• jonsar02

    Bröllop 27 juli 2013

    Jag tänkte att vi som gifter oss den 27 juli 2013 kunde samlas i denna tråd. Berätta gärna var i planeringen ni är. Vilken typ av vigsel, vilken typ av fest ni planerar m.m? Problem, framgångar och funderingar ryms här.

  • Svar på tråden Bröllop 27 juli 2013
  • jonsar02

    Juli2013: synd att det inte funkar med att ladda upp bilder för dig.

    MTB: skönt att det har löst sitg för er.

    Jimsan78: jag hoppas att prästen hör av sig snart till er. Har ni provat att ringa församlingen?

    Vi har varit och pratat med vigselförrättaren i dag. Hon verkar vara supertrevlig och vi har lagt upp vigseln på ett bra sätt där vi är nöjda. Igår satt jag och min blivande och gjorde alla servettringar till festen. Kändes skönt att bli färdig med alla.

    Däremot håller jag på att bli tokig på min blivandes mamma. Nu när vi har varit i Finland så har hon öppet sagt att den tårtan vi ska servera är fruktansvärd, maten dålig och hon har försökt muta oss till att byta maten genom att erbjuda sig att betala. Hon kommer att resa hit med min blivandes bror och de kommer den 26/7 och åker den 28/7. Det var iaf tanken. Idag ringde hon för hon hade sett att färjan går även den 27/7 och då skulle hon komma 1 timme innan bröllopet och åka den 28/7 så att hon inte skulle behöva vara här så länge. Nu skulle hon försöka övertala min blivandes bror att ändra hans planer. Jag hoppas att hon inte lyckas övertala honom för jag vet att han hade velat stanna längre men han kunde inte p.g.a jobbet.

    Jag har alltid vetat att hon är lite speciell men hon börjar gå mig på nerverna. Min blivande är oerhört besviken men säger att han är van.

  • jimsan78

    Nu har prästen svarat på vårt mail. Ska träffa honom på torsdagen 25 juli, alltså två dagar innan vigseln. Bätter sent än aldrig!

  • anotherplace

    Läser era inlägg så kul att se hur långt ni alla kommit!vi satt idag och gjorde upp planering för nästa vecka vad som är kvar och vilken dag det ska göras! PUH massa kvar haha men vi gör ju också maten själva samt tårtan då min m2b är suverän på sånt! Nervositet börjar komma med, sen i Lördags hade jag min hippa var riktigt kul! paintball, höjdhinderbana, känguruboxning, lunch och sen utgång! lång dag men super roligt! Jag måste göra klart festhäftena,, vi ska testmöblera på måndag så kan först göra klart bordsplaceringen i helt då, sen är det en stor tavla över bordsplaceringen, å alla bordsplaceringar som ska ut på bordet ska skrivas namn på, köpa alkoholen, betala blommor, göra all mat och salladen till, snittar, hämta musikbox (djinthebox) marinera vildsvinsköttet, duka och dekorera :P men fy vad kul! skulle inte kunna tänka mig att hyra in lokal med folk som dukar osv för älskar att få göra allt detta själv! (sonen som döptes för ca 4 mån sen gjorde jag också allt till) Tomt det kommer bli när bröllopet är över :/ men nu ska jag faktsikt fixa de sista med namnen på mina egen gjorda bordsplaceringsskyltar ;)           

  • CoG
    jimsan78 skrev 2013-07-18 00:04:06 följande:
    Nu har prästen svarat på vårt mail. Ska träffa honom på torsdagen 25 juli, alltså två dagar innan vigseln. Bätter sent än aldrig!
    Vi kommer att träffa vår präst den 23 juli.
    Han och hans fru som är kantor hade semester till i måndags så vi har också fått vänta på besked om vigselsamtal.
    Att det är samma vecka som vigseln spelar inte så stor roll, men man kan väl få veta det ett tag innan ändå?
    Nerverna finns ju där liksom :P
  • CoG

    Imorgon är det sista lördan innan den STORA dagen.
    Det är inte klokt, snart är det vår tur på riktigt!!

    Nu är det bara sista bitarna som ska falla på plats.
    Klänning som ska lämnas in för stykning på måndag,
    på tisdag ska vi träffa prästen och vår solist och killen som ska kompa på gitarr följer med till kyrkan för att provspela lite på plats.

    På torsdag ska kläderna hämtas (klänningen och även hans kläder som vi hyr) all mat ska handlas.
    På fredag ska vi ställa i ordning i bygdegården, hämta tårtorna, dekorera tårtorna, hämta ut blommorna som vi ska ha till dekoration osv.

    Vi får lämna bort barnen till mor- och farföräldrar vissa dagar för att få ihop det hela.
    Det känns både roligt, pirrigt och spännande.
    Snart, snart, snart!!

    :D

  • Juli2013

    Man tror inte det är sant! Bara en vecka till det bröllop som jag, åtminstone mentalt, har planerat i så många år :)
    Jag känner mig dock oroväckande lugn! Ingen stress eller panik eller oro, kommer det om ett par dagar tro??
    Det mesta är klart, förutom en del fix nu sista veckan, vi ska printa vigselprogrammet, festhäften har toastmastrarna gjort, bordsplaceringen ska monteras (små emaljerade vita hinkar med fem dragerade mandlar och en namntag på varje), annars görs nog det sista fredag/lördag såsom dukning, montera ljudanläggning, toalettkorgar, skyltar, korg med fleecefiltar, godis i glasburkar, hänga upp vimplar och pomponser, björkar utanför festlokalen, ballonger, ljusslinga, tårta görs av svärmödrarna, vi ska ha möte med serveringspersonal, med stråkkvintett, med kockar... :) tavla med bordsplacering.... Hm, det är en del kvar som vi ska göra märker jag nu när jag summerar! :)
    Vad har ni andra kvar? Tänk snart är det dags!!!

  • Pinac83

    Hej!Halkar in sent i denna tråd... bara några dagar kvar. Känner paniken kommer smygande... Har jag verkligen tänkt på allt? Alla detaljer? Vädret går fram och tillbaka för lördagen och vi har utomhusvigsel. (Kyrka står stand-by om det är alltför dåligt men tråkigt då både brudskål och fotografering också ska vara utomhus).Sitter just nu och sliter med festprogram, vigselprogram och meny. Ska läsa igenom tråden och se om man får lite lugnande råd :)Trevlig kväll blivande brudar :)      

Svar på tråden Bröllop 27 juli 2013