• Sommaren2015

  Budgetbröllop_2015

  Hej alla!

  Min första tråd här :)

  Någon mer som planerar ett budgetbröllop som ska vara så "grönt" som möjligt. Jag försöker konsumera så lite jag kan i min vardag, min sambo likaså.

  Vi har tänkt att försäka göra ett så ekonomiskt bröllop som möjligt utan att snåla på maten, kärleken och glädjen. Vi vill dela dagen med släkt och vänner och att alla ska ha kul. 

  De stora posterna är ju lokal och mat, lokaler håller vi på att leta och vi har fått ett bra prisförlag på buffé (vegansk)

  Vill bara dela med mig av lite budgetförslag och gärna få tips av andra!

  Eftersom vi kommer gifta oss borgeligt ska jag börja leta klänning på loppis (eller be en vän sy i eko/återanvänt-tyg) Min sambos kostym kommer vi lägga mer pengar på då det är svårt att hitta en fin och billig. Plus att det mer är en investering än att köpa en dyr klänning. 
   
  Vi ska be min sambos pappa odla blommorna till dekoration i sin trädgård.

  Vi ska be en bekants band spela (de är så klart välkommna på festen och att äta mat och dricka samt vi kommer tacka dem på annat sätt också om de skulle vilja göra detta för oss)

  Leta vaser och annat på loppis, gärna gamla apoteksflaskor då min sambo jobbar på apotek.

  Göra egna vimplar av fint papper (i snöre som man hänger längs väggarna)

  Göra inbjudningskort, festprogram och övrigt själva, då både jag och min sambo gillar att pyssla är detta lika mycket för vår underhållning som ett sätt att spara pengar

  Åka på bordeshop ev. tillsammans med min sambos bror och min syster och köpa i alla fall öl och sprit (vin köper vi nog på systemet pga svårt att hitta eko, rättvisemärkt och veganskt vin på bordershop). De ska få frågan om att vara toast-par, så om de bådar tackar ja blir detta ett sätt för dem att lära känna varandra lite bättre.

  Be min sambos ungdoms förbund att servera mot ett tillskott till partikassan

  Fråga vän som är busschaufför om han kan abonera buss till ett bra pris

  Be min sambos mamma (eller hans moster) att göra min bukett och crossaget.


 • Svar på tråden Budgetbröllop_2015
 • galex01

  Jag hänger gärna på en sådan här budgettråd! Vi ska gifta oss i augusti 2015 och ska försöka hålla nere kostnaderna och vill alltid vara så gröna vi kan. :)

  Har precis hittat en lokal på landet (typ en upprustad gammal lada som har kök och allt annat man kan tänka sig!). Jag kommer att hyra en vintageklänning och hoppas på att kunna hyra åt min blivande äkta (!) man om vi hittar det.

  Känns som det är långt borta än men nu har man gott om tid att planera allt och hålla kostnaderna nere ellerhur!?

 • Sommaren2015

  Skoj Galaxen01!

  Ja, eller hur  har man :D

  Att fixa och trixa och hela "projekt"grejen är en del av charmen tycker jag.

  Vintageklänning och lada låter ju helt fantastiskt! Super att de har kök och så också.
  Hur har ni tänkt med transporten? Vi har både kollat på lokaler i och utanför stan, men det som skrämmer mig lite med landet är all roddning kring transport och så. Har ni någon bra knep kring det?

  Ska ni ha lite "gammeldags" stuk på hela cermonin och festen?

  Min sambo var och privade kavajer idag, de var attans tjusiga, men iiiiinte så billiga. Men hans kläder är det som kommer kosta förutom lokal och mat (och dryck) tänker jag. Min mamma sydde iofs pappas kostym till deras bröllop :)
   

 • schober
  galex01 skrev 2014-03-26 22:02:42 följande:

  Jag hänger gärna på en sådan här budgettråd! Vi ska gifta oss i augusti 2015 och ska försöka hålla nere kostnaderna och vill alltid vara så gröna vi kan. :)

  Har precis hittat en lokal på landet (typ en upprustad gammal lada som har kök och allt annat man kan tänka sig!). Jag kommer att hyra en vintageklänning och hoppas på att kunna hyra åt min blivande äkta (!) man om vi hittar det.

