• Äldre 6 Feb 22:54
    82426 visningar
    487 svar
    487
    82426

    Bröllop 27 juli 2013

    Jag tänkte att vi som gifter oss den 27 juli 2013 kunde samlas i denna tråd. Berätta gärna var i planeringen ni är. Vilken typ av vigsel, vilken typ av fest ni planerar m.m? Problem, framgångar och funderingar ryms här.

  • Svar på tråden Bröllop 27 juli 2013
  • Äldre 31 Jul 19:58

  • Äldre 31 Jul 19:59

    plötsligt fungerar det!! där är mitt intåg i kyrkan :)

  • Äldre 31 Jul 19:59

  • Äldre 31 Jul 20:00

  • Äldre 31 Jul 20:00

    uttåg ur kyrkan

  • Äldre 31 Jul 20:01

    Ankomst med båt till festplatsen

  • Äldre 31 Jul 20:01

    Utanför festlokalen


  • Äldre 31 Jul 20:02


    Jag och mitt <3 !
  • CoG
    Äldre 31 Jul 20:06

    Vad roligt att få se lite bilder från er stora dag!

    Ni är fantastiskt fina tillsammans!!


    Juli2013 skrev 2013-07-31 20:02:19 följande:


    Jag och mitt <3 !
  • CoG
    Äldre 31 Jul 20:08

    Ska vi skapa en bildtråd för alla som gift sig 27 juli 2013 där vi kan bildbooma bäst vi har lust och så fort vi råkar komma över en ny favoritbild?
    Det är så roligt att se era bilder och även att få visa bilder från vår dag.

  • Äldre 1 Aug 07:38

    Ni alla är och var jättefina på er dag. Vi har inga bilder än så länge.

    Vår dag var helt underbar och vi är jättenöjda. Solen sken och det var varmt. Maten blev jättebra. Vi hade ju buffé och serverade bla köttfärslimpa med svampgräddsås. Det kom 45 personer på festen och vi gjorde 72 portioner av färslimporna och folk åt 65 portioner. Vi tolkar det som att maten var god.

  • CoG
    Äldre 1 Aug 07:55
    jonsar02 skrev 2013-08-01 07:38:49 följande:
    Ni alla är och var jättefina på er dag. Vi har inga bilder än så länge.

    Vår dag var helt underbar och vi är jättenöjda. Solen sken och det var varmt. Maten blev jättebra. Vi hade ju buffé och serverade bla köttfärslimpa med svampgräddsås. Det kom 45 personer på festen och vi gjorde 72 portioner av färslimporna och folk åt 65 portioner. Vi tolkar det som att maten var god.
    Ja det var toppenhärligt väder här i norr hela dagen, vilket ju var toppen då ni skulle vigas ute :)
    Det lät som att det var riktigt god mat.
    Hoppas det kommer bilder fram er snart :)
  • CoG
    Äldre 1 Aug 10:58
    www.brollopstorget.se/Forum-1-75/m4324893.html

    Om ni vill får ni fylla på med bilder o text i den där tråden
  • Äldre 2 Aug 11:07

    Vi har inte fått in de bilder som fotograferna har tagit utan dessa är bara tagna med en liten kamera.




  • MTB
    Äldre 3 Aug 22:43


    Så såg vi ut när vi vandrade genom gamla stan för exakt en vecka sedan =)
  • CoG
    Äldre 4 Aug 18:54

    Gamla stan är mysig!


    MTB skrev 2013-08-03 22:43:08 följande:


    Så såg vi ut när vi vandrade genom gamla stan för exakt en vecka sedan =)
  • Äldre 6 Aug 17:12

    Nu när det gått lite över en vecka och intrycken har hunnit smälta så tänkte jag skriva lite om vår dag.

    Jag vaknade kl 08 för att duscha och äta frukost. Min pappa kom och hämtade mig kl 09:30 för att jag skulle göra mig i ordning hemma hos dem.
    Min älskling sov vidare en stund men skulle komma senare till mina föräldrar eftersom han skulle hämta buketten och ta med  sin familj.

