• jonsar02

    Bröllop 27 juli 2013

    Jag tänkte att vi som gifter oss den 27 juli 2013 kunde samlas i denna tråd. Berätta gärna var i planeringen ni är. Vilken typ av vigsel, vilken typ av fest ni planerar m.m? Problem, framgångar och funderingar ryms här.

  • Svar på tråden Bröllop 27 juli 2013
  • CoG

    Jag skulle valt att fråga ngn om det hela som inte tar illa vid sig för att man undrar.

    Det var ingen kritik, även om du tog det så.
    Bara en undran.

  • Juli2013

    Jag tror att oavsett vem du frågar, varför den har gjort något som den är nöjd med, kommer tycka att det är märkligt. Jag tycker inte jag tagit illa vid mig, blir mest förvånad.
    Låt säga att någon här i tråden visar upp en brudklänning (eller något annat till sitt bröllop), som hon är jättenöjd med, men som jag själv tycker är ful, opassande, ja något jag själv inte skulle köpa helt enkelt. Då skulle inte jag fråga "Hur kan man köpa en sån klänning? Varför köper man en sån klänning? Det är bara en undran, ja jag får väl fortsätta undra" , bara för att jag måste få ha en åsikt.
    Vad ger det, och vad väntar man sig för svar? Hon är ju nöjd, och har inte bett om min åsikt, så jag skulle inte ifrågasätta varför man köper en sån, utan direkt säga "Wow vad kul att du är så nöjd med din klänning, grattis!"
    Jag har alltid tidigare känt att det här har varit en pepptråd.
    Det är vad jag menar.

  • 67d

    Nu ni tjejer går jag på nålar. Fick ett sms idag från "okänt" nummer. Det stod; var redo. Man vet aldrig när, var och hur. Packa nagelsax, diskborste, pincett, sexleksak, AA batterier, en gurka, läppstift och tamponger. Ha denna väska nära till hands hela tiden. ... Imorgon tror jag inte det blir då begravningen för farmor är, sen är det ju midsommar. Jag låter gurkan ligga i kylen tänker jag :p

  • CoG

    Jag tycker inte att det är samma sak som att säga att ngn valt en ful klänning eller märkligt färgtema.

    Jag tycker att min fråga kan likställas med "Varför har ni valt att ha ett barnfritt bröllop?"
    Eller "Varför ska ni ha alkoholfritt?"
    Eller "Varför kommer inte ni att ha någon bröllopsfest?"

    För såna frågor ställs också här på bröllopstorget och det är väl inte heller ngt man behöver hetsa upp sig över?

  • CoG

    Det här är ett forum för de som håller på med bröllop, varför skulle man inte både kunna peppa, uppmuntra och ställa frågor i samma tråd?
    Det står ju inte någonstans att speciellt den här tråden inte får innehålla diskussioner (inte vad jag har sett iaf).

    Ska vi bara sitta här och vara nickedockor men man får inte fråga saker som man undrar och inte förstår?
    Låter ju jättekonstigt.

    Men är det ickediskussionsvänlig tråd då hålle jag mig gärna till de andra
    Tack och bock

  • Juli2013

    Du undrar fortfarande över syftet, det är lite svårt att förstå. jag vill göra det, jag tycker det känns som en fin present = syfte. var han ska lägga bilderna, ja det får jag återkomma med efter bröllopet, så kanske vi får svar på frågan.
    Jag vet inte varför det skulle vara kul för fotografen, det var en tjej som jag inte tror var intresserad av mig, men ja, förhoppningsvis gillar hon sitt yrke. Det är inte heller några porrbilder.
    Att fråga varför någon har gjort något, som den precis sagt att den är jättenöjd med, att "man inte förstår varför folk gör så", ja det skulle jag ställa mig lika frågande till varför du ifrågasätter, oavsett vad det gällde. En annan sak om man frågar vad andra tycker eller ber om råd.
    Men jag förstår att du tycker det är en vits med att göra så, jag lämnar det här nu.

  • Juli2013

    67d: spännande!! Blir det kanske lördag? Blir alldeles glad när jag hör om andras möhippor, jag går fortfarande på små moln efter min, jag hade en så himla rolig dag och önskar alla andra en fantastisk möhippa! Tyckte dagen gick alldeles för fort så njut av dagen!

  • pamjofre
    67d- först å främst, beklagar sorgen efter din farmor. hemskt ledsen. 
    Oj, från hemligt nr å massa konstiga saker .. gurka. hm.. Hhehe men låter kul. Hoppas du får det underbart, å ja föstår att du är nervös! :)

     
  • pamjofre
    Juli2013- kul med fotografering! Jag har oxo gjort det, men hade min syster som fotograf. (hon är inte proffesionell, men bilderna blev rätt bra). :)

    CoG- För min del tyckte jag mest det var en rolig grej att göra bilderna, ja min blivande kommer nog inte ha dem til så mycket, men jag har gjort en fotobok av dem. I början av boken är det bilder och texter på oss och vårt liv tillsammans, sen kommer min möhippa och hans svensexa, sen talet jag kommer hålla till honom på bröllopsfesten, därefter bilder på våra ringar, sen förstra bilderna på mig i min klänning och till slut kommer då de lättklädda bilderna. Jag har tänkt att han kan ha boken framme om han vill. Inte mig emot om andra tittar i den. Inte så pryd. 
    Sen ska jag även ge honom ett egetdesignat smycke, som en pusselbit där jag själv har andra halvan.

    (OBS! skickar med en bild på mig från "secret box", är det någon som tar illa upp, så tar jag bort bilden direkt! Ber i förväg om ursäkt om ngn skulle ta illa upp, isf beklagar jag och kommer ta bort den så fort jag ser något inlägg som säger det.)


     
  • Juli2013

    Pamjofre: åh vilken underbar bild! Tycker du är grym som tar såna bilder, tror på dig själv och ger en fin gåva till din blivande :) han kommer bli jätteglad, att du gjort dig för och ordnat en så fin bok. he's a lucky guy!!
    Mina är tagna i en studio så de är lite tråkigare :) och jag tyckte det var jättesvårt och läskigt, men hon var så gullig och jag kände mig så glad och stolt att bilderna blev så snygga, att jag kunde vara så fin!

Svar på tråden Bröllop 27 juli 2013