Inlägg från: Drullen |Visa alla inlägg
  • Drullen

    Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm

    Fröken Söt skrev 2011-12-18 15:24:45 följande:
    Tackar!

    Regnbågstårtan är helt vanliga bottnar, färgade med karamellfärg:
    doktorglas.blogg.se/2011/june/regnbagstarta-b...

    Haha, det blir nog klart bättre än ja försökte mig på en gång. Där stog det "slå" ur all luft när smetne är i formen... Ett stark tips: gör INTE det Haha kan ju tänka er, konsistensen smaka stekta chaminjoner haha, så ja har inte vågat mig på regnbågskaka igen efter det, men det ser så läckert ut.


     

  • Drullen

    Min son ville ha en hamburgertårta när han fyllde,



     


     

  • Drullen
    Chicita skrev 2011-12-19 13:25:43 följande:
    Cool Skrattande
    Vad gjorde du stripsen och ketchupen av?

    "Strimlade" sockerkaksbotten och grillade dom i ugnen tills doms fick färg. Ketchupen är frosting som blev lite mer rinnig med färg i (funkade inte med karamelfärg haha, testade det, men rosa ketchup har nog ingen sett ; )


    Lite roligt, kusinerna satt o åt pommesen o doppa i ketchupen.

  • Drullen
    Chicita skrev 2011-12-19 13:36:32 följande:
    Smart Skrattande
    Internet är en underbar uppfinning ; )
  • Drullen


    Appropå tips,
    Då kan ju visa den här, det är min son som gjort den helt själv när ja hade migrän o inte kunde göra tårta tills hans andra kalas. Panpizza -Hawaii (inuti är kladdkaka)
    Potatispress till osten..
  • Drullen
    Chicita skrev 2011-12-19 14:06:50 följande:
    Också ett smart tips Glad

    Jag köpte tvålformar på Panduro förut när jag skulle göra min första bröllopstårta och inte kunde hitta några bra hjärtformade formar, brudparet ville ha två hjärtan på toppen istället för en caketopper.
    Funkade jättebra. Jag kavlade ut sockerpasta och tryckte ner i formen för att få fram allt mönster (pudrade först med min potatismjöls-duttare = en ihopvikt diskduk med potatismjöl i, ni vet dom där tunna med hål i).
    Sen smälte jag vit choklad, eftersom dom älskade det. Och fyllde upp formarna. Så det blev fasta röda ätbara hjärtan på toppen...
    Gud va gott! o smart med potatismjölet : )
  • Drullen

    Tack, Fröken Söt. Ja tycker det är kul o försöker när det finns behov av tårta :) inte alltid det blir lyckat,
    Skulle göra fotbollsmuffins, men det blev helfel, så det sluta med att det blev en "marängswisstårta"...Bara man kan tänka om o inte sura ihop så brukar det mesta lösa sig ; )


    Men det är klart om man ska göra en bröllopstårta o det visar sig bli lutande tornet i Pisa... så kanske det inte blir så populärt, då är det bra att man inte jobbar med det ; )


    Sara120707, det lät sjukt gott o framför allt såg jättegott ut. Allt med choklad är ju underbart!


    MsChevy, ja har smörgåstårta -standard som ja alltid gjort, men sen träffades ja min sambo o han är skaldjursallergiker vilket innebär-byta ut räkröran, o räkorna uppepå. Hittade nåt på nätet, o det blev okej, men har du tips på röror som inte är skaldjur i?
    Skulle även göra en vegetarisk en gång, han tog inte först för han utgick ifrån att det va kött i, men blev ehlt överlycklig att han kunde äta. Däremot tyckte ja inte ja kunde komma på så mycket att garnera med, Tips? O även vegetariska röror?

  • Drullen
    Tinzi skrev 2012-01-23 14:22:36 följande:
    Kan tänka mig det, men har inte tid tyvärr dagen innan m. allt annat jag ska göra...
    men inget man kan spritsa runt?

    Grädda blir ju inte så trevligt kanske på 1 dygn...
    Vill du spritsa nåt, så kan du ju alltid ta frosting. Det använder ja både under sockerpasta o på tårtor istället för som många använder smörkram, vilket ja personligen aldrig har tyckt om. Därför är frosting (vet inte om man kallar det nåt annat på svenska...) ett bra alternativ, som oxå håler formen om du vill spritsa runt.
  • Drullen


    Inte världens mest lyckade, men lite slarvigt i sista sekund fick ja lösa kanten som ja tror du mena... hade inte tid att få till den perfekt, mest för att fästa chokladbitarna i men, lite så kan man göra ...
    pussel-biten.blogspot.com - allt möjligt jox...
  • Drullen

    Ja skulle absolut ha gjort små prinsess, men ja tycker oxå det är läckert med såna "tårtvarianter"


    Visst det blir en massa pill om man gör det själv o inte har gjort det förut, men det blir ju så fint : )
    (Om man inte vill göra själv kan man säkert få ett bra pris på ett bageri för att man köper många) o sen göra topptårtan själv.


    Frosting kan nog bli lite sött till det om du ska ha i samma innehåll som prinsess, så är det ju redan sött av de smakerna.


    Barbie o Ken behöver kanske inte stå upp, du kan ju sätta dom om de känns för stora uppepå. Tack för tipset by the way ; ) har inte lyckats komma på bra "dockor " att använda, men helt plötsligt fick ja användning av den där lådan som fortfarande är nerpackad nånstans (har bara söner)

  • Drullen

    Shit nu fick ja panik! Har helt missat att det är semledagen idag!!!


    Hur dåligt är det !?! Snabbt hem o baka nu, inte ens nån av gottegrisarna på jobbet har sagt nåt, o det brukar alltid bli sånt här...


    Kanske får bli en variant, Semlemiddag istället ; )


     


    Chicita: Ska kolla hemma, har för mig att ja har ett recept där man använder kokande vatten istället för mjölk o att det inte är ägg i den.. Återkommer sen.

Svar på tråden Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm