• Allrakäraste

    Vad kommer först: Bröllop eller barn?

    Hej alla,

    Denna fråga ställer jag mest bara för att jag är intresserad av hur alla andra tänker eftersom jag och blivande mannen har olika prioriteringar här. Vi är relativt nyförlovade och unga (25 år) båda två, överens om att både barn och bröllop gärna får vänta något år. Mannen menar att vi gärna kan försöka skaffa barn om 2-3 år medan jag känner att oj men då vill jag ju gärna gifta mig först - han tycker att gifta sig kan vi ju göra sen.

    Men vad tycker ni? Bröllop eller barn först (om vi utgår ifrån att vi skulle leva i en perfekt värld där man blir gravid så fort man vill).

  • Svar på tråden Vad kommer först: Bröllop eller barn?
  • Krystal

    Min fästman är katolik, så för honom är det definitivt bröllop innan barn... Och jag är av samma åsikt

  • Lenblo

    Bröllop först.
    1. Jag vill att jag och fadern till mina barn ska vara så hårt bundna som det går innan vi slänger in en bomb, förlåt - barn,  i förhållandet.  Flört Jag fick sprucken blindtarm i Mexiko och min man måste fixa all sjukhusadministration/skaka fram 90.000 samtidigt som han tar hand om Lillan på 4 månader 24/7. Jag är glad att vi hade ett stabilt förhållande.
    2. Det är betydligt svårare att få till tid och pengar till bröllop om man redan har barn.
    3. Händer något någon av er innan ni är gifta kan ni få mycket problem, även om ni har barn ihop. Det går att motverka med ett dussin papper, men då är det faktiskt enklare att gå en snabb vända till rådhuset.

  • Trattkantarellen

    Här blir det också bröllop först.
    Jag har längtat efter barn länge, men min sambo har inte kännt sig mogen (Jag är 26, han är 28). 
    Nu blir det bröllop nästa år, och då kommer jag även sluta med mina piller, så får vi se när det blir barn
    Helst med en gång enl mig  

  • FruForsmark

    Vi gifte oss först och sedan kom dottern. Jag tror inte vi hade satsat lika mycket eller lagt ner så mycket planering på bröllopet om vi hade skaffat barn först. Och smekmånaden till Afrika hade inte blivit av... Så i vårt fall är jag glad att vi gifte oss först. Men lägger ingen värdering i vilken ordning man tar det, men för oss passade det bättre i den följden.

  • camwic

    I mitt fall skulle det bli bröllop först, 2015 efter 5 år tillsammans, och kanske barn någongång i en vag framtid. Men min kropp ville annat och nu är jag i vecka 6 så.... Det blir aldrig som man tänkt sig :).

  • filibustern
    camwic skrev 2014-03-12 15:21:02 följande:

    I mitt fall skulle det bli bröllop först, 2015 efter 5 år tillsammans, och kanske barn någongång i en vag framtid. Men min kropp ville annat och nu är jag i vecka 6 så.... Det blir aldrig som man tänkt sig :).


    men grattis camwic! :D
  • Emsie

    Vi planerar varken bröllop eller barn riktigt än men bröllop ligger tidigare i planen för oss. Det beror främst på att ingen av oss har någon lust att skaffa barn nu. Bröllop är däremot något som ffa jag ser fram mycket emot. Jag tycker dessutom att om man skaffar barn först så har man ju redan bestämt att man ska hänga ihop nått sätt resten av livet och att det förtar lite av bröllopet. Jag vill dock poängtera att jag inte tycker att det är fel på nått sätt att göra tvärtom och det går ju inte alltid att planera heller.. Man ska göra som man känner blir bäst och oavsett ordning så blir det ju fantastiskt :)

    I vår bekantskapskrets skaffar de flesta barn först så jag blev lite förvånad när jag läste denhär tråden att det var så många fler som vill gifta sig först.

  • snowstars

    Bröllop först. Har alltid tänkt det så, och det är för att jag tycker att barn är "störst". Har man redan barn ihop så har man ju liksom redan det största som finns. Det känns som att man förtar lite av bröllopet då. Fast alla bröllop är ju otroligt vackra och kärleksfulla så det stämmer ju egentligen inte. Det är väl mest i mitt huvud ;) 

    I mitt huvud skulle jag köpa hus först, sen gifta mig och så få barn. Men nu blir det så att vi gifter oss först. Vi har valt att göra det och sen börja tokspara inför att köpa hus. Tror att det blir bra, jag är en sån som är dålig på att unna mig saker och jag tror att om vi hade hus skulle jag nog lägga alla pengar på en pelletskamin eller något annat.. praktiskt :P 

Svar på tråden Vad kommer först: Bröllop eller barn?