• Äldre 11 Mar 14:22
    16306 visningar
    44 svar
    44
    16306

    Vad kommer först: Bröllop eller barn?

    Hej alla,

    Denna fråga ställer jag mest bara för att jag är intresserad av hur alla andra tänker eftersom jag och blivande mannen har olika prioriteringar här. Vi är relativt nyförlovade och unga (25 år) båda två, överens om att både barn och bröllop gärna får vänta något år. Mannen menar att vi gärna kan försöka skaffa barn om 2-3 år medan jag känner att oj men då vill jag ju gärna gifta mig först - han tycker att gifta sig kan vi ju göra sen.

    Men vad tycker ni? Bröllop eller barn först (om vi utgår ifrån att vi skulle leva i en perfekt värld där man blir gravid så fort man vill).

  • Svar på tråden Vad kommer först: Bröllop eller barn?
  • Äldre 14 Mar 08:21
    #31
    Emsie skrev 2014-03-14 06:50:57 följande:

    I vår bekantskapskrets skaffar de flesta barn först så jag blev lite förvånad när jag läste denhär tråden att det var så många fler som vill gifta sig först.


    Jag tror det har att göra med att det är ett bröllopsforum. Alla som är här är gifta eller planerar att gifta sig. Om du ställer samma fråga på tex Familjeliv, så tror jag svaren kommer bli lite annorlunda :)
  • Äldre 14 Mar 08:22
    #32

    För mig spelar det nog ingen roll. Nu blev det så att vi inte var redo för barn, men i allra högsta grad redo för att varandra efter 6 år tillsammans. Det kändes helrätt att göra och ska bli jättekul!

    För mig är barn en så otroligt stor grej. Giftemål är ju faktiskt bara juridik och om man som vi tänkt att skriva äktenskapsförord så blir det ju ännu mer så. PLUS såklart att vi genomför en fin cermoni där vi inför alla våra vänner och familj lovar varandra kärlek.

    Barn däremot - då är man förälder hela livet, det är oåterkalleligt och något jag vill vara 100% säker på att både jag och min bliviande man vill ha i våra liv.

     - Men det är väl just det. Kärleken till honom kan jag prova, har provat, har värderat och känt av. Ett barns kärlek och vad det innebär kommer EFTER beslutet om att ha barnet hela livet.

    svårt! 

  • Äldre 14 Mar 10:23
    #33

    Min blivande man är uppväxt i en kristen familj. Han själv är inte speciellt troende men jag tror att han ändå försöker leva lite efter den kristna tron. Därför blir det bröllop först och i vårt fall väldigt tidigt i livet då vi bara är 20 och 23 år gamla. Men efter att ha känt varandra i 6 år och varit ett par i mer än 4 år så känns det väldigt natruligt för oss. Döförälskade i varandra sedan dag 1! Barn kommer när det kommer därefter. Vi är väldigt barnkära har inget som hindrar oss. Livet får bli som det blir helt enkelt.

  • Äldre 14 Mar 17:35
    #34
    daniiel skrev 2014-03-14 08:21:31 följande:

    Jag tror det har att göra med att det är ett bröllopsforum. Alla som är här är gifta eller planerar att gifta sig. Om du ställer samma fråga på tex Familjeliv, så tror jag svaren kommer bli lite annorlunda :)


    Det har du nog rätt i! :)
  • Äldre 15 Mar 00:25
    #35

    Vi hade planerat bröllop innan barn, men så blev jag gravid mitt i planeringen.
    Så vi gifte oss tidigare, så bebis kom ändå efter bröllopet. Men annars hade det blivit tvärtom.
    Mina föräldrar gifte sig strax innan jag skulle fylla 16 år, så jag bryr mig inte så mycket om vilket som kommer först egentligen.

  • Ehp
    Äldre 15 Mar 06:32
    #36

    Hade jag fått välja hade det varit bröllop först, men eftersom jag blev gravid trots skydd 6 månader in i förhållandet så fick de bli barn först för vår del.
    Hade det gått precis som vi ville hade det blivit: Resa massor - Bröllop - Hus - Barn..

  • Äldre 15 Mar 11:55
    #37

    Vi har redan två barn, har varit ihop i 10 år nu, förlovade oss 2011 och inga planer på giftemål ännu :)

  • Äldre 15 Mar 13:25
    #38

    Vi gifte oss när jag var gravid med andra barnet, för mig spelar det absolut ingen roll i vilken ordning man gör det.


  • Äldre 15 Mar 13:46
    #39

    För oss blev det barn först, sen bröllop. Inte riktigt så vi hade tänkt oss. Mina föräldrar var aldrig gifta medan min blivandes gifte sig när han var sju.

    Man kan inte planera allt in i minsta detalj :)

  • Alylly­ra
    Äldre 17 Mar 09:40
    #40

    Mina föräldrar gifte sig när jag och syrran var 6 repektive 4 år. Jag har själv aldrig känt att det har varit viktigt med bröllop alls faktiskt. Däremot ville jag gärna ha barn, så vi pratade om det men min man var inte riktigt redo för det då. Och när vi hade diskuterat det fram och tillbaka så insåg vi att vi gärna ville ordna en stor fest för alla våra vänner, och att det skulle vara enklare att både spara ihop pengar och ordna alltihop innan vi skaffade barn. Så då blev det så.

    Det var definitivt en fördel rent pengamässigt att fixa bröllopet innan barnen. Som FruForsmark skriver hade vi nog varken kunna ha det bröllopet eller den bröllopsresan som blev om vi hade haft barn. Men jag kan ändå, inte direkt skämmas, men tycka att det är lite trist att jag blev så... konventionell på nått sätt. Har aldrig riktigt sett mig själv på det sättet.

  • Äldre 17 Mar 12:51
    #41

    Mina föräldrar gifte sig när jag var 6 år och syrran 8 år.. Inga konstigheter med det. Att jag sen, enligt mig, hade gamla föräldrar har lett till att jag vill ha barn när jag själv är under 30. Och hellst vara gift innan det.

    Sen med andra drömmar så.. Hus har vi båda vetat att vi vill ha.. Ordningen sen, det blir husbygge-bröllop- mera husbygge och sen när alla väggar är gipsade blir det att försöka med barn.

  • Äldre 12 Nov 16:39
    #42

    Definitivt bröllop före barn för min del, jag vill inte behöva tänka på vad man ska göra av ett litet barn under livets viktigaste fest + att vi vill åka iväg på en riktig smekmånad (dvs. vara borta hela månaden, och det kan ju vara svårt att lämna bort barn så länge antar jag).

    Nu är de planerat att vi gifter vi oss nästa sommar och barn ska de inte bli på åtminstone några år till så det är inga problem :) Men jag hade aldrig gått med på barn innan bröllop.

  • mst.mr­sj82
    Äldre 12 Nov 20:54
    #43

    Jag hade egentligen velat vara gift först. Men sambon ville inte då gifta sig. Men efter 15,5 år tillsammans o två barn senare ska vi äntligen gifta oss??????

  • Äldre 13 Nov 16:05
    #44

    Jag gifter mig gärna först, det är planen! Men skulle det råka bli tvärtom kommer vi ha en väldigt söt flowergirl eller liten ringbärarkille istället ;)

Svar på tråden Vad kommer först: Bröllop eller barn?