Du är här Startsida / Inspiration / Ett personligt bröllop för Harry och Meghan

Annons

Ett Personligt Bröllop För Harry Och Meghan

Ett personligt bröllop för Harry och Meghan

Publicerad den maj 20, 2018

Det blev ett kungligt bröllop fyllt med personliga symboler som favoritblommor, sånger och gospelkör. Och brudklänningen, den kommer att kopieras av många blivande brudar under lång tid framöver.

Det strålade om Meghan Markle när hon skred fram längs altargången för att säga ja till sin blivande man, prins Harry. Nu fick vi äntligen se den brudklänning som vi väntat på i flera veckor – Meghans brudklänning. Precis som Bröllopstorget redan hade gissat, bar hon en enkel a-linjemodell men som så klart var av högsta haute couturesömnad. Det var en ren klänning, fri från överdådiga dekorationer och rosetter, signerad lyxmodehuset Givenchy. Sydd av sidenorganza som är ett tyg av råsiden och med båtringning, markerad midja och trekvartsärm satt den som en smäck på den blivande hertiginnans figur. Släpet var väl tilltaget med sina fem meter och som innehöll mönster som symboliserade samtliga länder som ingår i det brittiska samfundet. Och på hjässan bar Meghan en anrik tiara framplockad ur det engelska kungahusets skattkistor och som en gång i tiden tillhört drottning Elizabeths farmor. Sammantaget var det hela väldigt Meghan som tidigare visat sig i enkla men mycket eleganta kappor och klänningar.

Hyllning till prinsessan Diana

Prinsparet hade valt ut flera symboler som fick tankarna att gå till den avlidna prinsessan Diana. Som att St George´s Chapel vid drottning Elizabeths älsklingslott, Windsor Castle, var smyckat med Dianas blomfavoriter – vita trädgårdsrosor och Harry hade sett till att förgätmigej fanns med i brudbuketten, som också hade varit Dianas favoritblommor. Det blev en kärleksfull hälsning till hans mamma som hade varit så stolt över brudparet den här dagen.

Personligt och modernt

Visst var det ett kungligt bröllop de luxe med skinande blanka Rolls Royce, celebra gäster och exklusiva kläder. Prins Harry var superstilig i sin uniform med breda röda revärer längs byxbenen. Men den känsla som släntrar kvar är att det var ett väldigt personligt bröllop. Gospelkören och den amerikanska biskopen som höll ett underbart tal om kärlekens styrka vittnar om att brudparet hade en intensiv önskan om att skapa en unik vigsel som reflekterade deras personligheter. Meghan och Harry kommer från olika länder och har olika bakgrund och det faktum sammanflätades på ett både rörande och strålande vis.

Återbruk och budgettänk

Det har ryktats om att bröllopsbudgeten låg på hisnande 43 miljoner kronor även om det är betydligt mindre än vad William och Kates bröllop kostade 2011. Men att slösa med pengar och medel är inget för det brittiska kungahuset. Blommorna hade hämtats ur kungahusets trädgårdar vilket gjorde att man kunde spara in en rejäl slant på dekorationer. Efter vigseln skänktes blommorna till välgörenhetsorganisationer så att fler än bröllopsgästerna fick njuta av doftprakten.

 

Text: Anna Östberg, frilansjournalist

Läs mer om Anna på Instagram: anna_ostberg_journalist eller på hennes hemsida.

Anna Östberg
Anna Östberg

Annons