  Känns som det är långt borta än men nu har man gott om tid att planera allt och hålla kostnaderna nere ellerhur!?


  Låter liknande som våra planer också. Vi är också på jakt efter en lada, och har ett par som vi ska fundera på, men vilken har ni? Var är den? :D

  För att hålla nere kostnaderna så vill vi helst gifta oss utomhus och sen hitta en så bilig, men mysig lada/lokal som möjligt.
  Vi kommer att skapa mycket av pyntet till festen själva, göra inbjudningar/tack-kortet etc, och använda mycket secondhand. Maten kommer att serveras som buffé och vi ska köpa den mesta alkoholen i Tyskland.
  Karlns kläder kommer antingen hyras eller köpas billigt. Han ska inte ha superfancy kläder, utan ett par finare byxor och skjorta med hängslen och fluga till det, så det bör inte kosta så överdrivet mycket.

  Jag skulle jättegärna ha en vintageklänning, eller köpa en secondhand, men att hitta en som är min stil är lättare sagt än gjort. 
 • galex01

  Åh vad kul att vi är fler nu! 

  "Ladan" (fullt utrustad så jag vet inte om man kan kalla den lada nästan) som vi har bokat har reguljär bussförbindelse då den ligger på väg till Uppsala, och bussstationen ligger jättenära gården, så det är toppen för den som vill ta buss. Annars tror jag att folk får ta sig dit själva, är bara ca 13 km till Enköping där vi bor, så det är ok. :) (det heter Djurby gård om ni vill kika!)

  Lokalen har faktiskt alkohollicens så tyvärr får vi inte ta med egen, så det är lite synd, men vi bjuder på ett drinkpaket, sedan kommer folk få köpa där (de kommer nämligen bygga en liten "bar" i partyrummet, antar att det betyder ett bord med drinkar på. :) Så det är ju ok, och drinkpaketet är till ett ganska rimligt pris! 

  Schober, jag ska faktiskt hyra av Elsa Billgren! Hon har ju jättemånga fantastiska klänningar, det går att maila henne med en förfrågan om du är ute efter något sådant. :)

  Vad ska ni ha för mat? 

 • hannafluff

  Hej!

  Jag ska gifta mig i september. Jag och fästmannen är väldigt intresserade av att hålla budgeten nere. Vi kommer göra mycket själv, för att inte säga det mesta, eller be talangfulla bekanta om hjälp. :)

  Just nu funderar jag på om jag ska våga sy klänningen själv. Är inte en superbegåvad sömerska men har gått lite kurser och så och jag har ju 1,5 år på mig. :)

  Tänker se om jag kan hitta en vintage ring till billig penning, kul med lite historia.

  Min sambo håller i mat och dryck, han har jobbat mycket med att arrangera stora middagar så han har koll på det, vilket känns jätteskönt.

  Vi gör inbjudningskort själva, det gå att få ner kostnaderna på dem rejält. Har jobbat inom "pyssel"-industrin i flera år och otaliga gånger hjälpt blivande brudar/brudgummar med inbjudningar och många blir förvånade över hur dyrt det är. Speciellt om man vill ha kort med scrapbooking-känsla. Det gäller att tänka efter. :)

  Tycker det är svårt det här med budget, när man verkligen sätter sig ner och börjar fundera. Allt kostar pengar mer eller mindre. :/


  hannafluff
 • Kristallen

  Vi är också inne på att hålla bröllopskostnaderna inom för oss "rimliga kostnader"!
  Vi har valt bort lokal och satsar på ett utomhusbröllop i slutet av sommaren. Då man inte kan lita på vädrets makter, ska vi hyra ett tält, modell större. Det ska "pyntas" med spädbjörkar (sly) och vilda blommor. Kommer att komplettera med murgröna (köpt) och sätta upp hela släktens adventsbelysningar dvs ljusslingor inne i tältet.

