*

  • Visa era bröllopstårtor! :)

    2011-08-28 08:56:05 Läst 472188 gånger Totalt 607 svar
    2011-08-28 08:56:05

    Är lite nyfiken på vad alla ni gifta har haft för tårta. Lägg gärna in en bild och skriv vad det var för smak så jag får dreggla lite ;)


    Vår var en moussetårta med smak av vit choklad och passionsfrukt.

  • 2014-03-06 18:21:39 #591
    filibustern skrev 2014-03-06 13:12:39 följande:
    alltså jag förstår inte varför? ja mena.. det är väl det vanligaste man gör? har läst din tråd om ämnet och jag förstår itne varför så många anser att det inte skulle gå? det gör ju bevisligen det, då i alla fall 5+ % av bröllopstårtorna är av den sorten på google.. 
    Därför att de flesta konditorier gör "svenska" tårtor. Och du kan ju tänka dig hur det skulle se ut om du ställer 4 prinsesstårtor (eller andra tårtor som består mest av fluffig grädde) på varandra utan ställning emellan Flört

    Och på Google får du upp väldigt många amerikanska och engelska versioner som består av i princip 4 sockerkakor med smörkräm emellan staplade på varandra.

    Jag gör sådana där staplade tårtor själv
    Och det krävs lite speciell typ av fyllning bland annat, det funkar inte med vad som helst.
    Och eftersom de flesta konditorier inte har personal som är utbildade i den här typen av tårtor så säger dom nej. Helt enkelt för att dom inte vill riskera att antingen stå där med en torr och trist tårta som inte smakar gott och få dåliga recensioner för det - eller för att stå där med en tårta som rasar ihop och få dåliga recensioner för det... 
    Jag har erbjudit ett bageri/konditori här att lära dom. Men dom tackade nej, Dom tycker inte att det finns en marknad för det och att dom vill göra "goda tårtor före fina" (som dom uttryckte det Tungan ute ) 
    Än så länge har ingen klagat på smaken på mina tårtor Flört 
  • 2014-03-06 19:19:23 #592

    Vi har prioriterat smak och närproducerat. Vi vägrar ha några pulvermixer eller annat halvfabrikat med konstiga saker i.(visste ni att moussepulver ofta inte ens innehåller nån frukt eller bär överhuvudtaget, bara en massa E?) Vi kommer ha en "svensk" våningstårta med mousselager och chokladbotten :) allt gjort från grunden med rena och riktiga ingredienser. När man väl smakat på den äkta varan så klarar man inte av något substitut ;) Snart kommer det en bild på vår tårta. Men jag vill tipsa alla om att titta mer på innehållet och smaken än enbart utseendet. Äggen i färdigmixer och liknande kommer oftast från plågade utländska burhöns (om det ens finns riktiga ägg i) och även eventuellt mjölkpulvet och animaliska fetter kommer oftast från utländska djur som har det svårt (kanske inget man vill stödja på sitt bröllop)

  • 2014-03-06 19:59:11 #593
    Chicita skrev 2014-03-06 18:21:39 följande:
    Därför att de flesta konditorier gör "svenska" tårtor. Och du kan ju tänka dig hur det skulle se ut om du ställer 4 prinsesstårtor (eller andra tårtor som består mest av fluffig grädde) på varandra utan ställning emellan Flört

    Och på Google får du upp väldigt många amerikanska och engelska versioner som består av i princip 4 sockerkakor med smörkräm emellan staplade på varandra.

