Du är här Startsida / Inspiration / John Valencia om sitt blivande bröllop: ”Slottet vi gifter oss i har allt”
Bröllop John Valencia

John Valencia om sitt blivande bröllop: ”Slottet vi gifter oss i har allt”

Publicerad den april 2, 2020

I podden Drömbröllop berättar influencern John Valencia om sitt stundande bröllop och tankarna inför den stora dagen. Vi får veta allt om bröllopsplaneringen, det magiska frieriet, klädkoderna och slottet där allt kommer att ske. 

I september 2020 får John Valencia sin Johan på Näsby Slott, och bröllopsplaneringen är i full gång efter cirka ett år som förlovade. Frieriet, som skedde på deras 5-årsdag, hade Johan planerat i flera månader.

– Johan är så dålig på att hålla hemligheter men med frieriet hade han lyckats eftersom han i flera månader hade smugit omkring och planerat. På vår 5-årsdag skulle vi ha en plåtning för våra sociala medier som innebar massor av förberedelser som Johan hade tagit hand om, vilket jag tyckte var lite konstigt. På själva plåtningen skulle vi ha en liten picknick och när fotografen höll på att fota tar Johan fram en liten ask med en ring i och friar, säger han

När Johan öppnade asken och friade var John väldigt exalterad över hur ringen skulle se ut.

– Jag var jättespänd på vad som skulle ligga i asken för jag hade skickat förslag på ringar och hintar på vad jag gillar. Jag ville ju ha en diamant även om det är lite otraditionellt hos killar, säger han i podden.

Vigsel, middag, fest och hotell i ett och samma slott    

När John och Johan skulle planera vart de vill gifta sig, visste de att ett stort slott hade passat perfekt.

– Vi gjorde först en liten turné där vi kollade på olika slott. Vi vill ha något större och vi vill inte gifta oss i en kyrka. När vi åkte runt så lät vi våra följare på sociala medier bestämma och komma med tips och trix och då blev det till slut Näsby Slott, säger han.

Slotten passade John och Johans vision mitt i prick då de både kan ha vigsel, middag och fest i en och samma lokal.

– På slottet kommer vi gifta oss, ha middagen och festen. Det är även ett hotell så allt kommer att ske där, dessutom finns en koordinator som kommer sköta allt – vilket känns jätteskönt, berättar John i podden..

Det var en viss detalj med slottet som lockade John extra mycket och som avgjorde varför de valde just Näsby Slott.

– En av det sakerna som gjorde att vi valde just det här slottet är att de har ett spöke som vandrar runt där vid en specifik tid varje natt. Det tyckte jag lät så spännande och man kan tydligen märka av det här spöket så tydligt, till och med personalen sa att vi kommer att märka av henne, säger han och skrattar.

En outfit på vigseln och en på festen

Att bestämma kläder inför bröllopet är något som John ser väldigt mycket fram emot, inte bara för sig egen skull utan även för gästernas skull.

– Det ska vara någon form av dresscode men inte som på en Nobelfest, utan mer bekvämt, roligt och fritt. När det kommer till vår del kommer det bli någon form av koordinerad outfit för oss båda, kanske en på vigseln och en på festen, det är väldigt viktigt att detta är roligt för oss båda.  säger han.

Vill du lyssna på poddavsnittet? Här hittar du det.

Foto: Tim Åbergh & Max4e Photo/Shutterstock.com

Text: Hanna Sjöberg