- +
- Mina länkar
- Skapa en ny tråd
- Regler
- Forum
- Senaste
- Nya trådar
- Omröstningar
- Quiz
- Obesvarade
- Hetaste
- Kategorier
- Köp & sälj
- Accessoarer
- Brudklänningar
- Dukning & dekoration
- Festkläder barn
- Festkläder dam
- Festkläder herr
- Make up & skönhet
- Mat & dryck
- Ringar & smycken
- Skor
- Underkläder
- Väskor
- Övrigt
- Anonyma rummet
- Ekonomi
- Juridik
- Relationer
- Övrigt
- Blommor
- Brudbukett
- Övriga blommor
- Ekonomi & budget
- Budget
- Privatekonomi
- Fest & övernattning
- Dikter
- Dukning & dekoration
- Festlokaler
- Herrgårdar & slott
- Hotell & övernattning
- Möhippa & Svensexa
- Tal
- Tips & lekar
- Transporter
- Foto & trycksaker
- Fotografer
- Inbjudningskort
- Trycksaker
- Video
- Kläder & mode
- Accessoarer
- Brudklänningar
- Festkläder barn
- Festkläder dam
- Festkläder herr
- Klädkoder
- Skor
- Underkläder
- Väskor
- Kropp & hälsa
- Kroppen
- Vikt och träning
- Behandlingar
- Lokala grupper
- Blekinge
- Borås
- Dalarna
- Gotland
- Gävleborg
- Göteborg
- Halland
- Jämtland
- Jönköpings län
- Kalmars län
- Kristianstad
- Kronoberg
- Malmö
- Norrbotten
- Skåne
- Stockholms län
- Stockholms stad
- Södermanland
- Uddevalla
- Uppsalas län
- Utlandsboende
- Värmland
- Västerbotten
- Västernorrland
- Västmanland
- Västra Götaland
- Ystad
- Ö-vik
- Örebros län
- Östergötland
- Övrigt
- Mat & dryck
- Catering
- Dryck
- Mat
- Tårtor
- Medlemstrådar
- BT-träffar
- Musik
- Festmusik
- Vigselmusik
- Namn & juridik
- Efternamn
- Juridik
- Pyssel & presenter
- Favours
- Gör-det-själv
- Presenter
- Relationer
- Sex & samlevnad
- Frieri & förlovning
- Kärlek
- Vänner & familj
- Resor
- Bröllopsresa
- Bröllopsresa Sverige
- Ringar & smycken
- Guldsmeder
- Morgongåva
- Ringar
- Smycken
- Skönhet & hår
- Behandlingar
- Frisyrer
- Make up
- Naglar
- Tävlingar
- Lektrådar
- Tävlingar
- Vigsel
- Borgerligt
- Brudfölje
- Bröllopsberättelser
- Frieri & Förlovning
- Jubileumsdagar
- Kyrkligt
- Kyrkor
- Regnbågsbröllop
- Temabröllop
- Vigsel utomlands
- Vigselseder
- Vår månad
- Januari
- Februari
- Mars
- April
- Maj
- Juni
- Juli
- Augusti
- September
- Oktober
- November
- December
- Övrigt
- övrigt
- Veckans fråga
- Bloggar & hemsidor
- Bröllopstorget.se
- Efterlysning - media
- Fråga mig vad du vill
- TV & kändisar
- Övrigt
-
Jag hanÄldre 28 Aug 08:56601037 visningar639 svar639601037
Visa era bröllopstårtor! :)
Är lite nyfiken på vad alla ni gifta har haft för tårta. Lägg gärna in en bild och skriv vad det var för smak så jag får dreggla lite ;)
Vår var en moussetårta med smak av vit choklad och passionsfrukt.
-
Svar på tråden Visa era bröllopstårtor! :)
-
Därför att de flesta konditorier gör "svenska" tårtor. Och du kan ju tänka dig hur det skulle se ut om du ställer 4 prinsesstårtor (eller andra tårtor som består mest av fluffig grädde) på varandra utan ställning emellanfilibustern skrev 2014-03-06 13:12:39 följande:alltså jag förstår inte varför? ja mena.. det är väl det vanligaste man gör? har läst din tråd om ämnet och jag förstår itne varför så många anser att det inte skulle gå? det gör ju bevisligen det, då i alla fall 5+ % av bröllopstårtorna är av den sorten på google..
Och på Google får du upp väldigt många amerikanska och engelska versioner som består av i princip 4 sockerkakor med smörkräm emellan staplade på varandra.
Jag gör sådana där staplade tårtor själv
Och det krävs lite speciell typ av fyllning bland annat, det funkar inte med vad som helst.
Och eftersom de flesta konditorier inte har personal som är utbildade i den här typen av tårtor så säger dom nej. Helt enkelt för att dom inte vill riskera att antingen stå där med en torr och trist tårta som inte smakar gott och få dåliga recensioner för det - eller för att stå där med en tårta som rasar ihop och få dåliga recensioner för det...
