Inlägg från: Irmelie |Visa alla inlägg
  • Irmelie

    Programmen vi minns!

    Mot alla vindar! åh vad den var bra! Hon emigrerade dock inte till Australien utan deporterades som straffånge. Det var något om en fårstöld (tror eg. hennes bror var inblandad).

    Vägen till Gyllenblå, såg jag också. Det var några barn/skolklass som träffades i ett hus (vet ej varför). Två av dem, en pojke (så söt ) och en flicka hamnade på någotvis i Gyllenblå. Där man som sagt inte fick skratta bl a. Efter en massa saker som jag inte längre minns kom de tillbaka till vår värld, typ fem minuter efter att de försvunnit ( a la Narnia). Pojken och flickan blev kära i varandra. Skildes inte pojkar och flickor åt också? På Gyllenblå alltså?

    Dåfinkar och Dönickar baserades på Ulf Starks bok med samma namn. En barnboksklassiker! Så rolig. Tv-serien har visats i repris några gånger.

    Nord & Syd, följde den slaviskt en hel sommar. Missade ett enda avsnitt. (De sändes en repris på söndagar). Gav mig på att läsa lite i boken något år senare och fann den vara en total smörja.

    Såg ni Slavägarens dotter? Med Ana med slöjan mfl? Den gick i början av 90-talet vill jag minnas.

    Macheans (stavning?) har visats i repriser flera gånger. Är väldigt bra! Var jättestor i Norden. Tyvärr la de ner den i USA där den inte alls gick lika bra.

Svar på tråden Programmen vi minns!