• Galenpanna

    Programmen vi minns!

    Vissa program sitter kvar längre än andra, så varför inte ta en tripp längs memorylane...obs! Inte i kronologisk ordning.
    Lustigt vad konstiga grejjer man kan komma ihåg medans viktiga up-to date inte sitter så länge..

    Muppet Show - Jag älskade dem alla!!! Fragglarna var med där på ett hörn också vá? Någon som förstår symboliken i mupparna - egentligen???

    Dallas - Sue Ellen, JR, Ray, Bobby...Jock och miss Ellie

    Dynastin - Alexis...

    Falcon Crest - Melissa och kärringen, Lorenzo...

    Mcha...ja westernserie..Machahans äh vad sjuttsingen hette det?

    Nord & Syd!!!! man följde slaviskt vartenda avsnitt.

    Tur i kärlek, med Adam Alsing & Agneta Sjödin.

    Bröllopsprogrammet med Lotta Engberg *uärrk* Kan ha varit första gången jag grät framför TV:n idag vet jag inte om jag grät för att det var så uselt eller för att det var rörande...

    Boktipset - mannen som satt i regnbågsfärgade ohyggligt fula soffor i sina velourbyxor..."Nina-na-ni-na-na-ni-nanani-na"

    Mumintrollen - är och förblir mina favoriter tror jag..Så mysigt när Tove läser *mys*

    Solstollarna - Ulla-Bella och han den där mannen på gummiflotten..vad hette han nu igen?? Skumberg va? Och så gjorde de reklam för några hårprodukter Knegoff?? "Vad gör man när håret bara hänger och hänger? - Knegoffs!" och så hade de filmat dem hängande upp och ner, haret "stod rakt upp"

    Fångarna på fortet var otrooligt spännande i början...

    Robinson likaså...

    Idag är det mest bla ha bla ha

    Kram
    G

  • Svar på tråden Programmen vi minns!
  • Ananas

    Jag har bröderna Dahl och spektralstenarna och Bröderna Dahl o professor Drövels hemlighet på DVD! :D:D:D

    Finns att köpa i nOrge och antagligen att beställa här i Sverige också skulle jag tro.

    Spektralstenarna hade med en tidsmaskin att göra och drövel med botemedlet till förkylning!

    "ta-tada-tadaAAAAA"

  • Ejla

    Jag har båda på video, köpte dem via postorder från Norge. Svindyrt, men det var ju ett måste att äga denna kultserie med Gaus, Roms och Brumund Dahl (som talade flytande salmiak)

    Jag tyckte inte att spektralstenarna var lika kul som Professor Drövel. Men det är ju förstås svårt att göra om en sån succé Det påstås förresten att serien om professor Drövel är gjord som en barnversion av Joseph Conrads "Mörkrets hjärta"

  • Stinatina

    Bröderna Dahl va bra!!!

    Jag kommer ihåg Xerxes..Tror att jag har de programmen inspelade, men till vilken kvalitet är ju osäkert:D

    raskan..Var Birgitte Söndergaard med i Det var då?! Minns mest Jeanette Holmgren, tror jag hon heter.Skulle vilja se det igen:)

    Nu kollar jag på Beverly Hills..

  • Heroine

    Vilken rolig tråd! Vad mkt bra program det har gått på tv.

    Måste tillägga "Narnia" och det hemska programmet "Vilse i pannkakan"

  • Dallandra

    Ananas : Då minns jag rätt i att de även åket omkring i en tidsmaskin och letade efter stenar :D

    Heroine : Narnia, jag älskade den serien! Läste även böckerna. Den gick i repris för några år sedan om jag inte minns fel..

    Kom att tänka på Verner unt Verner "det går lika bra med selleri" igår :D

  • Heroine

    Dallandra: Jag älskade oxå Narnia och har läst böckerna. När jag skulle titta på reprisen som gick för några år sedan blev jag dock besviken. Det var liksom inte lika fantastiskt som jag mindes det... Aslan såg inte så verklig ut som jag mindes honom. Har fått höra att vissa såg serien tecknad. Det gjorde inte jag.

  • sannis

    "Bröllopsprogrammet med Lotta Engberg *uärrk* Kan ha varit första gången jag grät framför TV:n idag vet jag inte om jag grät för att det var så uselt eller för att det var rörande..." Är det "Kär och Galen" du menar??

    Ni har juh glömt Rederiet.

    3-kronor.
    Grannar (serien från Austrailen)

    Han gubben i sängen med alla dockor i sänggaveln... I sina egna små "hus" Beppe nånting har jag för mej.

  • Irmelie

    Mot alla vindar! åh vad den var bra! Hon emigrerade dock inte till Australien utan deporterades som straffånge. Det var något om en fårstöld (tror eg. hennes bror var inblandad).

    Vägen till Gyllenblå, såg jag också. Det var några barn/skolklass som träffades i ett hus (vet ej varför). Två av dem, en pojke (så söt ) och en flicka hamnade på någotvis i Gyllenblå. Där man som sagt inte fick skratta bl a. Efter en massa saker som jag inte längre minns kom de tillbaka till vår värld, typ fem minuter efter att de försvunnit ( a la Narnia). Pojken och flickan blev kära i varandra. Skildes inte pojkar och flickor åt också? På Gyllenblå alltså?

    Dåfinkar och Dönickar baserades på Ulf Starks bok med samma namn. En barnboksklassiker! Så rolig. Tv-serien har visats i repris några gånger.

    Nord & Syd, följde den slaviskt en hel sommar. Missade ett enda avsnitt. (De sändes en repris på söndagar). Gav mig på att läsa lite i boken något år senare och fann den vara en total smörja.

    Såg ni Slavägarens dotter? Med Ana med slöjan mfl? Den gick i början av 90-talet vill jag minnas.

    Macheans (stavning?) har visats i repriser flera gånger. Är väldigt bra! Var jättestor i Norden. Tyvärr la de ner den i USA där den inte alls gick lika bra.

  • Dallandra

    Heroine
    Jag kände likadant när jag såg den igen men den var ändå sevärd. Det blir ofta så när man ser något som man sett som barn och sedan ser det som vuxen igen tycker jag...

    Antar att det var många med mig som lyssnade på Trackslistan och satt med fingret på inspelningsknappen för att vara beredd om det kom någon bra låt :D

Svar på tråden Programmen vi minns!