    Jag gör sådana där staplade tårtor själv
    Och det krävs lite speciell typ av fyllning bland annat, det funkar inte med vad som helst.
    Och eftersom de flesta konditorier inte har personal som är utbildade i den här typen av tårtor så säger dom nej. Helt enkelt för att dom inte vill riskera att antingen stå där med en torr och trist tårta som inte smakar gott och få dåliga recensioner för det - eller för att stå där med en tårta som rasar ihop och få dåliga recensioner för det... 
    Jag har erbjudit ett bageri/konditori här att lära dom. Men dom tackade nej, Dom tycker inte att det finns en marknad för det och att dom vill göra "goda tårtor före fina" (som dom uttryckte det Tungan ute ) 
    Än så länge har ingen klagat på smaken på mina tårtor Flört 
    okej! :) 
    JW2014 skrev 2014-03-06 19:19:23 följande:
    Vi har prioriterat smak och närproducerat. Vi vägrar ha några pulvermixer eller annat halvfabrikat med konstiga saker i.(visste ni att moussepulver ofta inte ens innehåller nån frukt eller bär överhuvudtaget, bara en massa E?) Vi kommer ha en "svensk" våningstårta med mousselager och chokladbotten :) allt gjort från grunden med rena och riktiga ingredienser. När man väl smakat på den äkta varan så klarar man inte av något substitut ;) Snart kommer det en bild på vår tårta. Men jag vill tipsa alla om att titta mer på innehållet och smaken än enbart utseendet. Äggen i färdigmixer och liknande kommer oftast från plågade utländska burhöns (om det ens finns riktiga ägg i) och även eventuellt mjölkpulvet och animaliska fetter kommer oftast från utländska djur som har det svårt (kanske inget man vill stödja på sitt bröllop)
    därför älskar jag den bagerska vi ska anlita - hon har typ mottot "bakar från grunden". och det är så HIMMELSKT GOTT!!
  • 2014-03-07 01:26:06 #594
    mun85 skrev 2014-03-06 12:25:37 följande:

    Vi kommer beställa en tårta från 'En nypa socker' i Stockholm (vi ska ha festen i uppsala dock). De gör staplade (amerikanska) tårtor, vilket är viktigt för mig.


    Ett tips till er som vill ha staplade tårtor alltså och har svårt att få tag i någon som vill göra det. Jag letade länge efter någon som kunde tänka sig göra staplade tårtor!!


    Jag hoppas att du får tårtan du drömmer om för jag har hört en del som haft problem med just dem tyvärr. :(

    herrochfru.spotlife.se/2013/09/02/varning-for-en-nypa-socker/

    www.brollopstorget.se/Forum-18-15/m4318881.html 
  • 2014-03-07 09:08:46 #595
    Sanct skrev 2014-03-07 01:26:06 följande:
    Jag hoppas att du får tårtan du drömmer om för jag har hört en del som haft problem med just dem tyvärr. :(

    herrochfru.spotlife.se/2013/09/02/varning-for...

    www.brollopstorget.se/Forum-18-15/m4318881.ht...

    :O Oj då, vad bra att du skrev det... Ehm, nu blev jag ju lite orolig. Får se hur det känns efter konsultationen...

  • 2014-03-07 10:33:15 #596

    Vaniljbottnar med smörkräm. Var verkligen supernöjd med tårtan.


  • 2014-03-07 12:38:08 #597

    Sweetpea, Åh vilken fin tårta! Gillar verkligen kantiga tårtor. Vad fick ni betala och hur många bitar?

  • 2014-03-07 14:12:55 #598
    Salt skrev 2014-03-07 12:38:08 följande:
    Sweetpea, Åh vilken fin tårta! Gillar verkligen kantiga tårtor. Vad fick ni betala och hur många bitar?
    Jag vill minnas att det var ca. 900:- och 50 bitar.
  • 2014-03-07 15:43:48 #599
    Sweetpea skrev 2014-03-07 14:12:55 följande:
    Jag vill minnas att det var ca. 900:- och 50 bitar.
    Kompispris? 
    Jag har räknat ut att jag behöver ta 20:- per bit för att inte gå back nämligen (generellt, sen blir det en liten vinst på någon tårta och gå back på en annan när det diffar i materialkostnad)
    Så om kostnaden var lägre än 20:- per bit så kändes det som kompispris Glad 

    Inget fel med det - tänkte att det bara var bra att skriva med i så fall Glad 
  • 2014-03-08 10:25:49 #600

    Någon som kan tipsa om något ställe i Borlänge/Säter/Falun trakten som gör glutenfria och laktosfria tårtor?
     

  • 2014-03-08 10:41:51 #601
    feedbi skrev 2014-03-08 10:25:49 följande:
    Någon som kan tipsa om något ställe i Borlänge/Säter/Falun trakten som gör glutenfria och laktosfria tårtor?
    Gör inte Almas Café det tro...
    Dom brukar i alla fall vara flexibla och kunna göra det mesta.

