• Äldre 5 Apr 09:50
  12901 visningar
  35 svar
  35
  12901

  Budgetbröllop_2015

  vi ska gifta oss i september 2015! 
  vi försöker hålla ner kostnaderna allt vad vi hinner. dock väldigt svårt :P vi tänker väl inte så "grönt". men vi ska ju ha skogstema, så mycket av dekorationerna tar vi från skogen. ^^ inbjudningarna ska vi göra själva. klänningen köpte jag begagnad.  

  men jag tror att det gröna stannar där :P om vi ska ha middag/fest där vi först tänkt oss, så är det en 3 milstur dit. andra alternativet är väl bara någon km eller 3.  

 • Äldre 12 Jun 16:55
  #16

  inbjudningskortsmateriel beställt! wiiii! :D tänkte så billigt som möjligt, men ändå snyggt. så det blev massa skogsgrönt papper, en till påse med näverhjärtan (hade ett paket hemma redan) och en kalligrafipenna i silver. det, plus det jag redan hade hemma, + det jag kommer skaffa lokalt (bara jutesnöre) kommer gå lös på ca 360kr för 40 inbjudningar. med porto räknade jag ut, förutsatt att vi bara behöver ett frimärke (vilket jag ber till de högre makterna att vi endast behöver) att inbjudningarna kommer kosta max 20kr/st. och ändå kommer vi spara in på en del porton då vi tänkte köra runt och stoppa inbjudningar i brevlådan hos de som bor i närheten. ^^ 

 • Äldre 25 Jun 20:59
  #22
  Trattkantarellen skrev 2014-06-25 20:37:29 följande:
  Vart beställde du ifrån?
  Jag vill också ha skogsgrönt/mörkgrönt papper till mina inbjudningar
  panduro! såhär blev provkortet: 

  björkhjärtanen kommer också därifrån
 • Äldre 26 Jun 06:30
  #25
  Klaradal skrev 2014-06-25 21:46:44 följande:

  Jag kör budgetbröllop den här sommaren. Nu har vi extremt lite gäster så i bröllopstermer är det väl budget oavsett hur vi gör. Men vi har ändå siktat in oss på att så pendera så lite pengar som möjligt. Har samlat på mig en del tips på vägen, vissa har jag använt mig av och andra inte. Vi viger oss i juli men vi är i princip klara med hur vi vill ha det så jag bara vidareförmedlar här.

  * Nästan allt går att fixa billigt bara man har tid på sig.
  * Om något ändå ska gå utanför lågbudgetidén, gör det då med råge. Fundera noga så ni inte gör val ni sedan ångrar. Vi valde att lägga en del pengar på att designa egna ringar hos en guldsmed. Först hade jag en del ångest ang detta, men har tillslut kommit fram till att det var rätt. Om det är något jag vill ha kvar som ett fint, personligt och eständigt minne så är det ringarna, och inte någon klänning som bara kommer ligga och skräpa på vinden sedan.
  * Billiga brudaccesoarer (typ spetsbolero, koftor, sjalar, skor, etc) går att hitta billigt under studentperioden. Men vänta inte för länge, sakerna försvinner fort ur affären när studentperioden väl är över.
  * Låna av andra har varit min bästa grej. Det är väldigt roligt också. Det blir en symbolisk grej att man använder en kompis skor, hårsmycke, örhängen, paraply, etc, istället för att köpa nytt. Dessutom har mina vänner tyckt det varit roligt att låna ut till det här tillfället. Ofta har folk kvar olika brudsaker, typ slöja, av nostalgiska skäl. Många gillar tanken på att låna ut det till någon som står en nära.
  * Vill man ha en enkel och stilren klänning går det att hitta billiga alternativ lite varstans. Vill man sy upp något personligt tipsar jag om orkanlia.se, som fixar supersnygga, måtsydda klänningar förhållandevis billigt, bara man använder några av deras modeller. Men då ligger man ändå på 1500-2000 kr-klassen. Själv köpte jag en i en vanlig klädaffär för 300 spänn som är precis vad jag ville ha :)
  * Många dyrköpta dekorationer kan man precis lika gärna tillverka själv. Åter igen: om man har tid och ork. Kul dock att hitta inspiration från olika köpsajter.
  * fick tipset att skippa "sexiga brudunderkläder". De allra flesta orkar inte spexa till det på sin bröllopsnatt efter en lång dag + fest + ev alkohol. Lägg de pengarna på annat.
  * Fick också tipset att inte investera extrapengar i någon extralyxig svit till sjävla bröllopsdagen/natten.  Man är ändå inte där då. Om det ska vara en sån, hyr den den hellre till natten efter då man sannolikt är rätt utmattad och vill vila och vara ifred (vi kommer vara hemma så det är inte aktuellt för oss ändå, men jag tyckte tipset var bra).
  * Fotograf kostar skjortan. Fundera på om den ev kvaliten man får är värt det priset, eller om man har någon/några i bekantskapskretsen som duger. Jag har en kompis som fotar bra, det känns som ett självklart val framför att betala 6000 bara för att någon ska dyka upp.


  vi tänker ta dekorationer från skogen vi :) och ja tror inte ja kommer fixa några brudunderkläder.. känns onödigt och min karl tänder inte på överspexigt sexigt. :P 
 • Äldre 31 Aug 20:19
  #32


  saker jag gjort. placeringskorthållarna kostade 40min. vaserna och ljusstakarna består av små udda burkar och likörflaskor bl.a jutesnöre kostade typ 2kr/meter. 
Svar på tråden Budgetbröllop_2015
Logga in
Bli medlem