Du är här Startsida / Inspiration / Amelia om drömbröllopet i Italien: ”Det pirrar i hela kroppen!”
Foto Marcus Aronsson

Amelia om drömbröllopet i Italien: ”Det pirrar i hela kroppen!”

Publicerad den februari 24, 2020

I artikelserien ”Bride to be” delar blivande brudar med sig av sin kärlekshistoria. Hur var frieriet, hur går bröllopsplanerna och vad är deras bästa tips? Nu berättar Amelia Finetto Liljeqvist om det kommande bröllopet på en vingård i Italien. 

När gifter du dig? 

27 juni 2020.

Hur var frieriet?

– Fantastiskt! Jag fick ett kort i julklapp där det stod att vi skulle checka in på hotell och gå på spa, mysigt! Den 28 december checkade vi in på Elite Hotel i Stockholm. Vi började dagen med spa på Sturebadet, där en duo-behandling väntade oss. Efter det gick vi upp till hotellrummet där champagne stod redo på kylning.

– Efter en stund gick han ner på knä och frågade om jag ville gifta mig med honom. Jag sa självklart ja! Sedan sa han: ”Nu är min uppgift att få dig att känna dig älskad varje dag i resten av ditt liv”.

Hur träffade du din partner och hur länge har ni varit ett par?

– Vi träffades på jobbet 2017 och blev blixtförälskade i varandra. Vi blev sedan ett par i februari 2018! Den 25 februari 2020 firar vi två år som par.

foto-marcus-aronsson
Foto: Marcus Aronsson

Var i världen och på vilken plats kommer ni gifta er?

– Då jag har rötter i Italien och min fästman älskar italiensk mat och italienska viner (plus att vi båda gillar att resa) kändes det som en självklarhet att bjuda alla våra nära vänner och familj till vår viktigaste resa hittills – vårt bröllop i Italien!

– Min släkt kommer från Turin, Piemonte. Så vi har hyrt en fantastisk vingård i Piemonte där vi kommer tillbringa fredag, lördag och söndag tillsammans, där alla gäster bor på samma ställe under dessa dagar.

Vad ser du mest fram emot under bröllopsdagen?

– Jag ser mest fram emot att få dela denna fantastiska upplevelse och resa tillsammans med våra bästa vänner och våra familjer. Samtidigt pirrar det i hela kroppen av bara tanken att få kalla mitt livs kärlek för min MAN och att få dela samma efternamn med varandra.

Vad kommer ni prioritera extra mycket på bröllopet?

– Det vi kommer lägga extra krut på är omgivningen och att det ska bli en riktigt bra fest dagarna tre med god mat, lunch, brunch och öppen bar.

Vad är ditt bästa tips när man planerar bröllop?

– Mitt bästa tips är att inte glömma bort anledningen till varför vi faktiskt gifter oss, kärleken vi har till varandra. Det är lätt att man stressar upp sig i val av musik, mat och dekoration och så vidare. Vi försöker njuta av planeringstiden så mycket som möjligt då det är en mysig och viktig del i vårt bröllop.

– Vi planerar ofta in planeringskvällar då vi köper en god flaska rödvin (självklart från Piemonte) och försöker skriva ner och planera det vi tänkt på sedan den senaste planeringskvällen.

Fotograf: Marcus Aronsson
Amelia gifter sig i Italien sommaren 2020. Foto: Marcus Aronsson
Artikelbild: Marcus Aronsson
Text: Matilda Törnqvist
Mer:
Amanda om bröllopet på Gotland: ”Vi träffades redan som barn!”
Ska du gifta dig? Nu söker vi blivande brudar för en artikelserie