Jag har erbjudit ett bageri/konditori här att lära dom. Men dom tackade nej, Dom tycker inte att det finns en marknad för det och att dom vill göra "goda tårtor före fina" (som dom uttryckte det )
Än så länge har ingen klagat på smaken på mina tårtor -
Vi har prioriterat smak och närproducerat. Vi vägrar ha några pulvermixer eller annat halvfabrikat med konstiga saker i.(visste ni att moussepulver ofta inte ens innehåller nån frukt eller bär överhuvudtaget, bara en massa E?) Vi kommer ha en "svensk" våningstårta med mousselager och chokladbotten :) allt gjort från grunden med rena och riktiga ingredienser. När man väl smakat på den äkta varan så klarar man inte av något substitut ;) Snart kommer det en bild på vår tårta. Men jag vill tipsa alla om att titta mer på innehållet och smaken än enbart utseendet. Äggen i färdigmixer och liknande kommer oftast från plågade utländska burhöns (om det ens finns riktiga ägg i) och även eventuellt mjölkpulvet och animaliska fetter kommer oftast från utländska djur som har det svårt (kanske inget man vill stödja på sitt bröllop)
-
Äldre 6 Mar 19:59okej! :)Chicita skrev 2014-03-06 18:21:39 följande:Därför att de flesta konditorier gör "svenska" tårtor. Och du kan ju tänka dig hur det skulle se ut om du ställer 4 prinsesstårtor (eller andra tårtor som består mest av fluffig grädde) på varandra utan ställning emellan
Och på Google får du upp väldigt många amerikanska och engelska versioner som består av i princip 4 sockerkakor med smörkräm emellan staplade på varandra.
Jag gör sådana där staplade tårtor själv
Och det krävs lite speciell typ av fyllning bland annat, det funkar inte med vad som helst.
Och eftersom de flesta konditorier inte har personal som är utbildade i den här typen av tårtor så säger dom nej. Helt enkelt för att dom inte vill riskera att antingen stå där med en torr och trist tårta som inte smakar gott och få dåliga recensioner för det - eller för att stå där med en tårta som rasar ihop och få dåliga recensioner för det...
Jag har erbjudit ett bageri/konditori här att lära dom. Men dom tackade nej, Dom tycker inte att det finns en marknad för det och att dom vill göra "goda tårtor före fina" (som dom uttryckte det )
Än så länge har ingen klagat på smaken på mina tårtordärför älskar jag den bagerska vi ska anlita - hon har typ mottot "bakar från grunden". och det är så HIMMELSKT GOTT!!JW2014 skrev 2014-03-06 19:19:23 följande:Vi har prioriterat smak och närproducerat. Vi vägrar ha några pulvermixer eller annat halvfabrikat med konstiga saker i.(visste ni att moussepulver ofta inte ens innehåller nån frukt eller bär överhuvudtaget, bara en massa E?) Vi kommer ha en "svensk" våningstårta med mousselager och chokladbotten :) allt gjort från grunden med rena och riktiga ingredienser. När man väl smakat på den äkta varan så klarar man inte av något substitut ;) Snart kommer det en bild på vår tårta. Men jag vill tipsa alla om att titta mer på innehållet och smaken än enbart utseendet. Äggen i färdigmixer och liknande kommer oftast från plågade utländska burhöns (om det ens finns riktiga ägg i) och även eventuellt mjölkpulvet och animaliska fetter kommer oftast från utländska djur som har det svårt (kanske inget man vill stödja på sitt bröllop) -
Jag hoppas att du får tårtan du drömmer om för jag har hört en del som haft problem med just dem tyvärr. :(mun85 skrev 2014-03-06 12:25:37 följande:
Vi kommer beställa en tårta från 'En nypa socker' i Stockholm (vi ska ha festen i uppsala dock). De gör staplade (amerikanska) tårtor, vilket är viktigt för mig.
Ett tips till er som vill ha staplade tårtor alltså och har svårt att få tag i någon som vill göra det. Jag letade länge efter någon som kunde tänka sig göra staplade tårtor!!
herrochfru.spotlife.se/2013/09/02/varning-for-en-nypa-socker/
www.brollopstorget.se/Forum-18-15/m4318881.html -
Sanct skrev 2014-03-07 01:26:06 följande:Jag hoppas att du får tårtan du drömmer om för jag har hört en del som haft problem med just dem tyvärr. :(
herrochfru.spotlife.se/2013/09/02/varning-for...
www.brollopstorget.se/Forum-18-15/m4318881.ht...:O Oj då, vad bra att du skrev det... Ehm, nu blev jag ju lite orolig. Får se hur det känns efter konsultationen...
-
Kompispris?Sweetpea skrev 2014-03-07 14:12:55 följande:Jag vill minnas att det var ca. 900:- och 50 bitar.
Jag har räknat ut att jag behöver ta 20:- per bit för att inte gå back nämligen (generellt, sen blir det en liten vinst på någon tårta och gå back på en annan när det diffar i materialkostnad)
Så om kostnaden var lägre än 20:- per bit så kändes det som kompispris
Inget fel med det - tänkte att det bara var bra att skriva med i så fall