    Konditoriet i Åselby hade i alla fall skyltar om allergi-tårtor förut. Men dom har bytt ägare vad jag vet och jag har inte varit där sen skylten om Till salu kom upp. 
  • 2014-03-10 09:46:00 #602
    Chicita skrev 2014-03-07 15:43:48 följande:
    Kompispris? 
    Jag har räknat ut att jag behöver ta 20:- per bit för att inte gå back nämligen (generellt, sen blir det en liten vinst på någon tårta och gå back på en annan när det diffar i materialkostnad)
    Så om kostnaden var lägre än 20:- per bit så kändes det som kompispris Glad 

    Inget fel med det - tänkte att det bara var bra att skriva med i så fall Glad 
    Nej, inget kompispris. Vi gifte oss i Kanada, så jag antar att det är billigare där än här.
  • 2014-03-10 12:18:17 #603
    mun85 skrev 2014-03-06 14:35:48 följande:

    Jag har fått samma förklaring av alla som sagt att de inte gör sådana och det är att de är så ostabila i konstruktionen. Men bevisligen, som du säger, så går det ju alldeles urmärkt bra att göra dem stabila. Kanske man måste ha "rätta knycken" :) Jag är glad att jag hittat någon som kan göra detta nu iaf. Tror jag frågat 7 st här i Uppsala och några har sagt att de kan göra en upp till 40 personer, men vi har ca 80 på vårt bröllop så det var ju då i minsta laget =)


    värdshuset Liljan gör dock staplade, men hon som gör dem var borta i juli och kunde tyvärr inte göra vår då.


    Jag tror att de flesta vanliga koditorierna inte vill göra staplade tårtor för att de inte har så stor kunskap i det. Det man får göra är att googla efter någon som är mer specialiserad eller privata tårtbloggare (är en sådan men även utbildad konditor). Upp till 50-60 bitar går det att frakta en sådan tårta färdigmonterad, men om den är större än så blir den så tung att den måste montera ihop på plats. Jag orkar i alla fall inte bära mer än 60 bitar själv. Att stapla tårtor är något jag lärt mig själv, vi gjorde inget sådant på bageri/konditoriutbildningen, där handlar allt om att det skall gå snabbt och effektivt så man kan tjäna pengar.
  • 2014-03-10 12:33:15 #604
    Sweetpea skrev 2014-03-10 09:46:00 följande:
    Nej, inget kompispris. Vi gifte oss i Kanada, så jag antar att det är billigare där än här.
    Aha... ja det kan nog förklara saken Glad
  • 2014-03-10 20:20:23 #605

    Chicita: Har redan pratat med Almas cafe men de sa nej pga att de har semesterstängt när vi gifter oss. Åselby konditori har bytt ägare och jag frågade dem men de sa nej angående glutenfritt och laktosfritt. Så jag letar vidare :)

  • 2014-03-10 20:26:31 #606
    feedbi skrev 2014-03-10 20:20:23 följande:
    Chicita: Har redan pratat med Almas cafe men de sa nej pga att de har semesterstängt när vi gifter oss. Åselby konditori har bytt ägare och jag frågade dem men de sa nej angående glutenfritt och laktosfritt. Så jag letar vidare :)
    Trist.
    Jag bakar bara hemma och har varken gjort glutenfritt eller laktosfritt så jag vågar inte ta på mig något heller.
    Men om det tok-krisar så får du höra av dig så får vi se vad vi kan göra i så fall.
    Fokus i Falun då? Har du pratat med dom?

    Eller Gullans... åh jag glömmer alltid Gullans (dom ute i Romme) Glad 
  • 2014-03-10 22:31:43 #607

    Feedbi: jag ska göra mina egna bröllopstårtor. Staplade också. Kommer göra en allergikertårta (gluten, laktos med mera-fri). Har övningsbakat en sådan tårta som jag blev väldigt nöjd med. Behöver alla tårtor vara gluten och laktorfria? När gifter ni er? Tänkte att jag eventuellt kan hjälpa om en hobbybagare är ok.

Svara i tråden
Logga in
Bli medlem


Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Mat & dryck

Innehåll

Missa inte

Hitta lokala företag

Alltid aktuellt på vigsel

Tips för festen

Alltid populärt på mode