Mode & Skönhet

Smyckestrender

År 2016 har knappt tagit slut innan vi skall blicka framåt och titta i kristallkulan för att finna kommande trender inom smyckesvärlden.I samarbete med Vanbruun

Smyckestrender

År 2016 har knappt tagit slut innan vi skall blicka framåt och titta i kristallkulan för att finna kommande trender inom smyckesvärlden.I samarbete med Vanbruun

Färg
I Sverige har länge silverfärgade metaller dominerat helt och hållet, förr var det vanligare med rödguld och andra färgade legeringar – vilka nu återigen är på modet.

Roséguld har blivit väldigt modernt de senaste åren bland bijouterier men har även börjat få ett starkare fäste på vigselrelaterade smycken som vigsel- och förlovningsringar. Men roséguld är inte ensam på marknaden som färgad guldlegering på frammarsch, utan även det svenska traditionella rödguldet får konkurrens av det internationellt gällande gulguldet som är gulare i tonen och innehåller mindre koppar än vad rödguldet gör. Kanske kommer rödguldet tappa i popularitet de närmsta åren till förmån för gulguldet då vi resor mer och mer?

För de som vill hålla fast vid silverfärgade smycken finns det många spännande alternativ som tar marknadsandelar från det traditionella vitguldet, Platina som är det mest exklusiva, Palladium som är dess kusin men lättare och billigare samt andra mer oädla metaller som ex titan.

Ringmodeller
Less is more gäller inte längre, snarare är det så att size matters. Vi blir mer och mer influerade av USA och i en större utsträckning ser man att de blivande brudarna väljer en maffig diamant eller en ring som åtgärdas av flera mindre, exempelvis en Halo-ring som Sofia Hellqvist fick av Prins Carl Philip.

Se fler ringmodeller och inspireras av Vanbruuns utbud HÄR.

Powered by Labrador CMS