  Riktigt "grönt" mäktar vi inte med, så det blir biltransport för alkoholimport samt catering ca 1 mil från festplatsen. Långväga gäster kommer också och för dessa vill vi hyra "shuttle", dvs 7-manna minibussar så de slipper komma i varsin bil.

  Maten, menyn kommer bestå av närproducerade råvaror, vilket både smakar bättre, samt känns mer "genuint" för dem som kommer från andra delar av landet! Tror det är viktigt en dag som denna, att släppa lite på prestationsångesten och faktiskt göra så bra som det bara går inom ens egna gränser - på alla plan!
  Inbjudning/placering/meny/tack-kort gör vi själva. Finns fantastiskt bra ideér på nätet som kostar nästan ingenting.  

 • filibustern

  vi ska gifta oss i september 2015! 
  vi försöker hålla ner kostnaderna allt vad vi hinner. dock väldigt svårt :P vi tänker väl inte så "grönt". men vi ska ju ha skogstema, så mycket av dekorationerna tar vi från skogen. ^^ inbjudningarna ska vi göra själva. klänningen köpte jag begagnad.  

  men jag tror att det gröna stannar där :P om vi ska ha middag/fest där vi först tänkt oss, så är det en 3 milstur dit. andra alternativet är väl bara någon km eller 3.  

 • Sommaren2015

  Om ni har ett systrarna Grene i er stad så har det fina och billiga (och inspirerande!) saker!
  http://www.grenes.dk/index.php?page=53&blog=101&lang=32  Vi köpte 80 konvolut (som är som dessa http://inkido.blogspot.se/2012/04/dopinbjudan.html )

  För 12 spänn för ett 4 pack. Jättebra pris och vi kan pimpa dem lite som vi vill. Ett tips! De kostar typ 18 kronor styck annars när jag hittat liknande på internet.
  "Glimriga" färger i ljust (lindbloms)grönt, vitt, grått och svart fanns. Vi köpte hälften vita hälften gröna.
 • MiniG

  Hej!
  Vi gifter oss i januari 2015 och vi säger det att vi gifter oss av kärlek, inte för att vi har råd :P Han pluggar och jag är arbetssökande, så strävan efter ett billigt bröllop är stor. Tema är vinter(&)kärlek, och färgerna vitt, silver och rött. Vi vill ha ett roligt bröllop, fint såklart, och visa att man inte behöver spendera pengar så länge man har tid! Och det löser vi! Genom att:

  - Göra dekorationer och inbjudningskort av våra och vänners gamla tapetrullar och tapetprover. Vi har suttit och klippt ut snöflingor ur en vit, skimrande tapet att sätta på vinglasen (tänk citronskiva). Ur ett tapetprov av silvrigt papper har vi klippt ut snöflingor att sprida ut på borden.

  - IKEA har ett billigt spetstyg (Gulldis 19:-/m), av dessa har jag klippt ut hjärtan och stärkt så jag kan ha dem som hängande dekorationer i grenar som jag tänkt måla vita.

  - Jag ropade in min klänning på tradera för 150:- inkl frakt. Den var för stor, gick till fotknölarna och med puffärm! Men jag såg potentialen! Så nu är den nålad till min storlek, upptagen till en 50-talsstil och ärmarna är bortsprättade och ska ersättas med spetsärmar.

  Jag bloggar om vad jag hittar på för att göra ett vackert men ekonomiskt bröllop, där jag både beskriver hur jag gör och vad jag lägger ut för pengar:
  enlitenkopp.wordpress.com/

Svar på tråden Budgetbröllop_2015