• Elei

    hur mkt pengar på vad?

    Många skriver vad deras budget är på, jag är intresserad av att veta ungefär hur mycket pengar som läggs ner på vad. Är än så länge inne i brainstorming-stadiet bara och det är såå svårt att veta vad det kostar med alla detaljer.


     


    Mat -


    Lokalhyra -


    Dekorationer -


    Inbjudningskort -


    Meny- & infoblad -


    Klänning -


    Kostym -


    Ringar -


     


    osv osv...! Vad har ni tänkt er? Eller ni som redan gift er, vad gick på vad?


     



     

  • Svar på tråden hur mkt pengar på vad?
  • Elei

    Såhär ser min (ytterst ytterst preliminära) tanke ut:


    ca 100 gäster


    Mat & dryck - max 37 000 (tänkte göra buffé själva med mycket kallskuret osv och köpa vin på bib på systemet, öl osv + avec till kaffet)


    Lokalhyra - 3000


    Dekorationer - ??


    Inbjudningskort - ??


    Meny- & infoblad - ??


    Klänning - ?? Inte sååå mkt kanske. Min svägerska är sömmerska så om jag frågar henne så kanske det blir till självkostnadspris+lite (eller ber om det istället för present). Jag har ingen aning om hur mycket arbetstid det tar att sy en klänning?


    Kostym - max 5000


    Ringar - 7000 kr för de vi har tänkt nu, men det är lång tid kvar så vi kanske ångrar oss

  • Elei

    Tack för svaret


     


    Vi har inte direkt tänkt, men vi vill ha ett relativt billig bröllop. Är inte så fancy av oss... Bara det fortfarande känns mysigt, fint och romantiskt. Min kille ska precis börja plugga till läkare utan csn.. så ekonomin kommer vara något ansträngd med bara en lön i 5,5 år


     


    Jag vill inte att det ska kännas snålt och allt för tillbakahållande - då kan vi lika gärna strunta i det. Samtidigt inte onödigt dyrt. Vi tänkte en total budget på 40-50tusen kanske, sammanlagt. Eventuellt utan ringarna inräknat.


     


    Vet inte om den budgeten är möjlig, utan att det känns snålt. Det är mest maten och drycken som kostar..och det är svårt att beräkna!

  • Elei

    Tack för alla svar det är dyrt att gifta sig - men jag har ändå fått lite perspektiv, 50 000 kr borde inte vara omöjligt att hålla sig till ju!


     


    Vore trist att behöva vänta tills karln är färdigpluggad

Svar på tråden hur mkt pengar på vad?