• Galenpanna

    Programmen vi minns!

    Vissa program sitter kvar längre än andra, så varför inte ta en tripp längs memorylane...obs! Inte i kronologisk ordning.
    Lustigt vad konstiga grejjer man kan komma ihåg medans viktiga up-to date inte sitter så länge..

    Muppet Show - Jag älskade dem alla!!! Fragglarna var med där på ett hörn också vá? Någon som förstår symboliken i mupparna - egentligen???

    Dallas - Sue Ellen, JR, Ray, Bobby...Jock och miss Ellie

    Dynastin - Alexis...

    Falcon Crest - Melissa och kärringen, Lorenzo...

    Mcha...ja westernserie..Machahans äh vad sjuttsingen hette det?

    Nord & Syd!!!! man följde slaviskt vartenda avsnitt.

    Tur i kärlek, med Adam Alsing & Agneta Sjödin.

    Bröllopsprogrammet med Lotta Engberg *uärrk* Kan ha varit första gången jag grät framför TV:n idag vet jag inte om jag grät för att det var så uselt eller för att det var rörande...

    Boktipset - mannen som satt i regnbågsfärgade ohyggligt fula soffor i sina velourbyxor..."Nina-na-ni-na-na-ni-nanani-na"

    Mumintrollen - är och förblir mina favoriter tror jag..Så mysigt när Tove läser *mys*

    Solstollarna - Ulla-Bella och han den där mannen på gummiflotten..vad hette han nu igen?? Skumberg va? Och så gjorde de reklam för några hårprodukter Knegoff?? "Vad gör man när håret bara hänger och hänger? - Knegoffs!" och så hade de filmat dem hängande upp och ner, haret "stod rakt upp"

    Fångarna på fortet var otrooligt spännande i början...

    Robinson likaså...

    Idag är det mest bla ha bla ha

    Kram
    G

  • Svar på tråden Programmen vi minns!
  • Georgina

    utöver de du redan nämnt: Femettan, Gäster med gester, Casanova, Fem myror är fler än fyra elefanter, familjen Cosby, Fragglarna

    ett program jag inte minns vad det var, bara inledningen! Några olika djur och en människa som åkte i en väska och en flygande matta. Tror det hette typ "Sagostund" eller nåt?

  • Zippolina

    Förutom de som redan nämns så minns jag "Lördags" vilket kan bero på att jag själv var med i ett av programmen

    Solstollarna var jag egentligen för "gammal" för att kolla på men man kunde ju liksom inte låta bli

  • Vitklädd i vinter

    Jag kommer ihåg ett program som jag tyckte var kul, när jag var liten. Tror det var Ingvar Oldsberg som var program ledare, o det enda jag minns var vuxna människor som sprang omkring med hjälmar i olika färger o lekte lekar.

    Minns inte vad det hette. Är det nån annan som minns?

  • ika (fd höst05)

    Ja, det minns jag! Det var färg och kladd och pooler de hoppade i med kläderna på... men jag minns inte heller namnet...

    Sen har jag en speciell plats i nostalgihjärtat för en SVT-sci-fi-serie (!) för barn/ungdom som hette Vägen till Gyllenblå, sändes 1985, som jag bara ÄLSKADE. Det var Framtid (år 3000 eller så) och hade varit världskrig, och barnen hade uniform i skolan och fick inte skratta... minns ni?

  • Georgina

    ika! det KAN ha varit den jag har tänkt på ibland och undrat vad det var :) En serie jag inte minns mycket av förutom att den utspelades i framtiden, och barnen hade silvriga kläder, och datorer istället för lärare (eller något sådant. MYCKET suddiga minnen, men ändå har känslan fastnat :) )

  • NancyD

    Var det den serien de inte hade täcket över kroppen då de sov, utan istället typ ett tygstycke över huvudet? Jag har ett svagt minne av något sånt...

  • The Angel

    Lite nostalgi...

    * Professor Balthazar (stavas det så?)
    * Svenska Sesam
    * Fragglarna
    * Frippes sakfferi
    * Clownen Manne
    * Urcellen Ellen
    * Jalle, Julle och Julius
    * Drutten och Jena
    * Paddington

    ....jag älskar barnprogram ;)

  • Dallandra

    Jag säger bara det:

    Nöjesmassakern och razzel :D
    Jacobs stege :D

  • EmmaPemma

    "Vi i Femman"

    Och sedan var det något program där vuxna ställde upp två och två och tävlade mot varandra. De skulle typ dansa balett i löjliga kläder, sjunga/dans osv. Jag kommer inte ihåg vad det heter.

    Något kärleksprogram med "Lill-Babs".

    *Söndagsöppet*

    Och så hade Kathis Ahlström och Claes ? ett program på lördagar (7 till 9 kanske det hette), där man som barn skulle räkna hur många grodor som visades i rutan under kvällens gång .

  • Umebruden

    Åh, nostalgi!
    Jag minns också programmet med Ingvar Oldsberg. De fick olika utmaningar som de skulle klara på en vecka, typ hoppa bungy-jump och sånt.

    Och så minns jag när Björne började på TV, och Robert Gustafsson (som inte alls var så känd då) brukade vara Björnes gäst.

    Julkalendrar är en annan nostalgitriggare...

Svar på tråden Programmen vi minns!