• Jag han

    Visa era bröllopstårtor! :)

    Är lite nyfiken på vad alla ni gifta har haft för tårta. Lägg gärna in en bild och skriv vad det var för smak så jag får dreggla lite ;)


    Vår var en moussetårta med smak av vit choklad och passionsfrukt.

  • Svar på tråden Visa era bröllopstårtor! :)
  • Ello

    Här kommer våran smaskiga tårta:
    Krämig havssaltkryddad dulce de leche-mousse med hallonfrestelse & len vit chokladkräm på chokladbotten.

    Lite dålig bild och inte helt färdigdukat när bilden togs. Tyvärr blev tårtorna mindre än väntat, så vi hade också köpt en backup-tårta, vilket behövdes då denna blev riktigt populär! Förutom storleken så blev vi väldigt nöjda!

    Det ser ut som att dom lutar men det gjorde dom inte :)

  • Lilo84

    Våran enkla rustika bröllopstårta!
    Jag gjorde den själv. New york chocolate cake bottnar med jordgubbs- och fläder-mousse med mascarpone.

  • Utvandrare

    Å vilka fantastiska tårtor!

    Vår var mycket enkel, men väldigt god. Av ren slump använde konditorn samma rosor som jag valde till brudbuketten. Smaken var Vit choklad och hallonmousse på mandelbotten med pastiage och färska rosor. 



  • cecbj195
    Lilo84 skrev 2014-09-02 10:20:49 följande:

    Våran enkla rustika bröllopstårta!
    Jag gjorde den själv. New york chocolate cake bottnar med jordgubbs- och fläder-mousse med mascarpone.


    Vad gott det lät! Vi ska också göra själva (eller rättare sagt, min mamma tjingade det så fort vi sa att vi bokat datum Flört)

    Får man fråga om recept?
  • filibustern

    vi ska gifta oss i september nästa år, och denna bild kommer vi ge som inspirationsbild till bagerskan, fast vi hade tänkt oss i en-våningstårtor istället för som på bild^^ 

  • FruJuni2015

    Cool!


    filibustern skrev 2014-09-14 14:37:42 följande:

    vi ska gifta oss i september nästa år, och denna bild kommer vi ge som inspirationsbild till bagerskan, fast vi hade tänkt oss i en-våningstårtor istället för som på bild^^ 


  • Enilea

    Här är vår tårta, är sådär nöjd. Var lite för mörkt i lokalen för att få till toppenbra bilder

  • Rin

    Så här såg våra tårtor ut. Det är inte en jättebra bild tyvärr, men det var murgröna, nycklar och vita rosor på dem.
    Det var två chokladbottnar och en ljus botten, fyllda med hallonmousse och passionsfruktsmousse, sedan täckta med chokladsmörkräm och så marsipan.

  • cata86


    Vår tårta bestod av mandelbotten, mörk chokladmousse och hallonmousse med galler av vitchoklad toppat med bär och frukter. Tårtan var helt gluten-och laktosfri. Mumma!
  • cecbj195

    Citatversionen verkar inte funka så jag gör så här istället...

    "Så här såg våra tårtor ut. Det är inte en jättebra bild tyvärr, men det var murgröna, nycklar och vita rosor på dem.
    Det var två chokladbottnar och en ljus botten, fyllda med hallonmousse och passionsfruktsmousse, sedan täckta med chokladsmörkräm och så marsipan."

     @Rin: nu måste jag ju få fråga: vad tyckte du om kombinationen marsipan och choklad? Vi vill jättegärna ha så mycket choklad som möjligt i vår tårta (ska göra själv) och marsipan känns som det överdraget som lättast blir snyggt, men är lite osäker på kombinationen :)

  • Rin

    @cecjb195: Ja, undrar vad citat-funktionen har för sig. 
    Jag kan egentligen inte uttala mig själv, för jag gillar inte marsipan, så min man fick all den. Men han åt glatt, trots att han inte är särskilt förtjust i sötsaker, och vi fick väldigt mycket komplimanger för tårtan. Även dagen efter, när vi hade några av våra långväga gäster på fika och åt den överblivna tårtan så var folk väldigt förtjusta.
    Jag tror generellt att så kallad konditorimarsipan, som man brukar använda för att täcka tårtor innehåller lite mindre mandel än vanlig marsipan. Den är ju lite torrare och fastare, för att hålla bättre, så kan ha något med det att göra. Och med en neutralare smak, så blir det ju lättare att kombinera.
    Men annars så finns det ju väldigt mycket godis med marsipan. Och många tyska bakverk innehåller både marsipan och choklad. I Lübeck t.ex. har de ofta såna tårtor på caféerna (och i Lübeck finns det knappt bakverk utan marsipan ;).
    Om ni ska baka tårtorna själva kan ni ju alltid göra en provtårta. Och ska ni beställa kan ni ju fråga den som gör dem om det går att få provsmaka. 

  • Chicita
    cecbj195 marsipan och choklad är en jättebra kombination.
    Att knåda ihop marsipan med modelleringschoklad brukar vara en höjdare att täcka tårtor med Solig
  • cecbj195

    @Rin och @Chicita: ja, det har ni ju faktiskt rätt i. Haha, har aldrig kopplat ihop typ chokladdoppade marsipangrisar med tårt-marsipan, dumt nog! Tack för tipset med marsipan och modelleringschoklad. Helt klart värt att prova helt enkelt :)

  • CamillaForsgren

    Här är våran tårta:


    Inte ett dugg nöjd med den. Den var väl god, men den ser hemsk ut.
    Allt gick fel när jag skulle baka den.
    Enklast att förklara på vilket sätt om jag beskriver det som är i först.
    I de två undre våningarna är det två biskvibottnar och 2 poundcakebottnar(i översta är det bara en av biskvi). Fyllningarna är dulche de leche och vit chokladfluff(hårt vispat). Strykt med citronsmörkräm.

    Ja för det första så var det varmt de dagarna jag skulle baka tårtan, vilket bara det är en katastrof. Smörkrämen skar sig över natten, sockerpastan var så mjuk att den knappt gick att kavla utan att den gick sönder och bottnarna bara gled fastän fyllningarna var skärfasta. Det resulterade alltså i en ful tårta. Ingen som vågade säga det dock.

    Får dock göra om det troligtvis om några år (löftesförnyelse) som tur är. Då ska jag inte ta mig vatten över huvudet utan köra på tvåvåningstårta men ännu mer säkra fyllningar.

  • ellendellen90

    Jag har inte heller gift mig än. Men jag planerar att ha en tårta med macarones. Om ingen kan bakad den åt mig så tänker jag göra det själv eller iallafall macaronsen. 

    Smakerna kommer förmodligen att vara friska, vi älskar båda passionsfrukt.

  • mun85

    En nypa socker gjorde våran underbara tårta som blev mycket uppskattad av både oss och gästerna.


    Vaniljbottnar med hallon- och jordgubbskompott samt créme brulêefrosting. Dekorationerna är gjorda av sockerpasta. Cake toppern är dock ej ätbar och köpt separat :) Mannen min är bonde på fritiden så vi tyckte att ett brudpar i en traktor var passande cake topper.


Svar på tråden Visa era bröllopstårtor! :)