Familjen Sköld skrev 2010-12-15 10:29:32 följande:
Oj, jag såg inte att det gick så vilt till här ;). Förstår inte riktigt vad "problemet" är, det är väl upp till var och en hur de vill göra och jag ser inte heller att någon har sagt något nedlåtande om hur någon annan gör.
Ni får säkert alla ert drömbröllop:). Men jag personligen orkar inte laga mat åt alla gäster på vår dag och jag vill att mina gäster ska vara gäster och inte behöva stressa över maten. Men det är bara jag:)
Du uttryckte det bättre än mig, precis så jag menade! Jag gjorde 20 matpajer och stoppade i frysen inför min 30-årsfest. Det var skitjobbigt och slutade med att både jag själv och min familj stressade ihjäl oss med att skära sallad, värma pajer osv osv på festdagen. Dessutom vet jag flera brudpar som i efterhand ångrat att de stressade så mycket med allt fix och inte hann njuta av bröllopet ordentligt. Jag är bara bekväm och lägger ingen som helst prestige i maten, det är väl självklart att hemlagat är minst lika gott som restaurangmat!!
När mina föräldrar frågade var vi ville lägga krutet hade vi fyra tankar/önskemål:
1. Slippa meka så mycket med middagen. Så skönt att bara ha en enda kontaktperson på en restaurang istället för fyra olika "middagsleverantörer" (en för lokalen, en för maten, en för servering, en för städ).
2. Inte fler gäster än att vi hinner prata med alla, familjen och vännerna räcker gott. Min stora släkt fick nöja sig med 30-årsfesten, blivande mannen har ingen kontakt alls med sin släkt.
3. Vigseln är prio ett, det är där vi blir man och hustru. Valet av vigselförrättare, psalmer, sånger osv sker med extra omsorg. (Ingen budgetfråga men något att tänka på när man tvingas välja var man ska lägga krutet.)
4. En trubadur ska rymmas i budgeten, så gött att slippa sätta ihop en spellista själv. Han fixar allt, utrustning, pausmusik, rubbet.
Så tänker vi kring vårt bröllop, detta berättar jag i all välmening och ni kan alla självklart välja att prioritera helt annorlunda utifrån era egna tankar och förutsättningar.