• Jag han
    Äldre 28 Aug 08:56
    601296 visningar
    639 svar
    639
    601296

    Visa era bröllopstårtor! :)

    Är lite nyfiken på vad alla ni gifta har haft för tårta. Lägg gärna in en bild och skriv vad det var för smak så jag får dreggla lite ;)


    Vår var en moussetårta med smak av vit choklad och passionsfrukt.

  • Svar på tråden Visa era bröllopstårtor! :)
  • Äldre 30 Jul 17:57
    Milli skrev 2013-07-30 16:52:55 följande:
    Om du gjorde den, hur såg den ut, vad hade du för fyllningar och tyckte du att du hade tid att göra den så som du tänkt? 
    Förlåt, jag svarade ju inte på allt.

    Jag bestämde mig för en väldigt enkel modell med fyllning som man bara kan "slänga ihop och fylla" med utan att det måste göras i speciella lager elle en viss ordning.
    Jag brukar bygga ihop varje våning upp och ner i den form jag bakade bottnarna i och ställa i kylen över natten (natten innan jag tar fram och täcker tårtorna alltså). Och det ville jag göra här med.
    Ett tag hade jag tänkt mig att ha en chokladganache under hallonmoussen eller kanske till och med bara ha ett lager chokladganache med färska vaniljvodkamarineade hallon. Och då hade jag fått lov att bygga tårtan "åt rätt håll" och det är krångligare och mer tidskrävande har jag märkt.
    Nu får jag ju jämna- fina tårtor som man bara kan spackla lite snabbt och sen slänga på sockerpastan utan att behöva skära rent och krångla.
    Utseendemässigt så skulle det bara vara enkelt täckta lager och så skulle pralinerna forma ett "vattenfall" på framsidan. Inga dekorationer som tar någon lång tid att göra alltså.
    Så jag rekommenderar ju att du gör något liknande. Något som inte kräver massa tid i sista minuten för att dekorera. Utan du kan göra tårtan och sen fokusera på annat.
    Men ja, stressen var rätt stor och skulle jag göra om det så vet jag inte om jag skulle gjort tårtan själv. 
  • Äldre 6 Aug 21:29


    Vår nördtårta :) Jag är så fantastiskt nöjd! Sockerkaksbottnar med chokladmousse, hallonmousse och chokladtryffel. Inspiration från nördserien xkcd.
  • Äldre 7 Aug 15:24

    Vi hade choklad-marängtårta! Mycket god! Lila marsipanrosor, mjukt chokladtryffelöverdrag + grädde. Specialitet här på Åland! =)



  • CoG
    Äldre 7 Aug 15:38

    Det ser supergott ut!!


    buuze skrev 2013-08-07 15:24:56 följande:
    Vi hade choklad-marängtårta! Mycket god! Lila marsipanrosor, mjukt chokladtryffelöverdrag + grädde. Specialitet här på Åland! =)



  • Lager
    Äldre 10 Aug 14:36

    Vår "tårta" på den stora dagen!




    Foto: http://www.theweddingguys.se/

     
  • Äldre 10 Aug 14:56
    lilla flodhäst skrev 2013-08-06 21:29:35 följande:


    Vår nördtårta :) Jag är så fantastiskt nöjd! Sockerkaksbottnar med chokladmousse, hallonmousse och chokladtryffel. Inspiration från nördserien xkcd.
    Den hade vi också som inspiration (eller denna då), då vi båda två är matematiskt/tekniskt lagda (jag lärare i matematik och naturvetenskaper och han diplomingenjör inom el- och energiteknik) :) Sist och slutligen kommer det ändå att bli en mer klassisk typ av tårta, då vi kom fram till att ingen av våra gäster kommer att förstå något av tårtan :)
  • Äldre 1 Sep 17:44

    Vår tårta! Kladdkakebotten med hallon mousse och citronkräm Glad


  • Singin­gFanta­cia
    Äldre 2 Sep 14:12


    Blev Cupcakes tårtor från Camelia´s Cupcakes i sthlm. Så goda, fina, billiga och bra service.
  • confuz­ed86
    Äldre 2 Sep 20:28

    här är vår bröllopstårta från när vi gifte oss den 17/8-13 :)


  • Äldre 3 Sep 06:56

    UNDERBAR!


    confuzed86 skrev 2013-09-02 20:28:56 följande:
    här är vår bröllopstårta från när vi gifte oss den 17/8-13 :)


Svar på tråden Visa era bröllopstårtor! :)