• Äldre 6 Feb 22:54
    83888 visningar
    487 svar
    487
    83888

    Bröllop 27 juli 2013

    Jag tänkte att vi som gifter oss den 27 juli 2013 kunde samlas i denna tråd. Berätta gärna var i planeringen ni är. Vilken typ av vigsel, vilken typ av fest ni planerar m.m? Problem, framgångar och funderingar ryms här.

  • Svar på tråden Bröllop 27 juli 2013
  • HubbaB­ubba
    Äldre 16 Jul 10:34
    Nypia skrev 2013-07-16 00:58:45 följande:
    Låter som att det hänt massor sen sist, har inte hunnit läsa på ett tag!
    Börjar ni bli nervösa?
    Imorgon ska vi träffa kantor, spana in festlokalen, festmannen ska klippa sig och jag ska först göra provuppsättning och sen sminkkonsultation. Jag kommer att sminka mig själv på den stora dagen, men har tagit en konsultation på 50min då man sen får produktet för värdet på kursen. Jag hoppas att det ska se ok ut sen när jag provar själv... :) Roligt ska det då bli!
    När vi spanat in festlokalen blir det till att bestämma dukning också! Vi har ju färgtemat rosa/grönt, men inte klart med dukar, blommor, vaser, ljuslyktor osv.... Vi kommer att använda det porslin och de glas som finns i lokalen.
    Har ni bestämt er för efternamn? Vi håller fortfarande på att bryta arm gällande det :)
    Spännande, lägg gärna in en bild på hur provuppsättningen blev sen Glad

    Jo nervös har jag definivt börjat bli, har rätt mycket kvar att göra också eftersom vi ska göra maten själva och ska ha det hemma i trädgården.
    Efternamn är bestämt och fixat sen några månader. Jag tar hans efternamn och behåller mitt som mellannamn Glad 
  • Äldre 16 Jul 11:13

    Nu är vi tillbaka hemma efter att ha tillbringat en vecka i Finland. Vi har inte kunnat göra ngt bröllopsrelaterat när vi har varit där så det har varit väldigt avstressande. Vi har inte internet i det huset så jag har inte kunnat stressa upp mig av att läsa andras inlägg .

    MTB: Hur går det med restaurangen? Jag har ingen erfarenhet av strömma så jag kan inte hjälpa dig. Vad är det som den gamla restaurangen krånglar med?

    Nypia: jag är inte nervös än. Ni har verkligen en fullspäckad dag . Jag blir ju nyfiken på hur ditt hår och smink ska vara. Vi har klart med efternamnen. Jag tar hans eftersom det är ett släktnamn som min blivandes farfars far skapade för släkten för att det var för många som hette samma sak så prästen tvingade vissa familjer att ändra namnen (detta var alltså i Finland).

  • Äldre 16 Jul 12:55

    Börjar bli orolig. Prästen har inte hört av sig än angående vigselsamtalet. Har mailat honom nu och får hoppas han svarar snart.

  • Josi
    Äldre 16 Jul 16:36

    Jag börjar att bli lite nervös. Jag märker själv att känslorna åker berg och dalbana! Ena stunden längtar jag till den 27:e så att jag nästan blir tokig och andra stunden så kan jag bli jätte irriterad på min sambo! Någon mer med konstiga nerver?

  • MTB
    Äldre 16 Jul 17:07
    jonsar02 skrev 2013-07-16 11:13:12 följande:
    MTB: Hur går det med restaurangen? Jag har ingen erfarenhet av strömma så jag kan inte hjälpa dig. Vad är det som den gamla restaurangen krånglar med?
    Det var sagt från början att vi skulle få sitta lite avskiljt och att ta med egen tårta var inga som helst problem då vi inte kude beställa ngn från dem direkt.
    Nu när vi skulle prata om det sista inför D-day så kunde vi inte sitta i det rummet som vi tänkt om vi inte betalade servetris själva á 3500:- och tårtan ville dom att vi skulle komma med så sent som möjligt eftersom dom hade så mkt att göra nu på sommaren. Tårtan ska fraktas från en annan stad så den hade vi ju behövt ställa in i kyl så fort som möjligt innan man byter om o åker iväg till vigseln mm. Och så var dom otrevliga på telefon så vi kände att vi inte ville vara där längre.

    Så nu har vi hittat en ny restaurang Den gyllene freden i gamla stan och dom är hur gulliga o snälla som helst =)
    Det enda negativa är att dom skulle ta högre serveringsavgift på tårtan så det blir nog att vi beställer en av dem istället, så slipper vi all fraktproblem.
  • Äldre 16 Jul 23:33

    Jag har också gjort provuppsättning och provsminkning för ett par dagar sedan! Här kommer ett par bilder på hår :) Alltså, hon gjorde väldigt slarvigt, bara för att få en ungefärlig ide om hur jag ville ha det.. kommer bli bättre på bröllopsdagen :)

  • Äldre 16 Jul 23:36
  • Äldre 16 Jul 23:37
  • Äldre 16 Jul 23:37

    äsch varför kommer inte bilderna med, jag som har ansträngt mig och överfört till vanlig dator eftersom det inte fungerar från paddan.. :)

  • Äldre 17 Jul 00:19

    ett försök till...

Svar på tråden Bröllop 27 juli 2013