Du är här Startsida / Inspiration / DIY-bröllop i lada – enkla och billiga tips
Lada Brollop Diy

DIY-bröllop i lada – enkla och billiga tips

Publicerad den maj 10, 2021

Att hålla bröllopsfesten i en lada har blivit en växande trend och som i allra högsta grad fortfarande är aktuell. Det finns något otroligt charmigt med det rustika och lantliga. Här kan man verkligen sätta sin egen prägel på dekorationen och få till sin personliga stil!

Eftersom en lada är opretentiös och avslappnad passar det perfekt att dekorera med fina och enkla detaljer. Här har vi samlat våra bästa DIY-tips för ett ladubröllop. Men kom ihåg, många av tipsen kan du använda trots att bröllopet ska vara på en annan plats!

1. Använd fiberduk till bröllop i taket

För en mjukare och festlig touch, är det fint att drapera tyg som hänger i taket. Det dämpar även ljudnivån, vilket brukar vara lämpligt efter lador ofta har högt i tak vilket gör att akustiken blir hög. Istället för att köpa metervis med tyg ni inte kommer använda efter bröllopet, kan vi tipsa om något så simpelt som: Fiberduk! Detta säljs på rulle hos till exempel Biltema eller Plantagen, till väldigt fördelaktiga priser. Eftersom materialet är genombrutet blir effekten lik tyll, men till minst hälften av kostnaden.

Wedding,setup
Foto: mambographer/ Shutterstock

Psst! Välj varianten som är till för att täcka över odlingar och liknande då det är den är tunnare och skira effekten man vill åt.

2. Rama in citat eller bilder

Gamla ramar i guld eller trä brukar gå lätt att få tag på vid loppisbesök till billigt pris. Här kan ni rama in fina citat, rolig fakta om er, bilder eller varför inte göra om till små speglar? Passar även perfekt att använda till bordsplaceringen, antingen som översiktstavla över gästernas placering eller på borden med bordsnummer eller namn inramat.

3. Använd lakan till stolar eller takdekoration

Om det är något vi älskar så är det saker som kan ha flera användningsområden. IKEA:s lakan faller absolut inom den kategorin. Förutom att vara riktigt prisvärda, kan dessa användas till servetter, dukar, stolsöverdrag, takdekoration, bakgrundsdekor… Ja, i princip det mesta! Klipp till och sy upp, eller låt kanterna vara råa i sann rustik anda.

Preparation,for,a,wedding,ceremony,outdoor,in,the,park/,forest
Foto: Med Photo Studio/ Shutterstock

4. Nyttja glasflaskor och syltburkar

Börja i tid med att spara på glasburkar i form av syltburkar, barnmatsburkar och glasflaskor. Dessa passar perfekt som små vaser, ljushållare, dricksglas eller häng upp i taket ovan för borden. Diska ur ordentligt och ta bort etiketten (finns speciella medel som underlättar detta). Vill man piffa lite extra kan man knyta fast spetstyg eller liknande med jutesnöre, eller varför inte måla era initialer och datum på burken?

Använd exempelvis en glasflaska som en stilren ljushållare!

Wedding,table,decoration.,wedding,table,setting.,wedding,country,style.
Foto: Pavlo Melnyk/ Shutterstock

5. Ta in naturmaterial

Att plocka från naturen är väl egentligen det mest hållbara man kan göra (dubbelkolla dock först att det är tillåtet!). Passande nog, är det väldigt trendigt att dekorera med träiga inslag av olika typer. Såga till träskivor av björk eller annat träslag, ca 2-5 centimer tjocka beroende på hur och var de används. Placera ut på borden och ställ ljus och blommor på, använd som tårtfat, bygg upp stilleben med ljushållare på, servera snittar på… Ja, även här är användningsområdena oändliga! Dekorera till exempel med en kotte från skogen där ni har skrivit gästens namn eller kanske lämnar en drinkbiljett?

Outdoor,fall,wedding,reception,table
Foto: Med Photo Studio/ Shutterstock

Artikelbild: Unsplash & Pavlo Melnyk/ Shutterstock

Mer:

Tips på bröllopslekar – till minglet och festen