Mode & Skönhet

Vigselring - alliansring

Fakta och råd om vigselring och alliansringar finner ni här.

Rng

Om ni väljer att gifta er i kyrkan måste kvinnan bära en ring på sitt vänstra ringfinger. Det finns inget krav på att mannen ska bära ring så det kan ni bestämma själva. Om ni gifter er borgerligt däremot så är det frivilligt med vigselring för båda.

Gravering

– Om man köper varsin ring skrivs ofta bådas namn bredvid varandra plus vigseldatum. I brudens ring står mannens namn först och i brudgummens ring står kvinnans namn först.

– Om ni väljer att bara kvinnan ska få ytterligare en guldring ingraveras ofta bådas namn och vigseldatum i denna och mannen brukar få vigseldatumet ingraverat i sin förlovningsring.

Alliansring

Utformningen av ringen kan nuförtiden se ut lite hur som helst, i Sverige börjar idag alliansringen tränga ut den släta guldringen. Alliansring kallas den ring som har flera stenar, vanligtvis diamanter. Den vanligaste ringen utomlands är solitären – denna ring består av en stor diamant, men den kan också ha mindre omkringliggande stenar.

Andra ideér

Om man inte tycker att vigselringen matchar förlovningsringen kan man flytta förlovningsringen till högerhanden. Om man trots allt vill visa att man är gift och om kassan tillåter kan man köpa ytterligare en ring att bära på vänster ringfinger, en som matchar vigselringen.
I denna tredje ring kan man t.ex. gravera in datumet man först träffades och på så sätt har man bundit samman alla viktiga händelser.

Oftast träs ringarna på i den ordning de kommer, dvs. innerst på ringfingret sitter förlovningsringen och ytterst sitter vigselringen.

Powered by Labrador CMS