4 timmar. 
    KLAR!

     
  • pulmonate

    Är det någon som har ett bra recept på kanelsnäckor?? Mina blir ofta så torra! 

    Helst inte med mandelmassa eller mjölkprodukter (då man inte hittar mer än typ mjölk och yoghurt här i Italien..de är inte så glada för mjölkprodukter som vi är i Sverige tyvärr).  
    Är hembjuden till en svensk tjej på tjejmiddag, så det hade varit skoj o ha med sig något svenskt  


  • pulmonate
    Sara 120707 skrev 2012-01-20 21:19:55 följande:

    pulmonate:


    Hehehe, den var mkt smarrig, den var dock ganska gigantisk så vi åt tårta i en vecka.


    Mörkchokladmousse med glöggsmak är nu min nya favorit efterrätt.


    Har ett bra recept på kanelsnäckor ska rota runt lite se om jag hittar det.


    ahah, att den är stor är väl inga problem. Som sagt nästa gång ställer jag upp och äter upp den hehe. 
  • pulmonate

    Jag är tvungen att dela med mig. Har suttit och bara gapat åt tårtan som min vän gjorde! Det är helt galet! Han är otroligt duktig på att rita och hans jobbar som skulptör åt Madame Tussouds. Vilken tårta! Själva tårtan är tydligen en chocolate mud cake och huvudet är skulpterat ut ur en "big rice crispy treat" (jag fick googla, men typ en stor fyrkantig rice bubble). Ja o sen olika färger på frostingen. Snacka om abitiöst!
    Check this out! :)



     
Svar på tråden Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm