• Rin

    Visa era bröllopstårtor! :)

    Så här såg våra tårtor ut. Det är inte en jättebra bild tyvärr, men det var murgröna, nycklar och vita rosor på dem.
    Det var två chokladbottnar och en ljus botten, fyllda med hallonmousse och passionsfruktsmousse, sedan täckta med chokladsmörkräm och så marsipan.

  • Rin

    @cecjb195: Ja, undrar vad citat-funktionen har för sig. 
    Jag kan egentligen inte uttala mig själv, för jag gillar inte marsipan, så min man fick all den. Men han åt glatt, trots att han inte är särskilt förtjust i sötsaker, och vi fick väldigt mycket komplimanger för tårtan. Även dagen efter, när vi hade några av våra långväga gäster på fika och åt den överblivna tårtan så var folk väldigt förtjusta.
    Jag tror generellt att så kallad konditorimarsipan, som man brukar använda för att täcka tårtor innehåller lite mindre mandel än vanlig marsipan. Den är ju lite torrare och fastare, för att hålla bättre, så kan ha något med det att göra. Och med en neutralare smak, så blir det ju lättare att kombinera.
    Men annars så finns det ju väldigt mycket godis med marsipan. Och många tyska bakverk innehåller både marsipan och choklad. I Lübeck t.ex. har de ofta såna tårtor på caféerna (och i Lübeck finns det knappt bakverk utan marsipan ;).
    Om ni ska baka tårtorna själva kan ni ju alltid göra en provtårta. Och ska ni beställa kan ni ju fråga den som gör dem om det går att få provsmaka. 

Svar på tråden Visa era bröllopstårtor! :)