Vigseln

Floristens magiska skogsbröllop

När floristen Pyttan skulle gifta sig lades naturligtvis mycket fokus på blommorna. När blomkylen gick sönder dagen innan bröllopet blev det panik, hälften av blommorna var förstörda. Pyttan och hennes tärna fick improvisera. - Efteråt kunde jag inte vara mer nöjd, säger Pyttan. Det blev kanske bättre än vi hade tänkt. Bläddra i bildspelet ovan för att ta del av Pyttans magiska dag.

Floristens Magiska Skogsbröllop
Floristens Magiska Skogsbröllop

När floristen Pyttan skulle gifta sig lades naturligtvis mycket fokus på blommorna. När blomkylen gick sönder dagen innan bröllopet blev det panik, hälften av blommorna var förstörda. Pyttan och hennes tärna fick improvisera.
– Efteråt kunde jag inte vara mer nöjd, säger Pyttan. Det blev kanske bättre än vi hade tänkt.
Bläddra i bildspelet ovan för att ta del av Pyttans magiska dag.

I nio månader planerade Pyttan och Johan sitt bröllop. Båda är lite skogsmullar så att det skulle bli ett skogsbröllop var givet. De gifte sig borgerligt i en gammal ruin. Efter vigseln fick gästerna promenera en kilometer på en skogsväg upp till ängen där festen hölls. Någon reservplan för dåligt väder fanns inte.

– Vi såg hellre att gästerna hade gummistövlar och paraply än att vi skulle gå in, berättar Pyttan.

Men några gummistövlar behövdes inte. Vädrets makter stod på brudparets sida.

Blomkris
Dock blev det ett missöde med de viktiga blommorna. Kvällen innan upptäckte Pyttan och hennes tärna, som också är florist, att blomkylen gått sönder.
– Vi hade beställt blommorna tre månader innan, säger Pyttan. De kom i god tid. Men så frös kylen och hälften av blommorna blev förstörda. Jag och tärnan höll på som tokar, vi fick pyssla om så till borden blev det mer naturmaterial än vi tänkt, med mossa och grenar. Men det blev bra.

Mest arbete var det naturligtvis med brudbuketten.
– Den skulle ju vara lite utöver det vanliga, berättar Pyttan. Jag hade en fix idé sedan jag var mindre att jag skulle ha svarta vinbär i buketten. Så det fick det bli. Eftersom vi skulle vara i skogen med mycket grönt runt omkring ville vi ha mycket färg, men ändå skogskänsla. Vi gjorde ett rede av pilgrenar och fyllde på med svarta vinbär. Sedan hade vi en vacker ros som heter Miss Piggy. Och hortensia, som är en annan favorit.

Eftersom Pyttan äger en blomsterbutik tillsammans med sin tärna och deras logga innehåller en chokladblomma, så fick den också vara med. När brudbuketten var färdig gjordes tärnbukett och corsage till brudgum och bestman i samma tema.

Stressigt
Under bröllopsdagen var det mycket som skulle hinnas med. Pyttan och hennes tärna åkte till hagen där festen skulle hållas. De dukade och gjorde fint. Sedan var det dags för påklädning, smink och hår. Pyttans hår smyckades med murgröna och man skulle hinna med två timmars fotografering.
– Klockan gick väldigt fort ett tag, berättar Pyttan som ändå är nöjd med planeringen.

Klockan tre var det dags för vigseln. Pyttan och Johan vigdes i en vacker gammal kyrkoruin. Medan gästerna promenerade till festplatsen tog brudparet en åktur i en fin veteranbil, i svärmorsluckan.
– Vi åkte runt på orten ett varv, berättar Pyttan. Sedan åkte vi hela vägen in i hagen till festen.

Där väntade varm smörgåsgårta, olika sorters hembakat bröd och salladsbuffé. Maten hade paret fixat själva med hjälp av släktingar. Sedan var det dags för en rolig tipspromenad, innan tårtan. I skogen hade paret gömt en ljudanläggning som spelade musik.
– Det var en avslappnad känsla, säger Pyttan. Det var som en stor mysig picknick, fast alla var lite finare än vid picknick förstås.

Känsla
Det där med känsla återkommer Pyttan till när det gäller blommorna. Hennes bästa tips till andra som planerar brudbukett är att gå efter känslan.
– Det är lättare att träffa rätt med känsla än om kunden bara väljer en blomsort. Om man inte är så bestämd från början, utan öppen för förslag går det lättare. Det är bra att tänka igenom vad man vill och vad man har för personlighet. Då är det lättare för floristen att hitta känslan och förmedla den.

Powered by Labrador CMS