Du är här Startsida / Inspiration / Önskegäst i Drömbröllop: Caroline – en ”vanlig” brud
Caroline Bt

Önskegäst i Drömbröllop: Caroline – en ”vanlig” brud

Publicerad den april 29, 2021

Något som verkligen önskats av lyssnarna till podcasten Drömbröllop med Johanna Kajson och gäster, är att en vanlig gäst ska berätta om sitt bröllop i podden. Veckans avsnitt innehåller just bröllopssnack och inspiration med inte mindre än TVÅ ”vanliga” brudar. 32 -åriga Caroline från Göteborg jobbar som butikschef på en inredningsbutik och är poddens andra gäst i veckans önskeavsnitt.

Caroline Ulkner bor tillsammans med sin man Christian och deras son i Göteborg. Tillsammans har de i skrivande stund varit ett par i ungefär 13 år. För 8 år sedan så bestämde de sig att de skulle förlova sig och 4 år efter det så ägde vigseln rum.

– Det var inget frieri, utan vi bestämde det tillsammans, att vi skulle gifta oss. Vi har ju alltid sagt att vi vill gifta oss, när vi väl kom till skott så var det ett gemensamt beslut helt enkelt, säger Caroline och tillägger:

–Något som min man ångrar väldigt mycket är att han inte friade, men för mig gör det absolut ingenting.

Tips! Här kan du lyssna på alla avsnitt av podden Drömbröllop!

”Det var dags”

På något sätt så var det naturligt där och då att Caroline och Christian skulle gifta sig för det kändes som att det var dags att ta nästa steg, berättar Caroline för Johanna i podden.

– Jag minns inte hur vi valde ut datum för förlovningen. Det tog nog ett par månader innan vi fick tummen ur och gjorde det. Vi förlovade oss den 17 april, säger Caroline.

Efter förlovningen så kände ingen av dem någon brådska och valde därför att i lugn och ro kunde planera och spara pengar till den stora dagen.

– Lokaler började vi kika på året innan det var dags, och även sätta en skarpare budget då, berättar Caroline i podden och fortsätter:

– Ett tips är att börja spara pengar direkt om man har möjligheten till det.

”Vi ville inte ha en trerättersmiddag”

– Vi hade ett antal gäster som vi ville bjuda, det var runt 80 personer, säger Caroline och fortsätter:

– Lokal var det absolut svåraste. Vi har varit i alla lokaler i Göteborgstrakten. Vi har hittat de som känts för högtidliga för oss, de som känns för vintage för våran smak, de som varit för marina. Det kändes som att vi gått igenom alla lokaler i Göteborg när vi äntligen hittade rätt.

Caroline får tips av en kollega om en lokal som de ännu inte varit och kikat på.

– Vi hade missat denna helt och vi föll direkt! Den hade högt till tak, råa betonggolv… den kändes så rätt, säger Caroline.

Drömlokalen hade ett ledigt datum i maj och det datumet blev också Caroline och Christians bröllopsdag!

– Nästa steg var att bestämma de stora utgiftsposterna – mat och dryck. Det viktigaste var att det skulle bli en bra upplevelse för alla, vi ville ha en avslappnad middag och fest med våra nära och kära, säger Caroline och berättar vidare.

– Vi ville ha buffé och inte en trerätters sittande middag för att det skulle bli mer rörelse och mingel. Det var ju många som kände varandra sedan innan och vi ville ju att de skulle hinna umgås också.

 

Mer om planering, tips på detaljerna som man enkelt gör själv med en bra planering, bordsdukning, hack för att få snygga dukar men hålla nere priset, val av servetter, ljus, blommor och tips för vaser, burkar och dekoration hittar du i poddavsnittet. Lyssna även in på hur brudtärnornas fina gest blev en dunderhit under festen och mycket mer. Veckans avsnitt lyssnar du in på här nedan!

 

Fotograf: Linn Carlson