    Hemma hos mina föräldrar hjälpte min brors flickvän mig med håret och att snöra klänningen. Jag sminkade mig själv vilket gick alldeles utmärkt men jag förbrukade 6 st linser innan jag fick in dem i ögonen för jag var lite skakis .

    kl 13 kom min älskling med hans familj och vi åkte ut till havet för att ta bröllopsfotonen. Det var ca 26 grader och strålande sol (nästan lite för varmt men man ska ju inte klaga). Kl15 skulle vigseln börja och vi lät alla samlas på stranden innan vi kom gåendes hand i hand.
    Vigseln var kort men underbar. Jag grät lite fast jag trodde att jag skulle klara av att hålla mig.
    Sen hade vi brudskålen nere på stranden med snittar. Jag hade hoppats på att det inte skulle vara så extremt bra väder för då hade vi kunnat vigas alldeles nere vid vattnet men eftersom det var en av årets varmaste dagar så var det för mycket folk på stranden för att det skulle funka. Men det var inte bara våra gäster som applåderade när vigseln var färdig utan det var stora delar av alla badande och solande gäster som gjorde det.

    Efter brudskålen och lite mingel fick min bror hämta bilen som vi skulle åka i. Det är ju en Volvo Valp, ett gammalt militärfordon vilket var en succé bland våra gäster eftersom det inte är lika vanligt som bröllopsfordon. Min familj hade gjort en skylt som  det stod "NYGIFTA" på och knutit ihop burkar som hängdes efter bilen. Vi lämnade alla på stranden och åkte ut en sväng. Folk som vi mötte och körde efter oss tutade och ropade grattis på vägarna vilket var mycket trevligt. Vi valde att åka till mina föräldrar för att dricka lite vatten och hämta andan en stund. Alla våra gäster skulle ju ändå ta sig från stranden till bygdegården så det passade bra.

    Vi återvände till festlokalen efter kl 17 och möttes av alla underbara vänner och familj som vi har. Vi satte oss till bords vid kl 17:30 och min faster som är 70 år var vår toastmadame. Hon var helt perfekt som toastmadame under kvällen och hon hade dessutom lärt sig vissa stycken av hennes tal på finska. Maten var supergod och folk åt som det inte fanns någon morgondag. Vi hade ju gjort köttfärslimpa för 72 personer fast vi bara var 45 gäster men det gick åt 65 portioner.
    Många tal och en del tårar. Min mamma som kan verka ganska kall började till och med gråta när hon hälsade alla välkomna till festen. Min brors flickvän sjöng en sång för oss utan kompning och då kom tårarna igen.

    Bröllopstårtan blev riktigt bra och god trotts att min älsklings mamma tyckte att den var fruktansvärd när hon fick smaka vår testbakning för 3 veckor sedan. Efter middagen så dansade vi en vals. Vi började och efter ett tag anslöt sig alla andra och dansade med oss.
    Sedan var dansen igång. Folk dansade i ett av rummen och spelade biljard i "mysrummet" där det fanns ett biljardbord och massa soffor.
    Vi fick en del presenter och pengar till bröllopsresan som vi önskade oss. Av mina tjejkompisar fick vi en kudde är varje kompis hade sytt en del och sedan hade sytt ihop den som ett lapptäcke. Kudden ligger nu i vår soffa och den är så härlig. Vi fick 24 000 kr av våra gäster som vi nu har satt in på ett konto som ska gå till vår bröllopsresa som vi planerar till våren.

    Vi serverade karelska rispiroger med äggsmör vid midnatt och folk åt verkligen upp allt. De flesta var kvar till ca kl 01 och vi åkte hem vid 01:30. Vi satt uppe till kl 04 för att prata igenom dagen.

    Dagen efter vaknade vi kl 11 och åt en mysfrukost tillsammans

Svar på tråden Bröllop 27 juli 2013